YEREL HABERLER - 23 Şubat 2014 Pazar 00:43

Bakan Ala Ak Parti Seçim Bürosu’nu Ziyaret Etti

A
A
A
Bakan Ala Ak Parti Seçim Bürosu’nu Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çorum’un İskilip ilçesinde AK Parti seçim bürosunu ziyaretti etti.
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer uyuşmazlığı nedeniyle vefat eden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in cenaze töreninin ardından seçim bürosu ziyaret eden İçişleri Bakanı Ala, partililerden İskilip Belediye Başkan adayı Recep Çatma’ya destek istedi.
Milletin iradesinin sandığa, sandığın meclise yansıdığını dile getiren Ala, “Aldığımız emaneti her şeyin karşısında sizin dirayetiniz ve izanınızla korumayı biliyoruz. Bundan sonrada en kıymetli emanet olarak koruyacağız. Vatandaşın değerlerinden, arzusundan daha değerli bir şey yoktur. O iradeniz, kararlarınız bize emanettir. Allah’ın izniyle emanete hıyanet etmeden onu sizinle buluşturmayı sağladık, sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in vefatı nedeniyle Çorum’da olduğunu dile getiren Ala, “Göreve başladığım andan itibaren tanıdığım ve kendisine saygı duymakla büyük bir memnuniyet hissettiğim değerli ağabeyim Zübeyir Kemelek’in vefatından dolayı buradayız. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. İyiliğin güzelliğin nezaketin temsilcisiydi. Dünyaya geliş nedenini yaratılış gayesini idrak etmiş birisiydi. Buna şahit edebileceklerdenim. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.
AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu performansın sadece Türkiye’de değil tüm coğrafyalarda heyecanlara neden olduğunu dile getiren Ala, bugün AK Parti denilince Balkanlarda, Ortadoğu’da, Afrika’da heyecan dalgası yayıldığını belirtti.
Milletin desteği ve her bir oyu ile katkıda bulunduğu bu hareketin İslam dünyasına, kültürel coğrafyamıza özgüven kazandırdığını anlatan Ala, “Artık dış politikada varız. Vatandaşlarla devletin barışmasında varız. Bunların hepsini sizin desteğiniz ve duanızla gerçekleştiriyoruz. Bu harekete katkı verme fırsatı verdiği içinde Allah’a şükür ediyoruz. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. 10 içindeki başarılara bakıyorum, 10 yıl önce bize reva görülenlere bakıyorum, şimdi her okulda Kur’an-ı Kerim öğretilebiliyor. Hazreti Peygamberimizin hayatı öğrenilebiliyor. Her yerde başı açık başı örtülü kardeşlerimiz özgürlüğün tadını çıkarabiliyor. Her birinizin katkısının oyunun değeri ölçülemez. Marifet bakan olmak değil nefer olabilmektir. Başkalarının bin yıl sürebileceği dediği şeyleri 10 yılda başarmış bir hareketin kurucususunuz. Seçim büroları hareketin gözeleridir. Buradan daha kıymetli makam mevkide yoktur. Sizlerin bu hareketin önümüzdeki yıllarda da çok daha başarılı işleri yapması amacıyla destek vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
İskilip’e bugüne kadar 260 milyon TL’yi aşan bir yatırım yapıldığını dile getiren Bakan Ala, “Çok hizmet yapılıyor. Hizmette bu parti ile bu hareketle yarışacak olan yok. Değerlerimizi halkla buluşturma konusunda da bize yetişecek olan yok. Yapacağımız şey bundan sonra hizmetlerimizi halkımızla paylaşmak. Belediye başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Recep kardeşimize de daha güçlü bir destek vermeliyiz. Hizmet konusunda da ilçeler yarışıyor. Ne kadar güçlü destek verirseniz, başkanınızda o kadar güçlü taleple bulunabilecek. Vereceğiniz destekle Ankara’dan daha çok hizmet gelecektir. Nitekim İskilip’in ortaya koyduğu arzu ve istekle doğalgaz konusunda karar değişti. Burada değerli milletvekilimiz Salim Uslu kıymetli bir duruş sergiledi. Çorum’un kararlılığını ortaya koyarak aldığımız kararların değişmesine neden oldu. Önümüzdeki dönemde buralarda doğalgazla buluşacak. Sizin yaşadığınız bizim anlatmaya fırsat bulamadığımız onlarca hizmeti birlikte yürüttük” şeklinde konuştu.
Bakan Ala’ya ziyarette AK Parti Çorum milletvekilleri Salim uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Köse, AK Parti İskilip Belediye Başkan adayı Recep Çatma eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.