TEKNOLOJİ - 06 Eylül 2025 Cumartesi 17:54

Selçuk Bayraktar, Gökçeada TEKNOFEST’te

A
A
A

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2025 çerçevesinde düzenlenen ‘Savaşan İHA Yıldızlar Yarışması’na katılan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "İnşallah tam bağımsız müreffeh Türkiye’yi buradaki genç kardeşlerimiz inşa edecek" dedi.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2025 çerçevesinde Çanakkale’nin Gökçeada Havalimanı’nda düzenlenen 'Savaşan İHA Yarışması’nı ziyaret etti. Ziyarette, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve protokol üyeleri hazır bulundu. Selçuk Bayraktar ve beraberindekiler ilk olarak geçen yılki TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması'nda sıralamada ilk 5’e girip, bu yıl ‘Savaşan İHA Yıldızlar Yarışması’na katılan yarışmacıların çadırlarını ziyaret ederek, hazırlıkları takip etti. Ardından Selçuk Bayraktar ve beraberindekiler devam eden yarışmaları pistte takip etti.

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması katılan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Burada 40 takım yarıştı. Birkaç bin ziyaretçi katılımı oldu. Şuanda yıldızlar kategorisi dediğimiz sadece 5 takımın yarıştığı bir kategoride yarışmalar devam ediyor. Bu çok daha zor bir kategori. Arkamda benim de mezun olduğu İTÜ takımımız var. Yaklaşık 10 yıldır yarışmalara katılan bu takımın şampiyonlukları da var. Diğer bir çadırda da Savaşan İHA yarışmasının şampiyon olan takımı vardı. Onları ziyaret etmeye, teknolojinin şampiyonlarını bu adamızda ziyaret etmeye geldik. Yarışmacılarımızın eserleriyle iftihar ediyoruz. İnşallah tam bağımsız müreffeh Türkiye’yi buradaki genç kardeşlerimiz inşa edecek. Umarım güzel bir deneyim geçirmişlerdir. Bu yarışma geçen yıl Adana’da düzenlendi. Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de düzenledik. Vatan toprağımız olan her yerde bu yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz. 17-21 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST İstanbul düzenlenecek. Tüm milletimizi bekliyoruz" dedi.

Hatice Çekil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.