YEREL HABERLER - 19 Ocak 2017 Perşembe 16:04

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Sarıkamış Programı

A
A
A
Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Sarıkamış Programı

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Sarıkamış program Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Sarıkamış programına, Kaymakam Selçuk Aslan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetliler katıldı.
Belediye Kültür Merkezinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Sinevizyon Gösterisi, okul korosundan oluşan türkü ve şiirlerin okunması ile devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Salih Tuncay, “Tarihimizin unutulmaz günleri ve yerleri vardır, Sarıkamış ve son olarak 15 Temmuz bunların en önemlilerindendir. Dünü tanımadan bugün değerlendirilemez ve yarınların yolunu çizemeyiz. Türk çocuğu tarihini tanıdıkça en büyük dersi, dersini alacak, kendini tanıyacak, aldığı bu güçle geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyecektir. Türk evlatları 15 Temmuz gecesi kahraman atalarına layık olduğunu ispat etmiştir. Bizim gayemizde atalarına layık nesiller yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Beyaz Hüzün” tiyatro gösterisi izleyicilere hüzün dolu dakikalar geçirtti. Büyük beğeni alan tiyatro gösterisi, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.
Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan program sonunda duygu yüklü bir konuşma yaparak öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.
Başta Sarıkamış şehitlerimiz olmak üzere, vatanı müdafaa esnasında can kuşunu uçuran şehitlerimiz ve şanlı gazilerimiz anısına hazırlanan program son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu Önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıklarken 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olduğu belirtildi. Paylaşılan verilere göre ise Aydın’ın 2024 yılı Nisan ayı ihracat rakamları belli oldu. Zeytinden incire kadar birçok ihracat ürününe sahip Aydın’ın Nisan ayı ihracat rakamı ise 69 milyon dolar oldu. Ayrıca dünya lideri olduğumuz çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ürünlerinin ihracatını domine ettiği Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2024 yılı Nisan ayında ihracatını yüzde 10’luk artışla 70 milyon dolara taşıdı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise ihracatını 39 milyon dolara taşıdı. Ege Bölgesi’nin ihracatı 2 milyar 323 milyon dolar Ege Bölgesi, 2024 yılının Nisan ayında ihracatını 2 milyar 323 milyon dolara taşıdı. İzmir, Ege Bölgesi ihracatına 1 milyar 437 milyon dolarlık katkı sağlarken, bu ihracatın 256 milyon dolarlık dilimi Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nden geldi. Ege Bölgesi illerinden Aydın, 69 milyon dolarlık, Kütahya 31 milyon dolarlık ihracat yaparken, Uşak Nisan ayında 23 milyon dolar, Afyonkarahisar 22 milyon dolar ihracata imza attı.