GENEL - 18 Kasım 2017 Cumartesi 10:08

Kargı Ülkü Ocakları’nda organ bağışı

A
A
A
Kargı Ülkü Ocakları’nda organ bağışı

Ülkü Ocakları Kargı İlçe Başkanlığı tarafından ilçede başlatılan organ bağışı kampanyası sonucunda toplanan bağış formları teslim edildi.

Ülkü Ocakları Kargı İlçe Başkanlığı tarafından ilçede başlatılan organ bağışı kampanyası sonucunda toplanan bağış formları teslim edildi.


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kargı İlçe Başkanlığı tarafından ilçede başlatılan organ bağışı kampanyası tamamlandı. Organ bağışı yapmak isteyenler tarafından doldurulan formalar Ülkü Ocakları Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk tarafından Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Fatih Sağır’a teslim edildi.


Murat Soruk, Ülkü Ocakları olarak bu tür faaliyetlerde ilk adımı atarak, her zaman en önde durduklarını belirtti. Organ bağışının her şeyden önce insani bir görev olduğunun altını çizen Soruk, Organ nakilleri ile hayata tutunmak isteyen insanlara organlarımızı bağışlamayı, bir insanlık görevi olarak görüyoruz’’ dedi.


Ülkü Ocakları tarafından başlatılan kampanya nedeniyle Başkan Soruk’a teşekkür eden sağlık personeli Fatih Sağır’da, organ bağışının önemine değinerek, özellikle sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki çalışmalarının önemli olduğunu belirtti.


Birçok hastanın bağışlanacak bir organ için beklerken hayatını kaybettiğini belirten Fatih Sağır, "Bağışlanan her organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. Toplum olarak ne yazık ki organ bağışının önemini ancak organ bağışına ihtiyaç duyduğumuzda anlıyoruz. Bağışlanan her organ bir başka insanın hayatını kurtarır. Bağışlanan her organ filizlenen bir candır. Bu nedenle başlatmış olduğunuz kampanya ve duyarlılığınız nedeniyle teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.