ASAYİŞ - 16 Temmuz 2021 Cuma 16:34

Jandarma’dan silah operasyonu

A
A
A
Jandarma’dan silah operasyonu

Çorum İl Jandarma Komutanlığı tarafından Çorum’un Ortaköy ve Yozgat’ın Aydıncık ilçesi’nde 5 ayrı adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı tarafından Çorum’un Ortaköy ve Yozgat’ın Aydıncık ilçesi’nde 5 ayrı adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.


İl Jandarma Komutanlı ekipleri tarafından silah kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda Çorum’un Ortaköy ilçesi’nde 4 ayrı adreste, Yozgat’ın Aydıncık İlçesi’ne bağlı Kazankaya köyünde 1 şüpheli şahsa ait adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 5 ayrı ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, 8 adet tabanca şarjörü, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 169 adet tabanca fişeği, 138 adet av tüfeği fişeği, 41 adet kurusıkı tabanca fişeği, 2 adet av tüfeği namlusu, 29 adet tabanca tertibatı malzemesi, 27 adet tabanca yayı, 5 adet tabanca tamirinde kullanılan biye, 1 adet tabanca kabzesi ve 27 gr kenevir tohumu ele geçirildi.


Operasyonda 5 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, olayla ilğili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.