GÜNDEM - 04 Temmuz 2025 Cuma 12:00

Babasından ilham aldı, çocukların yüzünü güldürüyor

A
A
A
Babasından ilham aldı, çocukların yüzünü güldürüyor

Çankırı’da hayırsever kimliğiyle tanınan ve vefat eden babasının yardımseverliğini yaşatmak isteyen Servet Sevindim, aldığı hediyelerle köy okullarında eğitim gören çocukların yüzünü güldürüyor.


Çankırı’da yaşayan Servet Sevindim, hayatını kaybeden ve hayırsever kimliğiyle tanınan babasının yardımseverliğini yaşatmaya karar verdi. İl merkezinde esnaflık yapan Sevindim, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlarken, öğrencilerin eğitim masraflarını da karşılamaya çalışıyor. Sevindim, babasının çocukluk yıllarından itibaren birçok insana yardım ettiğine tanıklık ettiğini belirterek, bu değerleri kendine rehber edindiğini ifade etti. Amacının Çankırı’da yaşayan tüm köy okullarındaki öğrencilerin eksiklerini gidermek olduğunu söyleyen Sevindim, esnaf arkadaşlarının destekleriyle çocuklarının ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzlerini güldürmeye çalıştıklarını dile getirdi.


Çocukların yüzlerindeki sevinci gördükçe daha çocuk çocuğa ulaşmak istediğini dile getiren Sevindim, "Rahmetli babam Mustafa Sevindim, Çankırı’da hayırsever kimliğiyle bilinen bir iş adamıydı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Kur’an kursu, cami gibi kurumlar, kimin ne ihtiyacı varsa rahmetli babama ulaşırdı. Ben de çocukluktan bu yana hayatımın bir köşesinde film şeridi gibi babamı izlerdim. Tabii ister istemez ben de bunu hayatımın bir anlamı olarak gördüm. Ben de her işimde ’Bismillah’ dedim ve Allah’ımızın vermiş olduğu bereketi ihtiyaç sahibi ve bana ulaşan herkese ulaştıralım diye düşündüm" dedi.


Köy okullarına yardım etmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Sevindim, "Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde bulunan bir köy okulu bana sosyal medyadan mesaj göndermiş. Mesajda, ‘21 öğrencili bir köy okuluyuz, bize de gelir misiniz’ dediler. Ben de köy okulunda çocukların saf ve temiz duygularına karşılık vermek amaçlı kabul ettim ve restoranımızdan tuzda tavuk, iç pilav, oyuncaklar alıp beldeye gittim. O çocukların sevgi ve duygularını en derinden hissettim. Biz kendi çocuklarımıza o oyuncakları getirdiğimizde sürekli oyuncak aldığımız için tepki vermiyorlardı ama o çocukların eline aldığı ilk oyuncakların sevincini gözümle gördüm. Bu durum bana duygusal anlar yaşattı. Çankırı’da kaç tane köy okulu olduğunu araştırdım ve önümüzdeki eğitim sezonu açıldığında esnaf arkadaşlarımız ile birlikte kıyafetten kırtasiyeye, okulun eksikliklerine kadar yanlarında olacağız. Sadece köy okulları değil, ihtiyaç sahibi olabilecek herkesin yanında olmaya çalışıyorum" diye konuştu.



Babasından ilham aldı, çocukların yüzünü güldürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bir yıldır aranan hükümlü, araç içinde güneşlikle yüzünü kameralardan gizlemeye çalışırken yakalandı Kırıkkale’de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 firari hükümlü, polis ekiplerince yürütülen operasyonlarla yakalandı. 2024 yılından bu yana aranan bir hükümlünün ise, Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarında yüzünü gizlemek amacıyla araç içi güneşliği indirdiğinin tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Kayseri’de olduğu belirlenen hükümlü, yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, çeşitli suçlardan aranan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, "hırsızlık" suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G., "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.G., "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E. ile "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.K. yakalandı. Kameralardan yüzünü gizlemek için araç güneşliğini kullandı Ayrıca, "kasten öldürme" ve "karşılıksız yararlanma" suçlarından toplam 11 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla yaklaşık bir yıldır aranan N.Z.’nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, şahsın kardeşi adına kayıtlı araçla Kayseri’de hareket halinde olduğu belirlendi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında, şahsın yüzünü gizlemek amacıyla aracın güneşliğini indirdiğinin tespit edilmesi üzerine elde edilen bilgiler Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıldı. Düzenlenen ortak operasyonla N.Z., belirlenen güzergah üzerinde yakayı ele verdi. Operasyonların devamında, "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ç., Karşıyaka Mahallesi’ndeki ikametinde yakalanırken, "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 14 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.K. ile "alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçundan 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S. de yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alındı. Hükümlüler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ceza infaz kurumlarına teslim edildi. Kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.