GENEL - 17 Kasım 2017 Cuma 16:42

Çocuklara kitap okuma aşısı

A
A
A
Çocuklara kitap okuma aşısı

Dünya Kitap Okuma Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği çerçevesinde Çankırı Belediyesi tarafından yapılan Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, tren kütüphane, uçak kütüphanede okuma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Dünya Kitap Okuma Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği çerçevesinde Çankırı Belediyesi tarafından yapılan Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, tren kütüphane, uçak kütüphanede okuma etkinlikleri gerçekleştirildi.


Etkinlik hakkında açıklama yapan Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi sorumlusu Safiye Kılıç, ’’Dünya çocuk kitapları kapsamında Çankırı’mızda bütün kütüphanelerimizde okuma etkinliği planladık. Belediye Başkanımız İrfan Dinç okuma ve çocuklar onun için vazgeçilmezdir. Bütün çocuklarımızın okumayı sevmesi için farklı okuma alanları oluşturuyor. Bunlardan birisi uçak kütüphanesi uçak kütüphanesi, tren kütüphanesi ve en önemli projelerinden birisi de Fatih Sultan Mehmet Çocuk akademisindeki kaydıraklı kütüphanemiz. Çocuklarımız aynı anda 3 alanda da okumaya başladırlar. Aynı dakikalarda tren kütüphane ve Fatih Sultan Mehmet Çocuk akademisinde de okuma etkinliği gerçekleştiriliyor. Amacımız çocukların okumayı sevmesi. Klasik ortamlarda çıkıp farklı ortamlarda okumaya ilgisini artırmaya çalışıyoruz. Bunun içinde belediye başkanımızın hazırladığı projeler doğrultusunda çocuklarla birlikte bütün faaliyetlerde bir araya geliyoruz. En son olarak da gemi kütüphanemizle birlikte okuma faaliyetlerimizi planlayacağız’’ dedi.


Çocuklara okumayış sevdirmek için farklı ortamlar sağlandığını belirten Kılıç, ’’Çocukları klasik ortamlardan kurtarıp rahat ortamlar sağlıyoruz. Çocukların dünyasında oyun vardır. Onlar oynamayı severler rahat olmak isterler. Bizde bu amaç doğrultusunda kendilerini huzurlu hissetsinler farklı yerlerde. ne kadar çok farklı uyarıcılar sunarsak okumaya odaklarını yan olarak bir nevi sevdirebiliriz. Ama siz onları klasik kalıplaşmış kütüphanelerde bir araya getirirseniz onlar orada sadece kitap ve duvar görürler. Ama siz uçağın sempatisinden, trenini eğlencesinden kaydırağın verdiği coşkudan yararlanarak çocuklara okumayı sevdirebileceğimizi düşünüyoruz’’ ifadelerine yer verdi.


Yapılan etkinliğe 120 öğrenci katıldı. Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde kitap okuma süresini tamamlayan öğrenciler, akademi içerisinde bulunan kaydırağı kullanarak alt kata geçti. Öğrencilere katıldığı etkinliklerden doyalı fesleğen tohumu taşıyan kurşun kalem hediye edildi.


Etkinliğe katılan öğrencilerden Hamza Kaytez, ’’İlk defa uçak kütüphanesine geliyorum. Böyle kütüphanelere gelerek çok fazla bilgi edinebileceğimizi düşünüyorum. Her okulun böyle etkinlikler yaparak kütüphaneleri ziyaret etmelerinin çok güzel olacağını düşünüyorum. Bu tarz etkinlikler hoşuma gidiyor. Bence her öğrenci en az bir kitap okumalı. Kitap okumayı çok seviyorum" ifadelerini kaydetti.


Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çocuklarımızı aydınlık bir geleceğe ulaştırmanın ve onların yaşadıkları dünyayı doğru anlamalarını sağlamanın en önemli yoludur okumak. Biz çocuklarımızın okur yazar olmalarının dışında iyi bir okuyucu olmalarını istiyoruz. İnsanı merkeze alan yerel yönetim anlayışımızda çocuklarımızı bilgi çağının doneleri ile donatmak için şehrimizin dört bir yanına ve okullarımıza kütüphaneler kazandırdık. İyi bu gelecek yakalamak için hayal kuran çocuklara ihtiyacımız var. Hayal kurmanın ve kişisel birikim kazanmanın yolu kitap okumaktan geçiyor. Güçlü ve temeli sağlam bir gelecek istiyorsak Çok okuyacağız ve çok çalışacağız. Bu konuda biz büyüklere de küçükleri doğru yönlendirmek düşüyor. Okuyan kişi aynı zamanda düşünen ve sorgulayan kişidir. Dünya Kitap Okuma Haftamız kutlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat AFAD Başkanı Pehlivan: "Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı" Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. "Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı" İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi" dedi. Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, "10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi" diye konuştu. "250 ihbarın 206’sı su baskını" 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti. "Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık" Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, "Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok" ifadelerini kullandı.