YEREL HABERLER - 25 Ekim 2016 Salı 19:27

Osmancık Beylerçelebi Cami’de Çalışmalar Başladı

A
A
A
Osmancık Beylerçelebi Cami’de Çalışmalar Başladı

Osmancık Belediyesi tarafından ihale edilen Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Projesinin çalışmalarına başlandı.
İlçenin merkezi camisi konumunda olan Beylerçelebi Camisini şehir estetiği açısından meydan camisine dönüştürmeyi amaçlayan proje kapsamında abdesthaneler, şadırvan ve lavaboların yer altına alınması ve cami meydanı oluşturulması amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında abdesthaneler ve tuvaletlerin yıkımına başlandı.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, belediye meclis üyeleri Hüseyin Cebeci ve İzzet Kararkaş ile birlikte çalışmaları inceledi.
Beylerçelebi Camisinin merkezi cami olması nedeniyle yapılan çalışmaların önem arz ettiğini ifade eden Karataş, “Burası şehrimizin en merkezi konumunda bir ibadethane. Halkımız en çok buraya geliyor. Cenazelerimiz bu caminin bahçesinden kaldırılıyor. Dolayısı ile şehrimizin en güzide camilerinden olan Beylerçelebi Cami’nin bahçesini biraz daha genişletmeyi ve güzel bir çevre düzenlemesi yaparak halkımıza daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
Başkan Karataş 1 milyon lira bedelle ihale edilen restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaların 2017 yılı Ramazan Bayramı öncesinde tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.