SAĞLIK - 13 Ağustos 2021 Cuma 18:27

Çankırı’da vaka sayısı artmaya devam ediyor

A
A
A
Çankırı’da vaka sayısı artmaya devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son vaka haritasına göre Çankırı’da da vaka sayılarında artış görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son vaka haritasına göre Çankırı’da da vaka sayılarında artış görüldü.



Sağlık Bakanlığı, 81 il için 31 Temmuz-6 Ağustos’ta her 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Covid-19 vaka sayısının 100 bin kişide 100’ün üstünde olduğu il sayısı 24-30 Temmuz’da 54 iken bu sayı, 31 Temmuz-6 Ağustos’ta 71’e yükseldi. Son dönemlerde vakaların sürekli arttığı Çankırı’da 24-30 Temmuz haftasında yüz binde 109 olan vaka sayısı, 31 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında yüz binde 143,77 oldu. Açıklanan son sonuçlar ile kentteki vaka sayısındaki yükseliş dikkat çekti.


Korona virüse karşı en etkili silah olan aşıda ise kentte oran yüzde 68,2 oldu. Çankırı Valiliği tarafından vatandaşların aşı olmalarına yönelik çağrılar devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de yunus polislerinden dikkat çeken operasyon: Anahtardan çalıntı motosiklet çıktı Arnavutköy’de yunus polislerinin dikkati sayesinde uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve çalıntı motosiklet ele geçirildi. Şüphelinin cebinden çıkan motosiklet anahtarı, polis ekiplerini çalıntı motosiklete götürdü. Olay, 9 Mayıs 2026 günü saat 20.40 sıralarında İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yunus polisleri, durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan B. K.’un (22) yapılan üst aramasında çok sayıda satışa hazır halde paketlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi. Şahsın üzerinden ayrıca bir motosiklet anahtarı çıktı. Yunus polislerinin yaptığı incelemelerde şüphelinin üzerine kayıtlı herhangi bir motosiklet bulunmadığı tespit edildi. Bunun üzerine bölgede detaylı araştırma yapan ekipler, park halinde bulunan plakasız bir motosikleti fark etti. Şüphelinin üzerinden çıkan anahtarın motosikletle uyuştuğu belirlenirken, yapılan kontrollerde motosikletin çalıntı olduğu ortaya çıktı. Şüpheliyle birlikte yapılan çalışmalarda ilk aşamada 146 parça halinde toplam 220,87 gram yasaklı madde ele geçirildi. Evde yapılan arama çalışmalarında ise 52 parça halinde 31,17 gram amfetamin, 24 parça halinde 388,70 gram bonzai, 1 adet 3,80 gram metamfetamin ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Toplamda 223 parça halinde 640,74 gram uyuşturucu madde ile ruhsatsız tabanca muhafaza altına alınırken, B. K.’un suç unsurlarının kendisine ait olduğunu kabul ettiği öğrenildi. Şüpheli, işlemleri yapılmak üzere Arnavutköy Anadolu Şehit Hacıbey Kaya Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edildi.
Aydın Efeler’de genç yazılımcılar tasarladı, Başkan Yetişkin tebrik etti Efeler Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM) tarafından düzenlenen Dijital Oyun Tasarım Yarışması, Menderes Park’ta düzenlenen heyecanlı bir finalle sona erdi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in hayata geçirdiği ve gençleri teknoloji üretimine teşvik eden Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM), Aydın genelindeki yetenekli gençleri bir araya getirdi. Menderes Park’ın ev sahipliği yaptığı Dijital Oyun Tasarım Yarışması’nda, Aydın’ın dört bir yanından gelen 46 öğrenci, 15 takım halinde kıyasıya mücadele etti. Gençlerin özgün fikirlerini kodlara döktüğü yarışmada, projeler jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi. Gün boyu süren heyecanlı bekleyişin ardından, dijital oyun dünyasına yeni bir soluk getiren ve dereceye giren takımlar belirlendi. Takımların ortaya koyduğu üretkenlik ve teknolojik hakimiyet, izleyiciler ve uzmanlar tarafından takdir topladı. Yarışma sonunda; Aydın Fen Lisesi öğrencileri Alperen Yılmaz, Yavuz Demir ve Eymen Öge birinci, aynı okuldan Yusuf Giray İslam, Rüzgar Yurtsever ve Bertuğ Seyhan ikinci, özel bir lise öğrencileri Kuzey Doruk Köksal, Yiğit Ulaş ve Azra Zeynep Oral ise üçüncü oldu. Yarışmanın final törenine bizzat katılarak gençleri yalnız bırakmayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin katılan takımlara sertifikalarını kendi elleriyle takdim etti. Başkan Yetişkin dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda takdim edileceğini ifade etti. Gençlerin teknolojiye olan ilgisinden büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Yetişkin, "Gençlerimizin dijital dünyada sadece tüketici değil, üretici olma yolundaki bu büyük adımları bizlere umut veriyor. Efeler’i bilimin ve teknolojinin merkezi yapma yolunda DİGEM çatısı altında gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. DİGEM’in teknolojik imkanlarıyla hazırlanan ve Aydın genelinde büyük ses getiren organizasyon, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.