GENEL - 06 Mart 2019 Çarşamba 12:41

Çığ altında kalan akademisyenler için zirve tırmanışı yapıldı

A
A
A
Çığ altında kalan akademisyenler için zirve tırmanışı yapıldı

Erciyes Dağı’nda 28 yıl önce bilimsel araştırma yaptıkları sırada çığ altında kalarak hayatını kaybeden Prof.

Erciyes Dağı’nda 28 yıl önce bilimsel araştırma yaptıkları sırada çığ altında kalarak hayatını kaybeden Prof. Dr. Abdülmecit Doğru ve Prof. Dr. Ahmet Bilge anısına zirve tırmanışı yapıldı.


Zirve tırmanışına Hitit Üniversitesi adına Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Zafer Doğru katıldı. Bu yıl 11. düzenlenen etkinlik kapsamında Tekir bölgesinde bir araya gelen sporcular, Çobanini mevkisinin yukarısında Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü kamp alanındaki kampın ardından Şeytanderesi rotasını izleyerek zirveye ulaştı.


Prof. Dr. Abdulmecit Doğru 1980-1990 yılları arasında Türkiye Dağcılık Federasyonu yaptığını hatırlatan Dr. Doğru, “Şeytanderesi rotasında 2 Kasım 1991’de çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren Doğru ve Bilge anısına düzenlenen etkinliğe Türkiye genelinden 70 ve Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübüden 20 olmak üzere toplam 90 dağcı katıldı. Erciyes dağevinden gece saat 03.00’de 6 kişilik bir ekiple, Çobanini kamp alanından hareket eden diğer dağcılarla Şeytan boğazı mevkiinde biraraya geldik. Burada tırmanışa devam edecek olan 48 kişilik ekibe katılarak tırmanışa devam ederek saat 08.30 sıralarında Erciyes Dağının zirvesine ulaştık. Sporcular burada, 1980’li yıllarda Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı görevinde de bulunan Prof. Dr. Doğru ile 1988’de Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Prof. Dr. Bilge için saygı duruşunda bulundu. Dağcılar daha sonra aynı rotayı izleyerek Tekir’e döndü” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.