EĞİTİM - 25 Mayıs 2022 Çarşamba 14:23

Çerkeş MYO kadrosu Çerkeş’te ilk toplantısını gerçekleştirdi

A
A
A
Çerkeş MYO kadrosu Çerkeş’te ilk toplantısını gerçekleştirdi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokulu akademik kadrosu Çerkeş’teki ilk toplantısını yaptı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokulu akademik kadrosu Çerkeş’teki ilk toplantısını yaptı.


2022 - 2023 eğitim-öğretim yılından itibaren Çerkeş ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek olan Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokulu akademik kadrosu Çerkeş’teki ilk toplantısını Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi başkanlığında gerçekleştirdi. Çerkeş Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilen mevcut Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Çerkeş MYO akademik kurul toplantısına Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Çerkeş MYO Müdürü Öğr. Gör. Bedri Eminsoy, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Huri Seval Gönderen Çakmak ve okulun akademik kadrosu katıldı.


Toplantı öncesi Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile kısa bir toplantı gerçekleştiren Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çerkeş Meslek Yüksekokulu’nun Çerkeş ilçesinde hizmet verebilmesi için geçen yıl yapılan protokol çerçevesinde gerekli fiziki imkanlar, altyapı çalışmaları, sosyal imkanlar noktasında hızlı bir çalışma yapan ve mevcut imkanlar içerisinde en uygun olanakları sağlayan Çerkeş Belediyesi ve Çerkeş Kaymakamlığı ile yerel dinamiklere çok teşekkür ettiklerini söyledi.


Belediye Başkanlığı ziyareti sonrası Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile birlikte basın mensuplarına açıklamalar yapan ve soruları cevaplandıran Rektör Çiftçi, Çerkeş Meslek Yüksekokulu’nun akademik faaliyetlerini mecrasına uygun olarak Çerkeş’te gerçekleştirmesi için gerekli hazırlıkların yapılması amacıyla Çerkeş’te olduklarını söyledi.


“Süreç boyunca bizim her talebimizi karşılamaya çalışan, her türlü istişare ve desteğe açık olarak ellerinden gelenin fazlasını yapan Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer veren Rektör Çiftçi, “Bu birimimizin buraya taşınması her yönüyle ele alınması gereken önemli bir karardı. Uygulamaya dönük olabilmesi için yerelden destek gerekiyordu. Bu desteği de yerel dinamiklerden aldık. Bundan sonra da Çerkeş MYO’nun sürdürebilir bir eğitim süreci için de yine destek vereceklerini ifade ettiler. Güzel bir başlangıç olacağına eminiz. Çankırı’nın en hızlı gelişen, en büyük ve sanayi yatırımının en yoğun olduğu ilçesi olarak Çerkeş bu okulun burada eğitim vermesini hak ediyordu. Tabi Türkiye’de son yıllarda bazı bölümlere öğrenci ilgisi az olunca yapılması gereken çalışmalar da beklemeye alındı . Bundan dolayı da Çerkeş MYO Çankırı merkezde hizmet veriyordu. Biz göreve gelir gelmez Çankırı’nın ve Çerkeş’in gelişimi ve potansiyelini inceledik. Özellikle eğitim konusunda yapacağımız yatırımlar için gerekli araştırmaları yaptık. Birçok parametrenin etkili olduğu bu süreçte Çerkeş Meslek Yüksekokulu’nu Çerkeş’e taşınmasının faydalı olacağından hareketle gerekli kararı aldık. Bu önemli kararın Çerkeş için de faydalı olacağını düşünüyoruz. Çerkeş öğrencilerimizi bağrına basacak ve onlar için ne gerekiyorsa elinden geleni yapacaktır. Özellikle sosyal donatı, kültürel etkinlikler, ulaşım noktasında gereken altyapı çalışmalarının yapılmasını da gördük ve sevinçle karşıladık. Öğrencilerimiz için şimdiden burs desteğine yönelik çalışmalar yapılmış. Öğrencilerimizin barınma noktasında da sıkıntı yaşamamaları hususunda birlikte gerekli çalışmaları yapacağız ve eğitim-öğretime başlayacağız. Önümüzde ki dönemde yeni program ve bölümlerin açılacağı müjdesini de buradan vermek istiyorum. Yani Çerkeş MYO önümüzdeki 5 yıllık süreçte akademik çalışmaları, öğrenci sayısı, eğitim faaliyetleri ile adından söz ettiren ve belli bir potansiyele ulaşan bir okul olacaktır. Ben bu sürecin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve Çerkeş Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ile bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu vurguladı. Kaymakam Bulgurlu, “Bu karar Çerkeş için son derece önemli bir karar. Çerkeş MYO Akademik Kurulu’nun bugün burada toplanması aynı zamanda Çerkeş’te yeni bir dönemin başladığını da ifade ediyor. Bu yeni dönemin başlamasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çerkeş Kaymakamlığı olarak bu zamana kadar üzerimize düşeni yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağımızı taahhüt ediyor hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.


Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da Rektör Çiftçi ve Çerkeş MYO akademik kadrosunu aslında kendi evleri olan Çerkeş Belediyesi ve Çerkeş’te misafir etmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. 2015 yılından beri devam eden sürecin bugün bu noktaya gelmesinin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Sopacı, “Şu bir geçek ki Çerkeş Çankırı Karatekin Üniversitesi kurulduğundan beri Meslek Yüksekokulunu hak ediyordu. Çünkü Çerkeş Çankırı’nın en büyük ilçesi ve batıya açılan kapısıdır. Bu okulun bugüne kadar burada olmaması bizim için büyük bir bahtsızlıktı. Gelinen nokta da bugün Çerkeş MYO 5 bölümü ile ilçemizde eğitim-öğretime devam edecek. Bu noktada emeği geçen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere Üniversitemiz yetkililerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şunu ifade edeyim ki, Çerkeş MYO burada eğitim-öğretime başladıktan sonra görülecek ki, her iki taraf içinde bu zamana kadar geçen zamanın büyük bir kayıp olduğu görülecektir. Ama biz bu kaybolan zamanı hep birlikte çok çalışarak kapatacağız. Bir kez daha bu okulun öğrenci ve akademisyenlerinin Çerkeş’te en iyi şekilde yaşayabilmeleri için gereken ne varsa yerel yönetim, kaymakamlık ve Çerkeş halkı olarak elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Bu taahhütlerimizin bir gereği olarak Çerkeş MYO ilk olarak içinde bulunduğumuz mevcut belediye binamız içerisinde eğitim-öğretime başlayacak. Ama biz bu okulun bu bina ile sınırlı kalmayacağını çok kısa süre içerisinde okulumuz için kampüs şeklinde bir fiziki mekan yapacağımız sözünü veriyoruz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını da cevaplayan Rektör Çiftçi, ülkenin ve Çankırı’nın şartlarına YÖK’ün kural ve kriterlerine göre Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin fiziki ve akademik olarak büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini, bunun için çok çalıştıklarını ve bu konu da yakın zamanda çok önemli gelişmeler olacağını vurguladı. Basın toplantısının ardından Çerkeş Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Özdoğan: "Annelerimiz, güçlü toplumun en sağlam temelidir" Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, annelerin aile yapısının temel direği, sevginin ve fedakârlığın en güçlü temsilcisi olduğunu ifade etti. Başkan Bilal Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi; "Hayatımızın her anında sevgisiyle yanımızda olan, fedakârlıklarıyla bizleri büyüten, ailemizin ve toplumumuzun temelini oluşturan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü gönülden kutluyorum. Annelerimiz; merhametin, sabrın, şefkatin ve karşılıksız sevginin en güzel timsalidir. Geleceğe güvenle bakan güçlü bireylerin yetişmesinde en büyük pay yine annelerimize aittir." Başkan Özdoğan, annelerin sadece aile içinde değil toplumun her alanında önemli bir görev üstlendiğini belirterek; ""Annelerimiz, kültürümüzü, değerlerimizi ve birlik ruhumuzu gelecek nesillere aktaran en önemli hazinemizdir. Özellikle vatan uğruna evlatlarını toprağa veren şehit annelerimiz başta olmak üzere, fedakârlıklarıyla hayatımıza yön veren tüm annelerimize minnettarız. Onların duaları ve emekleri, güçlü bir toplumun en sağlam temelidir" değerlendirmesinde bulundu. Mesajının sonunda tüm annelere sağlık, huzur ve mutluluk dileklerini ileten Başkan Özdoğan; "Başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere, ömrünü ailesine adayan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş annelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
