EĞİTİM - 18 Ağustos 2021 Çarşamba 18:48

2021 YKS tercihlerinde son tarih 20 Ağustos

A
A
A
2021 YKS tercihlerinde son tarih 20 Ağustos

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) tercih işlemleri devam ediyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) tercih işlemleri devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, aday öğrencilere çağrıda bulunarak, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni tercih etmelerini istedi.


YKS’ye giren adaylar, tercih işlemlerini 20 Ağustos Cuma saat 23.59’a kadar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre, vatandaşlık numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin resmi web sitesinden tercihlerini yapabilecek.



"Dijital ve basılı eserlere rahatlıkla ulaşılabilir"


Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, adayların ÇAKÜ üniversitesini neden tercih etmeleri gerektiğini şu şekilde sıraladı:


"Üniversitemizi tercih etmenizdeki nedenleri sıralayayım; biz öğrenci merkezli bir üniversite anlayışına sahibiz. Öğrencilerimizin sosyal donatı alanlarında rahatlıkla vakit geçirebileceği, çeşitli spor faaliyetlere katılabileceği aynı zamanda beraberce çeşitli etkinlikler düzenleyebileceği bir alana sahibiz. Üniversitemiz kütüphanecilik konusunda Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer almakta. İnteraktif bir ortam içerisinde hem dijital hem basılı eserlere çok rahat bir şekilde ulaşabilmekte ve aynı zamanda 7 gün 24 saat orada ders çalışabilmekte. Öğrencilerimize alt yapısı son derece iyi olana araştırma merkezlerinin yoğun olduğu fen ve mühendislik alanlarının tercih etmelerini bekliyoruz."



"Son trendimiz; Diş Hekimliği Fakültesi"


Üniversitenin alt yapı ve laboratuvar imkanlarının üst düzeyde olduğunu ifade eden Çiftçi, "Aynı şekilde Türkiye’de bölüm ve program bazımda ikinci olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bekleriz. Hukuk Fakültesi, İç Anadolu Bölgesi içerisinde en fazla öğrenciye sahip olan fakültelerden biri. Son trendimiz; Diş Hekimliği Fakültesi ise hem nitelikli öğrenci yetiştirme adına hem de bölgeye sağlık hizmeti verme adına son derece gayretli ve emin adımlarla ilerliyor. Edebiyat Fakültemizde çok çeşitli bölümlerimiz var. Geleceğin tarihçilerini, edebiyatçılarını, sosyologlarını, psikologlarını yetiştirecek bir azim ve gayret içerisinde bekliyorlar. Aynı şekilde bilginin teknolojiye dönüşüm noktası olan mühendislik fakültesinde ise hocalarımız alt yapı ve laboratuvar imkanlarımız ile sizlere hizmet vermeyi bekliyoruz" dedi.



"Erasmus programlarında Türkiye 2.’si"


Erasmus programlarında Türkiye ikincisi olduğunu belirten Çiftçi, "ÇAKÜ sürekli büyüyen ve gelişen bir üniversite profiline sahip. Her yıl öğrenci sayısını artırarak kendini ortaya koyan bir üniversite. ÇAKÜ’de özelikle Erasmus programlarında Türkiye 2.’si olan bir proje hareketliliği söz konusu. Öğrencilerimiz 32 ye yakın ülkede 60a yakın üniversitede hem eğitim görmeye hem de eğitim verme aynı zamanda staj yapma imkanına sahip. Dolayısıyla uluslar arası profili yüksek olan bir üniversitemiz var. Aynı şekilde dünyanın değişik yerlerinden değişik farklı kültürlerden gelen 3 binin üzerinde uluslar arası öğrencimiz mevcut. Dolayısıyla Çankırı hem medeniyetimizin merkezinde hem aynı zamanda dünyanın merkezinde kendini konumlandırmaya çalışıyor" diye konuştu.



"Üniversitemiz, Çankırı’nın bütün kültürel miraslarına sahip çıkıyor"


