GÜNDEM - 06 Kasım 2023 Pazartesi 12:35

Orman yangınından etkilenen işletmelerde incelemelerde bulunuldu

A
A
A
Orman yangınından etkilenen işletmelerde incelemelerde bulunuldu

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 4 Kasım Cumartesi çıkan ve 24 saat sonra kontrol altına alınan orman yangını sonrasında Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, orman yangınından etkilenen işletmelerde incelemelerde bulundu.


Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında 4 Kasım’da orman yangını çıktı. Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezinden bildirilen ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezindeki Bakacak tepe mobil kamerasından da tespit edilen yangına 9 hava aracı, 81 arazöz, 22 ilk müdahale aracı, 16 iş makinesi, 40 diğer kurum araçları ve 510 personelle havadan ve karadan müdahale edildi. Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın saatteki 80 kilometre hızıyla büyüdü. Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Akşam saat 19.00 sıralarında başlayan sağanak yağışla yangın saat 21.30 sıralarında büyük ölçüde kontrol altına alındı. Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Yangın 24 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 700 hektar alan zarar gördü.


Vali İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan; Pazarlı ve Ilgardere köylerinde meydana gelen orman yangınından etkilenen işletmelerde incelemelerde bulundu. Üreticilerle bir araya gelinerek, sorun ve talepleri dinlendi. Geçmiş olsun dilekleri iletildi. Zarar gören işletmelerde ve alanlarda hasar tespit çalışmalarına başlandı.


Vali İlhami Aktaş, devletin her daim vatandaşların yanında olduğunu ve zarar gören vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirtti.



Orman yangınından etkilenen işletmelerde incelemelerde bulunuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç, Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sistemini inceledi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent ticaretinin merkezi Tarihi Kapalı Çarşı ve çevresindeki çalışmalar kapsamında Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sistemini inceledi. İncelemeleri esnasında esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Büyükkılıç, esnaflara hayırlı işler temennilerini iletti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında yerel yönetim hizmetlerini etkin bir şekilde sürdürürken Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç da dev projelerden en küçük çalışmalara kadar her bir hizmeti yakından takip ediyor. Bu çerçevede Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı Teknik, Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü tarafından kent ticaretinin merkezi Tarihi Kapalı Çarşı’nın başında, iki yanında esnaf dükkânları ile vatandaşların uğrak noktası olan Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sitemini inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tamamlanan çalışmaları değerlendirerek, "Millet Caddemizde yapımını tamamladığımız ışıklandırma çalışmalarını akşamın bereketiyle yerinde inceledik. Hemşehrilerimizle ve kıymetli esnafımızla bir araya gelerek samimi sohbet ettik. Şehrimizin her köşesine değer katmak için gece gündüz demeden çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. İncelemeleri esnasında çevredeki esnaflar ve vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Büyükkılıç, esnaflara hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulunurken esnaflar da hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.
Denizli Ulayıcılık ve dokuma gençler tarafından ilgi görmüyor Denizli’nin Buldan ilçesinde baba mesleğini devam ettiren ulama ustası, ulayıcılık mesleğinin vatandaşlar tarafından ilgi görmediğini ve mesleğin son zamanları olduğunu belirtti. Denizli’nin Buldan ilçesinde 59 yaşındaki dokuma ve ulama ustası Ahmet Salih Gümüşkaya, baba mesleğini devam ettiriyor. 6 yaşından beri dokumacılıkla uğraştığını belirten Gümüşkaya, ulama mesleğinin artık vatandaşlar tarafından heves eden olmadığı dile getirdi. El tezgahlarında Buldan bezi, peştamal, şal, fular gibi ürünleri dokuduğunu ifade eden usta Gümüşkaya, "Bizde elimizden geldiğince, sağlığımız elverdiğince bu ata mesleğimizi sürdüreceğiz" dedi. "Yeni nesil yetişmiyor, şu anda çalışanlar 60 ve üstü yaşlardaki dokumacılar" 45 yıldır hem dokumacılık hem de ulayıcılık yaptığını belirten Ahmet Salih Gümüşkaya, "Ulayıcılık, dikkat, sabır, el çabukluğu ve iyi bir göze sahip olmakla gerçekleşir. Ben bu işi babamdan öğrendim. 6 yaşından beri dokumacılıkla uğraşıyorum. Hem ulayıcılık hem de dokumacılık baba mesleğimdir. Buldan kültüründe dokumacılık çok önemlidir. Yumak bittiğinde dokumacılar beni arar haber verirler. Zaten şu anda bu işi yapan kişiler çok azaldı. Zamanında ulayıcılıktan çok ekmek yedim. El tezgahları ve motorlu tezgahlarda azaldı. Artık eskisi gibi dokumacılığa heves eden yok. Yeni nesil yetişmiyor. Şu anda çalışanlar 60 ve üstü yaşlardaki dokumacılar. Bu meslekte artık eski bir sanat oldu. Otomatik tezgahlarda çok daha fazla üretim yapıldığı için el tezgahlarında ve kara tezgahlarda dokuma yapan sayısı azaldı. El tezgahlarında Buldan bezi, peştamal, şal, fular dokunuyor. Bizde elimizden geldiğince, sağlığımız elverdiğince bu ata mesleğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. (Bİ-MB-