Ankara Anneler Günü öncesi "Bilgili Anneler Sağlıklı Nesiller" sempozyumu Anne Çocuk Eğitim ve Araştırma Derneği (AÇEAD) tarafından "Bilgili Anneler Sağlıklı Nesiller" temasıyla aile sempozyumu düzenlendi. Anneler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Bilgili Anneler Sağlıklı Nesiller" sempozyumunda sağlıklı gebelik süreci, annenin beden ve ruh sağlığının korunması, yenidoğan bakımında dikkat edilmesi gerekenler ve anne sütünün önemi gibi konular ele alındı. Sempozyumda ayrıca çocuk ruh sağlığında koruyucu yaklaşım, çocuk gelişiminde aile desteğinin önemi ve annelik sürecinde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri bilim insanları tarafından değerlendirildi. Çocuk gelişiminde annenin rolünün önemine değinen AÇEAD Başkanı Prof. Dr. Nilgün Altuntaş, "Annenin hem biyolojik hem psikolojik olarak sağlıklı olması çok önemli. Annelik edebiyatta duygu, şefkat ile tanımlanır ama aslında bu sadece şefkat dediğimiz duygudan ibaret değil. Biyolojik de bir gücü var annenin. Şimdi bilimsel olarak gösterilenler bunlar. Çünkü beyin gelişiminin özellikle ilk üç yılda yüzde 80’i tamamlanıyor ve yaşamın o ilk döneminde de annenin bebeğin gelişimine çok büyük katkısı var" dedi. "Anne, doğurmanın dışında sağlıklı olarak kalmasını da sağlar" Anne ve çocuğun ilk temasının önemine vurgu yapan Altuntaş, "Temasın devam etmesi, dokunuş, bunlar nörolojik gelişimi desteklemektedir. Arkasından emzirme süreci gelir. Anne, sütüyle de aynı şekilde yine hem immün sistemini güçlendirir, bağışıklığını güçlendirir. Bunun yanında hayata tutunmasını, hem de sağlıklı kalmasını sağlar aynı zamanda sütüyle. Annenin sesinin de bebeğin nörolojik gelişimini iyileştirdiği son çalışmalarda gösterilmiş durumda. Anne her yönüyle gerçekten çocuğu hem hayatta tutmaya, doğurmanın dışında hayatta kalmasına ve sağlıklı olarak kalmasına da etki eder" diye konuştu. "Destek öncelikli olarak eşinden olmalı" Kadınların hem ev içerisinde hem de sosyal hayatında büyük sorumluluklarının olduğunu ifade eden Altuntaş, "Bizim toplumun merkezinde olduğu için, toplumun temeli olduğu için anneyi bu büyük sorumlulukları altında kesinlikle güçlendirmemiz gerekir. Destek olunması gerekir. Bu destek öncelikli olarak eşinden olmalı, çevresinden, biz sağlıkçılardan bir destek. Tabii ki devletten de bir destek mutlaka olması gerekir. Çünkü biz kadının aslında sessizce toplumu dönüştürdüğünü, dünyayı değiştirdiğini biliyoruz. O nedenle de kadına yapılacak olan yatırım, onu güçlendirmeye yönelik olarak yapılan yatırım çok önemli bir halk sağlığı yatırımı durumuna geliyor" dedi. Hayata en iyi başlangıçlardan birinin normal doğum, bir diğerinin ise anne sütüyle beslenilmesi olduğunu belirten Altuntaş, "Emzirme gerçekten en önemli yatırım. Bunun için bizim çok uğraşmamız gerekiyor. Ben öğrencilerime de anlatırken ‘Bunu bir vatan hizmeti olarak göreceksin’ diyorum. Nasıl askerlik yapılıyorsa ben o şekilde yapıyorum. Gerçekten bizim ülkeye yaptığımız çok büyük bir iyilik olarak görüyorum emzirmenin yaygınlaştırılmasını. Çünkü anne zaman zaman bırakacak düzeye gelebiliyor sorunlarla boğuşurken. O yüzden anne sütü çok kıymetli. Zaten sadece besin de değil anne sütü. Aynı zamanda immünolojik olarak bir sürü içerisinde hücre var. Bir damlasında bir milyondan fazla hücrenin olduğu bir sıvı. Yaşayan bir sıvı ve o kadar dizayn edilmiş ki bebek büyüdükçe o da değişerek ona uyum sağlayan bir sıvı. Enfeksiyonlardan, alerjiden, kanserden koruyor" diye konuştu.
