YEREL HABERLER - 08 Ocak 2014 Çarşamba 16:17

Akülü Araba Yardımı Iraklı Gelini Güldürdü Kayınvalideyi Ağlattı

A
A
A
Akülü Araba Yardımı Iraklı Gelini Güldürdü Kayınvalideyi Ağlattı

AKÜLÜ ARAÇLA EV HAPSİNDEN KURTULAN IRAKLI GELİN DUA EDEREK TEŞEKKÜR ETTİ
IRAKLI ESMA ABDULLAH HAZEL;
“ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN”
(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : M. MUTTALİP YALÇIN
KAMERA : M. MUTTALİP YALÇIN
Irak’ta 10 yıl önce düzenlenen bombalı saldırıda ayaklarına isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle felç kalan genç kadına Beşir Derneği Çorum Şubesi tarafından akülü araba hediye edildi.
Akülü arabanın teslimi sırasında hediye edilen araçla ev hapsinden kurtulacak olan Esma Abdullah Hazal (35) büyük sevinç yaşarken, kayınvalidesi Sena Casim Hasan ise yapılan yardım karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.
Irak’ta düzenlenen bombalı bir saldırıda felç olan Hazel ve ailesi geçtiğimiz yıl Çorum’a yerleşti. Maddi imkansızlıklar sonucu ailenin zor günler geçirdiğini tespit eden komşuları Beşir Derneği Çorum Şubesi’ne başvurdu. Yardım için eve gelen dernek yetkilileri ile görüşen Iraklı aile gelinleri Hazel için tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen dernek yetkilileri hayırseverlerinde destekleri ile kısa sürede akülü bir araç temin ederek bugün aileye teslim etti.
Akülü araca kavuşan Esma Abdullah Hazal, “Irak’ta bombalı bir saldırı sonucunda ayaklarıma şarapnel parçaları isabet etti. Bir yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum” dedi.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle geçimlerini sağlamakta güçlük çektiklerini dile getiren Hazal, “Maaş bağlanmasını istiyorum. Elektrik faturalarımızı ödemekte güçlük çekiyoruz. Evimiz kira. Çorum Belediyesi, Beşir Derneği ve hayırseverlerin yardımıyla ayakta duruyoruz. İlaç paramız kesildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Beşir derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.
Mutluluğu yüzüne yansıyan Hazal, daha sonra ellerini açarak dua ederken, Sena Casim Hasan ise gelinin akülü bir araca kavuşmasından dolayı gözyaşlarına hakim olamadı.
Beşir Derneği Çorum Şube Başkanı Murat Beşikçioğlu, Beşir Derneği olarak 2004 yılından bugüne hem yurt içinde hem yurt dışında insani yardımlarının devam ettiğini söyledi. Dünyada 52 ülkede Türkiye’de ise 237 noktada faaliyet gösterdiklerini dile getiren Beşikçioğlu, “Çorum’da Iraklı, Suriyeli, Afgan bir çok ihtiyaç sahibi aileye ayni ve nakdi yardımlar yaptık. Gücümüz yettiği kadar hayır sahiplerinin desteğiyle yardım yapmaya devam etmek istiyoruz. Bu hayra vesilenlara teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehirspor evindeki son maçında 4-1’lik skorla galip geldi Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda sezonun son ev sahipliğini yaptığı maçında Eskişehirspor, rakibi Çimili Belediyespor karşısında 4-1’lik skorla galip geldi. Bölgesel Amatör Lig’in 25’inci haftasında Eskişehirspor evinde Çilimli Belediyespor’u ağırladığı maçta farklı galibiyet ile puanını 49’a çıkardı. Maçın ilk yarısında tempo, genel olarak Çimili Belediyespor’un sahasında olurken, Eskişehirspor ilk 45 dakikayı Kerem Eryılmaz’ın 29’uncu dakikada attığı gol ile 1-0 önde kapadı. İkinci yarının henüz başlarında Eskişehirsporlu futbolu Sergen Şakirler’in 46’ncı dakikada attığı gol ile fark ikiye çıktı. Genel olarak baskıyı kuran taraf olan Eskişehirspor’da Ferit Özler’in kendi kalesine attığı gol farkı yeniden bire indirdi. Temposu yoğun geçen mücadelede Çilimli Belediyesporlu İbrahim Halil Aksu , Eskişehirspor’un atağında topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine attı ve skor 3-1 oldu. Ev sahibi takımın atağında ceza sahası dışına çıkan Çimili Belediyespor kalecisi Ramazan Aydın, kendisine aşırtma gol atmaya çalışan rakip takım oyuncusunun şutuna müdahele edince hakem tarafından kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan rakibi karşısında dakika 87’de gol atan Ercan Kuruçayır, takımının dördüncü golünü atarken, skoru da belirlemiş oldu. Eskişehirspor, ligin 26’ncı haftasında ve son maçında 12 Mayıs Pazar günü Ankara temsilcisi Ankara Türkiye Kömür İşletmeleri’ne konuk olacak.