POLİTİKA - 20 Nisan 2021 Salı 16:24

AK Parti İl Başkanı Ahlatcı STK’larla buluştu

A
A
A
AK Parti İl Başkanı Ahlatcı STK’larla buluştu

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, sivil toplum kuruluşlarının ülkenin en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu belirterek, “Sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman yanında ve emrindeyim” dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, sivil toplum kuruluşlarının ülkenin en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu belirterek, “Sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman yanında ve emrindeyim” dedi.


Göreve geldiği günden itibaren yaptığı esnaf ziyaretleriyle sürekli halkında içerisinde olan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, bu kezde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kentte faaliyet gösteren 12 derneği ziyaret eden Ahlatcı, sivil toplum kuruluşlarının taleplerine kulak verdi. AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Peker ve Mahmut Sayın’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde Ahlatcı, ayrıca ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazırlanan alışveriş çeklerini sivil toplum temsilcilerine teslim etti.


Sivil toplm kuruluşlarının gönüllüler aracılığıyla bugün sadece Çorum’da değil ülke genelinde değerli çalışmalara imza attığını dile getiren Ahlatcı, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana istişare kültürüne inanan ve önem veren sivil toplum kuruluşlarının görüş, öneri, talep ve ihtiyaçlarını her daim dikkate alan ve STK’ları her zaman sürece dahil ettiğini vurguladı.


AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren STK’ların gücüne inandıklarını ve bugüne kadar yapılan projelerin ve çalışmaların STK’larla yapılan istişareler sonucu olduğunu kaydeden Ahlatcı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin dünyada parlayan bir yıldız haline geldiğini, toplumun tüm kesimlerine dokunan düzenlemeleri, başarıyla, iddialı ve kararlı bir şekilde ortaya koymaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.