SAĞLIK - 08 Ağustos 2024 Perşembe 11:27

Çankırı’da 82 gönüllü UMKE personeli 7 gün 24 saat görev için hazır bekliyor

A
A
A
Çankırı’da 82 gönüllü UMKE personeli 7 gün 24 saat görev için hazır bekliyor

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Çankırı’da bulunan 82 gönüllü UMKE personelinin 7 gün 24 saat göreve hazır bulunduğunu belirtti.


Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, 5-11 Ağustos tarihleri arasında kutlanan ‘UMKE Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Dr. Sarıkaya, Çankırı’da bulunan 82 gönüllü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) personelinin göreve hazır bir şekilde beklediğini kaydetti. UMKE’nin coğrafi ve iklim şartları ne olursa olsun afet ve acil durumlara en yüksek gayret ve sevgiyle hazır bir şekilde beklediklerini belirten Sarıkaya, ekiplerin haftasını kutladı.


UMKE’nin yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinde görev aldığını belirten Sarıkaya, "Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2003 yılında hizmete başlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 21 yaşını doldurdu. UMKE göreve başladığı 21 yıllık süre içerisinde başta deprem olmak üzere birçok afet ve acil durumda ön saflarda yer aldı. İlimizde 82 gönüllü UMKE personelimiz bulunmakta olup, 7 gün 24 sat ekibimiz coğrafi ve iklim şartları ne olursa olsun afet ve acil durumlara umutla bekleyenler için tüm gayret ve sevgisiyle görev için hazır şekilde beklemektedir. İlimizde, çevre illerimizde, ülkemizde ve yurt dışındaki afet ve acil durumlarda vatandaşımızın ihtiyacı doğrultusunda tüm sabır ve gayreti ile görev yapan UMKE personelimizin 5-11 Ağustos UMKE haftasını kutluyor, gösterdikleri özveri için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Çankırı’da 82 gönüllü UMKE personeli 7 gün 24 saat görev için hazır bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.