POLİTİKA - 09 Nisan 2024 Salı 09:34

Lapseki Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

A
A
A
Lapseki Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı.


Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında, Lapseki Belediyesi hizmet binası belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen belediye meclis toplantısına, AK Parti’den 4, İYİ Parti’den 7 meclis üyesinin tamamı katıldı. Meclis oturumu açılışının ardından Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.


Ardından meclis toplantısında gündem maddelerine geçildi. Toplantıda, birinci ve ikinci başkanvekilleri, 2 asil ve 2 yedek meclis katipleri, 2 belediye encümen üyesi, Plan ve Bütçe ile İmar komisyonları üyeleri, Tarihi Kentler Birliği Meclisine bir asil ve bir yedek üye, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) Meclisine 2 asil ve bir yedek üye, Çanakkale Assos Truva Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ÇATTAB) Meclisine 2 asil bir yedek üye seçildi. Toplu sözleşme kanunu uyarınca memur sendikaları ile sosyal denge sözleşmesi yapma yetkisi belediye başkanına oy birliğiyle verildi.


Toplantı, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesiyle sona erdi.



Lapseki Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu Adana’da 25’incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin resmi açılışında "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" oyuncu Meral Çetinkaya’ya verildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adana Valisi Mustafa Yavuz ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldı. Festivalin açılışında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise organizasyonun uluslararası bir sanat buluşmasına dönüştüğünü belirterek, "Festivalin sahnelenen oyunlarının ötesinde kurduğu bağlar ve buluşturduğu kültürlerle Adana’yı uluslararası bir sanat merkezine dönüştürdü. Her yıl salonları dolduran binlerce sanatseverle tiyatronun sınır tanımız gücünü ortaya koymuştur" diye konuştu. Tiyatro sanatına uzun yıllar emek veren isimlerin onurlandırıldığı "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de sahibini buldu. 2005 yılından bu yana verilen ödülün bu yılki sahibi oyuncu Meral Çetinkaya oldu. Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, "Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir ödül almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Vakfı çok önemli bir festivali gerçekleştirmiş ve devam ettiriyor. Umarım nice yıllara devam eder. Tiyatro birbirimizi kollayacağımız, kucaklayacağımız sanat. Sanat iyileştirir. Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat. Gerçekten bu yaşımda bana böyle umut verdiniz." dedi.