GÜNDEM - 23 Ağustos 2024 Cuma 11:05

Şehit Eren Bülbül’ün o fotoğrafındaki kıyafetleri bu müzede sergileniyor

A
A
A

Trabzon’da PKK’lı teröristlerle 11 Ağustos 2017’de sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün herkes tarafından bilinen fotoğrafındaki siyah yeleği ve kot pantolonu, Çankırı’da bulunan Şehitler Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Çankırı’da bulunan Şehitler Müzesi’nde sergilenen şehit emaneti eşyalar, ziyaretçileri duygulandırıyor. 11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon’da terör örgütü PKK mensuplarıyla yaşanan çatışma sırasında şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün herkes tarafından bilinen fotoğrafındaki siyah yeleği ve mavi kot pantolonu da annesi Ayşe Bülbül’den teslim alınarak Çankırı Şehitler Müzesine getirildi. Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar, Eren Bülbül’ün emaneti kıyafetlerini ücretsiz bir şekilde görebilecek. Sergilenmeye başlayan kıyafetleri gören vatandaşlar ise duygusal anlar yaşadıklarını söyledi.

Şehit Eren Bülbül’ün o fotoğrafındaki kıyafetleri bu müzede sergileniyor

“Bu kıymetli eşyaları Çankırı Şehitler Müzesinde muhafaza altına alarak sergiye çıkardık”

Kıyafetleri Ayşe Bülbül’den teslim aldıklarını belirten Okan Sütcüoğlu, “Kıymetli şehidimiz Eren Bülbül’ü ziyaret etmek amacıyla Trabzon’un Maçka ilçesine gittik. Köprüyanı köyünde bulunan kabrini ve ailesini ziyaret ettik. Ziyaretimizde duygu dolu anlar yaşadığımız gibi Çankırı Şehitler Müzesi için de bir emanet almamız gerekti. Sağ olsunlar bizleri çok güzel karşıladılar ve şehidimizin birkaç parça eşyasını verdiler. Her yerde meşhur olan ve herkes tarafından bilinen siyah yelekli ve mavi kot pantolonlu bir fotoğrafı vardı. Biz de bu kıyafetleri almak istedik. Sağ olsunlar hemen bize teslim ettiler. Bizler de şehidimizin annesi Ayşe ablamızla düzenli olarak görüşüyoruz. O da bu emanetin çok güzel bir yere gittiğinin farkında ve bilincinde. Bizler de bu kıymetli eşyaları Çankırı Şehitler Müzesi’nde muhafaza altına alarak sergiye çıkardık. Çankırılılar olarak bu güzel emanetlere sahip çıkacağız inşallah” dedi.

Şehit Eren Bülbül’ün o fotoğrafındaki kıyafetleri bu müzede sergileniyor

“Bu kıyafetlere bakınca Eren Bülbül kardeşimizi birebir görmüş gibi oluyorum”

Kıyafetleri gördüğünde şehidi görmüş gibi olduğunu belirten Gazi Mehmet Doğan, “Şehit Eren Bülbül kardeşimizin emanetlerinin Çankırı’ya gelmesinden onur ve gurur duydum. Bu kıyafetlere bakınca Eren Bülbül kardeşimizi birebir görmüş gibi oluyorum. Çok gurur duydum” diye konuştu.

Bedirhan Göksu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta çocukların dilekleri 106 balonla gökyüzüne taşındı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 106. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Şırnak’ın İdil ilçesinde farklı bir renge büründü. Ünlü ressam Melis Doğan, "Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı" Projesi kapsamında İdil Yarbaşı İlk ve Ortaokulunda minik öğrencilerle buluştu, onlarla birlikte resim yaptı ve unutulmaz bir bayram etkinliğine imza attı. Türkiye’nin önde gelen gıda firmasının destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar çeşitli hediyeler, atölye çalışmaları ve sürprizlerle dolu bir gün yaşadı. Etkinliğin finalinde ise minik yürekler ve ressam Doğan Cehennem Deresine kadar yürüyüş gerçekleştirerek hayallerini ve dileklerini kağıtlara yazdı. Gökyüzüne 106 balon bıraktı. Balonlar yükselirken çocuklar hem Türkiye Cumhuriyetinin 106 yıllık gururunu hem de kendi gelecek hayallerini gökyüzüne emanet etti. Ressam Melis Doğan, etkinlik sonunda duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bundan 106 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış olup bugün çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. Biz de bu bayramda Şırnak’ın İdil ilçesinde çocuklarımızla bir araya geldik. Onların bu anlamlı gününe özel bir etkinlik gerçekleştirdik. Türkiye’nin en önemli gıda firmasının desteğiyle çeşitli hediyeler, atölye etkinlikleri ve sürprizlerle dolu bir günü tamamladık. Etkinlik sonunda çocuklarımızla birlikte gökyüzüne 106 balon uçurduk. Burada çocuklar gerek hayallerini, gerek isteklerini bir şekilde dileyerek gökyüzüne bıraktılar. Bizlerin en büyük dileği, dünyada savaşların son bulması, çocukların sadece doğduklarında ağladıkları ve bir ömür boyunca gözlerinden sadece gülerken yaş gelmesini diliyoruz ve istiyoruz. Ben ise ömrümün sonuna kadar çocukların hayallerini önce renklere, sonra o renkleri yaşamlarına katmaları için elimden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğim." Doğan, İdil Yarbaşı İlk ve Ortaokulunda öğrencilerle birlikte resim yaparak bayramı sanata ve renklere dönüştürdü. Minik öğrenciler hem keyifli vakit geçirdi hem de kendi hayallerini tuvallere yansıttı. Etkinlik, çocukların yüzlerindeki gülümseme ve gökyüzüne yükselen renkli balonlarla hafızalara kazındı.