YEREL HABERLER - 07 Şubat 2017 Salı 15:58

Çorum’un İl Stratejik Gelişim Planı masaya yatırıldı

A
A
A
Çorum’un İl Stratejik Gelişim Planı masaya yatırıldı

Çorum’da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 2017-2021 İl Stratejik Gelişim Planı 5. Yerel İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.
Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
2017-2021 İl Stratejik Gelişim Planı çalışmasının Türkiye’de ilk defa Çorum’da yapıldığını dile getiren Vali Necmeddin Kılıç, ana hedefi kurumların verimliliğini artırmak olan çalışmanın çok fazla uzatılmadan yaz aylarında tamamlanmasını istedi.
Son aylarda yaşanan asayiş olaylarına da değinen Vali Kılıç, “Bulunduğumuz ili en iyiye götürmek gibi bir görevimiz var. Yönettiğimiz ilde trafik kazaları arzu ettiğimizden daha fazlaysa veya dört kişi sağı solu kurşunluyorsa görev yaptığımız anlamına gelmez. Sayısı yüzü geçmeyen kendini adam zanneden, kanunu çiğnemeye alışmış zavallılar sokakta geziyorsa bu görev yapmak değil. Bizim idare ettiğimiz ilde kimsenin kılına zarar gelmemeli. Ne zaman bu ilde gecenin herhangi bir vaktinde iki kadın rahat rahat gezebilirse o zaman biz bir seviyeye yaklaştık diyebiliriz." diye konuştu.
Sağlık, eğitim, ulaştırma, tarım gibi bütün alanlarda bakanlıkların Çorum adına koyduğu hedeflerin yakalanması gerektiğini dile getiren Vali Kılıç, devletimiz bu kurumlar için masraf yaptığını, kurumların kamu kaynaklarını kullandıklarını, bu harcamaların bulunulan ilin azami şekilde menfaatine dönüştürülmesi gerektiğini, bunun gerçekleştirildiğinde ilimize ve ülkemize iyilik etmiş olunacağını kaydetti.
Kurumlar tarafından strajik plan yapılması çağrısında bulunan Vali Kılıç, “Önce kurumların stratejik planlarını yapmamız gerekiyor. O planı yaparken kurumların yeteneği artacaktır. Çalışma ortaya çıktıktan sonra ise kurumların verimliliği artacaktır. Çorum’da güzel işler olacak. Şuan Çorum’da turizm master planı hazırlıyoruz. 1 aya kadar master planı bitecek. Çorum’un potansiyeli çok yüksek, ilginç bir coğrafyası var. Geleceği parlak olacak inşallah” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Çorum’un hedefleri olmalı, o hedefe varmak için hep beraber çalışılması gerektiğine dikkat çekerek, hedeflerin belirlenmesi, hedeflere ulaşmak içinde devlet ve milletin her bir ferdini hangi görevi üstlenmesi gerekiyorsa onları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Bir plan yapılmadığı taktirde yapılan çalışmaların değerlendirilemeyeceğini ve yönetim anlayışının hakim kılınamayacağını anlatan Külcü, “Kendimize göre bütçelerimiz ve insan kaynağımız var. Bunun sonuna vardığımızda elimizde plan yoksa neler yapıldığını veya yapılmasını belirleyemeyiz. Belediye olarak 5 yılda bir hazırladığımız planlarımızın her yılsonunda hedefine ulaşıp oluşmadığını test ediyoruz. Her yıl hedeflerimizin yüzde 80’nine, dönemsel hedeflerde ise yüzde yüzün üzerinde hedeflerimizin gerçekleştiğini görüyoruz. Risk analizlerimizi, kişisel yetenekleri yapılan işin içine koyuyoruz. Klasik bir anlayış içerisinde hareket etmiyoruz. Dar kalıplardan büyük hedeflere varmak mümkün değil. Yeni şeyler yapmadan yeni başarılara, yeni hedeflere ulaşılamaz. Yeni bir başarı hikayesi için başkalarının yapmadığı şeyleri yapmak lazım” ifadelerini kullandı.
Bu konuda üniversitelere büyük görevler düştüğünüde kaydeden Külcü, “10. yılını hazırlayan bir üniversite olarak kucak, emekleme dönemi geçildi. Artık üniversite kendisinden beklenen veya beklenmeyenleri yerine getirip farkını ortaya koymalı. Toplumun önünde konuşan üniversite bu şehrin çehresini değiştirir. Bir vizyon belirleyecek olan kurum üniversitedir. Olumsuzluklar üzerinden başarı yakalanmaz. Mukayese yapacağız. Bir hedef belirlemek için pozitif yanları öne çıkarmaktır. 112 ihraçatcı varsa bu sayıyı 150’ye, 200’ye çıkarmanın arayışı içerisinde olmamız lazım. Bardağın boş tarafına bakmak kimseye birşey kazandırmıyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.