Kayseri Konuşmak için çağırdığı eşini boğazını keserek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet Kayseri’de boşanma aşamasındaki eşini boğazını keserek öldüren sanık indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu. Kayseri’de boşanma aşamasında olduğu eşi Rabia A’yı defalarca bıçakladıktan sonra, boğazını keserek öldüren R.A.’nın yargılanmasına Kayseri 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık R.A ve avukatı ile öldürülen Rabia A.’nın anne-babası ve avukatlar katıldı. Duruşmada konuşan avukatlar; sanığın Rabia A.’yı canavarca hisle defalarca bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdüğünü belirterek, verilecek cezada bu durumun göz önünde bulundurulmasını istedi. Sanığın önceki duruşmadaki ifadelerinin haksız tahrik indirimi almaya yönelik olduğunu belirten avukatlar, mahkeme heyetinden indirim uygulanmamasını talep etti. Rabia A.’nın babası sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını isterken annesi ise idam edilmesini istediğini söyledi. "Canavarca hisle yapmadım" Cinayeti canavarca hisle yapmadığını söyleyen R.A, savunmasında öldürdüğü eşinin ailesinin avukatların yönlendirmesiyle kendisinin aleyhinde ifade verdiğini öne sürdü. Eşini ve özgürlüğünü kaybettiğini belirten R.A. psikolojisinin bozuk olduğunu belirterek mahkemeden kendisini tedaviye göndermelerini talep etti. Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti R.A.’yı boşanma aşamasındaki eşini öldürme suçunun sabit olduğuna hükmederek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kararı oy birliği ile alan mahkeme heyeti R.A’ya ayrıca bıçak taşıdığı için 6136 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan de 8 ay hapis ve 5 bin lira para cezasına hükmetti. Olay Melikgazi ilçesinde 14 Kasım 2025’te meydana gelen olayda R.A. konuşmak için çağırdığı boşanma aşamasındaki eşi Rabia A.’yı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası kaçan şüpheli R.A., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, istiklaline kast edeceklerin bileğini bükecek kudrete sahiptir" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, istiklaline kast edeceklerin bileğini bükecek kudrete sahiptir" - "İmzalanan 182 anlaşma ile toplam 8 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşıldı" "Bugün Türkiye yeni nesi savaş, uçağını, SİHA’larını, elektronik harp sistemlerini, tankını, savaş gemilerini inşa eden, denizin derinliklerinden uzayın boşluğuna kadar her alanda yazılım ve kendi sistemleri yapan bir ülkedir"- "Türkiye Savunma Sanayi’nde yüzde 80 oranında dışa bağımlı bir ülkeydi. Dışa bağımlığımızı tersine çevirdik. 2025 yılında ihracatta ilk defa yılda 10 milyar doların üzerine çıktık"- "Nisan ayı ihracat rakamları geçen yılki ivmenin devam ettiğini gösteriyor. Savunma ihracatımız Nisan ayında 962 milyon dolara çıktı. Geçen yıla göre yüzde 28 artış oldu. İlk 4 ayda 2 milyar 871 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik"- "Kısa vadede hedefimiz 11 milyar doları aşarak bu alanda ilk 10 ülke arasına girmek"- "Dost, kardeş ve müttefiklerimize güven veren bu başarı hikayesini yazmak kolay olmadı. Ambargolarla kısıtlamalarla önümüz kesilmek istendi. Parasını ödediğimiz sistemleri vermedikleri günler oldu. Sadece dışardan değil içerden de ihanete, kumpasa maruz kaldık. İçimize yerleşmiş ve yerleştirilmiş Truva atlarının sabotajları ile mücadele ettik"- "Kimi zaman ekonomiyi eğip bükerek, kimi zaman "balıklar ürküyor" gibi komik hamlelerle savunma sanayimizi engellemeye çalıştılar" (İSTANBUL) - İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen SAHA EXPO 2026 kapanış programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İmzalanan 182 anlaşma ile toplam 8 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşıldı. Türk Savunma Sanayi artık yalnızca bölgesinde değil dünyada rağbet gören, güven veren, dikkatle izlenen bir ekosistem haline gelmiştir" dedi.