GENEL - 11 Şubat 2020 Salı 17:17

Epilepsi hastasının bulamadığı ilaç Milletvekili Ceylan’ın takibinde

A
A
A
Epilepsi hastasının bulamadığı ilaç Milletvekili Ceylan’ın takibinde

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Osmancıklı bir annenin engelli kızına bulmakta zorlandığı ilacı takibine aldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Osmancıklı bir annenin engelli kızına bulmakta zorlandığı ilacı takibine aldı.


Çorum’un Osmancık ilçesinde yüzde 50 engeli bulunan 43 yaşındaki kızı S. K. ile birlikte yaşayan annenin sesini AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan duydu. Milletvekili Ceylan, S.K. adlı annenin kızı için aradığı ve bulmakta zorlandığı ilacı takibe aldığı bildirildi.


Geçen yıl Kasım ayında Osmancıklı S.K. adlı annenin, 43 yaşındaki epilepsi hastası olan kızı için ilacı piyasada bulmakta zorlandığını belirtmişti. Osmancık ve bölgesindeki eczaneler ve ecza depolarında bu ilacı bulamadıklarını belirten anne, epilepsi hastası kızının günde 3 defa bu ilacı kullandığını, 2 ayda 3 kutu ilacın tüketildiğini dile getirmişti. İlacı almadığında kızının epilepsi nöbetleri geçirdiğini, geçirilen bu nöbetlerin ise tarif edilemez bir boyutta olduğunu belirtmişti.


Piyasada bulunmayan ithal ilaçlar arasında yer alan epilepsi hastalığında kullanılan ilacı arayan Osmancıklı anneye birçok ilden geri dönüş sağlanarak ilacın araştırıldığı bildirilmişti. Konuya duyarlı yaklaşan ve ilacı araştırmaya başlayan vatandaşların sayesinde toplamda 3 aylık ihtiyacı karşılayacak olan 5 kutu ilaç temin edilmişti.


Henüz 7 aylıkken yakalandığı menenjit hastalığı nedeniyle yüzde 50 engeli bulunan 43 yaşındaki kızı için epilepsi ilacını aramaya devam eden anneye AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın ulaştığı öğrenildi.


Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirten S.K., “İlacı piyasada bulamıyorduk. Konunun basına yansımasından sonra ülkemizin birçok ilinden eczacı tanıdıklarını arayanlar bize ulaştı. Bunlar arasında Çorum eski belediye başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un danışmanı Zeki Gül, Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, OSDEF eski başkanı Ercan Koşar ve birçok vatandaşımızın yaptıkları araştırma sonucunda 3 aylık ilaç temin edildi. Kızımın 43 yıldır kullandığı ve epilepsi nöbetlerini kontrol altına alan ilaç halen piyasada maalesef bulunamıyor. İlacı aradığımızı öğrenen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan dün akşam telefon ile bizi aradı ve konuyu yakın takibine aldığını bildirdi. En başından beri bana ve kızıma konuyla ilgili desteklerini esirgemeyen, bizimle ilaç arayışına giren herkese teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Ceylan’ın takibine aldığı ilacın piyasaya sürülmesinde konusunda müjdeli haberi vereceğini umuyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Ülken’den "şehir tanıtım günleri" tepkisi Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, şehir tanıtım günleri adıyla düzenlenen etkinliklerde, maliyetin altında satılan ürünlerin sağlıklı olup olmadığının tartışmaya açık bir konu olduğuna dikkat çekerek "Hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda da halk sağlığına zarar vermektedir" dedi. Aydın’da son günlerde şehir tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilen etkinliklerin sayısının artması üzerine açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, açıkta ve maliyetin altına satılan ürünlerin hijyen sorunu oluşturduğuna dikkat çekti. Yaşanan durumun yerel tacir ve esnafın yanı sıra halk sağlığına da zarar verdiğini vurgulayan Ülken, "x" şehir tanıtım günleri adı altında yapılan etkinliklerin net bir şekilde karşılarında olduklarını söyledi. Konu ile ilgili Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle de görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini belirten Ülken, "Tacir esnaf taş, Aydın halkı mikrop mu yesin?" başlığıyla yaptığı açıklamasında "Son dönemde kentimizde ’x’ şehir tanıtım günleri adı altında o şehrin gastronomisi hariç tereyağından peynire, bakliyattan sucuğa varıncaya kadar her türlü ürünün satış alanı haline gelen etkinlikler düzenlenmektedir. Yerel tacir ve esnaf sabit kira, elektrik, su, işçilik, vergi, ruhsat harcı, katı atık, işgaliye, aidat, tabela vergisi ve daha bir çok maliyetle daralan ekonomide ayakta kalmaya çalışırken, bu tarz il dışından gelen, maliyeti 900 TL’nin altında olmayan 3 kilo tereyağının 500 TL’ye satılması gibi birçok konuda sağlıklı olup olmadığı tartışmaya açık ve açık alanda satılmasının hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda halk sağlığına zarar vermektedir. Bu uygulamaya net bir şekilde karşıyız. Mutlaka başka bir ilin gastronomisinin tanıtımı ile ilgili bir etkinlik, 4-5 ürün ve yemek ile senede en fazla 1-2 defayı geçmemek üzere ve çok iyi bir devlet denetimiyle yapılabilir. Ancak, bu süreklilik arz eder ve belirtilen şehre ait olmayan her türlü ürün çeşitliliğini içerirse, Aydın tüccarının temsilcileri olarak bu konuya şiddetle karşı çıkmak ve gerekli her türlü çalışmayı yapmak bizim asli vazifemizdir. Konu ile ilgili Aydın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla gerekli görüşmelerimizi yaptık, talebimizi ilettik. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuya hassasiyetle yaklaşıp, incelemeye aldılar" ifadelerine yer verdi.