YEREL HABERLER - 21 Ocak 2016 Perşembe 14:59

Sungurlu İstanbul Caddesi 90'lı Yıllarına Dönecek

A
A
A
Sungurlu İstanbul Caddesi 90'lı Yıllarına Dönecek

Çorum’un Sungurlu ilçesi İstanbul Caddesinde yaşanan trafik kargaşası, kaldırımların dar olması Başkan Şahiner’ in dikkatini çekti.
Konuyla ilgili İstanbul Caddesi esnafları ile bugün Belediye binasında görüşen Başkan Şahiner, cadde esnaflarının yaşadığı sıkıntıları büyük bir üzüntüyle izlediğini belirterek, İstanbul caddesinin 90’ lı yıllarda olduğu gibi tekrar canlanması ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Caddesine alternatif bir cadde olması için gerekli proje çalışmalarının yapıldığını kaydetti.
Öncelikle projenin detaylarını esnaflarla paylaşan Başkan Şahiner sonrasında caddede faaliyet gösteren esnafların önerilerini dinledi. Başkan Şahiner projesinde İstanbul caddesinin tek yönlü trafiğe açık hale getirilmesine ve kaldırımların genişletilmesi, kaldırımlara ise modern aydınlatma direklerinin dikilerek geceleri de kullanışlı duruma gelmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.
Yaklaşık 3 saat süren görüşmede esnafların da fikirleri göz önüne alınarak projenin geliştirileceği ve en kısa sürede çalışmaların başlanacağı öğrenildi.
Cadde esnafları duyarlı davranışından dolayı ve yapmış olduğu hizmetlerle Sungurlu’ya bir ivme kazandıran Başkan Şahiner’ e teşekkür ederek görevinde başarılar dilediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de kavgaya müdahale eden polislere saldıran şahıs kamerada İzmir’in Bornova ilçesinde kavga ihbarına giden polis ekipleri, kavgaya karıştığı öğrenilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Polislerden birine kafa atan ve daha sonra müdahale eden diğer polislere de yumruklarla saldıran genç, zor kullanılarak gözaltına alınırken, o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay gece saatlerinde Bornova Küçükpark Meydan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kavga ihbarına giden polis ekipleri tarafları ayırarak olaya müdahale etti. Bu esnada kavgaya karıştığı öğrenilen E.O.D. (25), polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınacağı esnada kendisinin yanına giden bir polisin kaskına kafa atan E.O.D., daha sonra kendisine müdahale eden polislere de yumruklarıyla saldırdı. Polislere saldıran genç daha sonra gözaltına alınarak emniyete götürülürken, saldırıya uğrayan polis memurlarının da kendisinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Saldırı anları kamerada Öte yandan yaşanan kargaşa, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde E.O.D.’nin kendisine müdahale eden polislere direnmesi, polislerden birinin kaskına kafa atması ve diğerlerine yumruklarla karşılık verdiği anlar görüntülendi. Öte yandan görüntülerde E.O.D.’ye polis ekiplerinin müdahale etmesi ve gözaltına alınarak götürüldüğü anlar da yer aldı.