Tarihle iç içe araştırma ortamları sağlayan ÇAKÜ İslami İlimler Fakültesinde Anadolu’nun ilk Darül Hadisi olan Taşmescidde öğrencilere hadis merkezinde eğitim verdiğini dile getiren Çiftçi, "Üniversitemiz, Çankırı’nın bütün kültürel miraslarına sahip çıkıyor. En son olarak Selçuklu döneminde yapılmış Taşmescid dediğimiz yerde ve Anadolu’nun ilk Darül hadisi olan Mevlevi hanesi olan yerde Darül Hadis İslam Araştırmaları Merkezi’ni kurmuş bulunuyoruz. Bu merkezde öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda akademik destek sağlamakta aynı zamanda dünyaya açılan bir pencere olarak görmekteyiz. Yine şehir merkezinde imarethane medresesi dediğimiz üniversitemize tahsis edilen son derece tarihi ve etkisi yüksek olan yerlerimizde eğitim vermeye devam ediyoruz. Dil eğitim merkezinde alanında uzman aynı zamanda birçok yabancı ülkeden getirdiğimiz hocalarla öğrencilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. İslami ilimler fakültemiz trendi fazla olan öğrenci sayısı fazla olan bir birimimiz. Özellikle İslami ilimler alanında kendini yetiştirecek uluslar arası öğrencilere de ev sahipliği yapmakta. Bu nedenle sahip olduğumuz Türk İslam medeniyetini, biz gelecek nesillere aktarma gayreti içerisindeyiz. Bu yönleriyle tüm öğrencilerimizi Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de yunus polislerinden dikkat çeken operasyon: Anahtardan çalıntı motosiklet çıktı Arnavutköy’de yunus polislerinin dikkati sayesinde uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve çalıntı motosiklet ele geçirildi. Şüphelinin cebinden çıkan motosiklet anahtarı, polis ekiplerini çalıntı motosiklete götürdü. Olay, 9 Mayıs 2026 günü saat 20.40 sıralarında İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yunus polisleri, durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan B. K.’un (22) yapılan üst aramasında çok sayıda satışa hazır halde paketlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi. Şahsın üzerinden ayrıca bir motosiklet anahtarı çıktı. Yunus polislerinin yaptığı incelemelerde şüphelinin üzerine kayıtlı herhangi bir motosiklet bulunmadığı tespit edildi. Bunun üzerine bölgede detaylı araştırma yapan ekipler, park halinde bulunan plakasız bir motosikleti fark etti. Şüphelinin üzerinden çıkan anahtarın motosikletle uyuştuğu belirlenirken, yapılan kontrollerde motosikletin çalıntı olduğu ortaya çıktı. Şüpheliyle birlikte yapılan çalışmalarda ilk aşamada 146 parça halinde toplam 220,87 gram yasaklı madde ele geçirildi. Evde yapılan arama çalışmalarında ise 52 parça halinde 31,17 gram amfetamin, 24 parça halinde 388,70 gram bonzai, 1 adet 3,80 gram metamfetamin ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Toplamda 223 parça halinde 640,74 gram uyuşturucu madde ile ruhsatsız tabanca muhafaza altına alınırken, B. K.’un suç unsurlarının kendisine ait olduğunu kabul ettiği öğrenildi. Şüpheli, işlemleri yapılmak üzere Arnavutköy Anadolu Şehit Hacıbey Kaya Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edildi.
Aydın Efeler’de genç yazılımcılar tasarladı, Başkan Yetişkin tebrik etti Efeler Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM) tarafından düzenlenen Dijital Oyun Tasarım Yarışması, Menderes Park’ta düzenlenen heyecanlı bir finalle sona erdi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in hayata geçirdiği ve gençleri teknoloji üretimine teşvik eden Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM), Aydın genelindeki yetenekli gençleri bir araya getirdi. Menderes Park’ın ev sahipliği yaptığı Dijital Oyun Tasarım Yarışması’nda, Aydın’ın dört bir yanından gelen 46 öğrenci, 15 takım halinde kıyasıya mücadele etti. Gençlerin özgün fikirlerini kodlara döktüğü yarışmada, projeler jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi. Gün boyu süren heyecanlı bekleyişin ardından, dijital oyun dünyasına yeni bir soluk getiren ve dereceye giren takımlar belirlendi. Takımların ortaya koyduğu üretkenlik ve teknolojik hakimiyet, izleyiciler ve uzmanlar tarafından takdir topladı. Yarışma sonunda; Aydın Fen Lisesi öğrencileri Alperen Yılmaz, Yavuz Demir ve Eymen Öge birinci, aynı okuldan Yusuf Giray İslam, Rüzgar Yurtsever ve Bertuğ Seyhan ikinci, özel bir lise öğrencileri Kuzey Doruk Köksal, Yiğit Ulaş ve Azra Zeynep Oral ise üçüncü oldu. Yarışmanın final törenine bizzat katılarak gençleri yalnız bırakmayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin katılan takımlara sertifikalarını kendi elleriyle takdim etti. Başkan Yetişkin dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda takdim edileceğini ifade etti. Gençlerin teknolojiye olan ilgisinden büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Yetişkin, "Gençlerimizin dijital dünyada sadece tüketici değil, üretici olma yolundaki bu büyük adımları bizlere umut veriyor. Efeler’i bilimin ve teknolojinin merkezi yapma yolunda DİGEM çatısı altında gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. DİGEM’in teknolojik imkanlarıyla hazırlanan ve Aydın genelinde büyük ses getiren organizasyon, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.