EKONOMİ - 31 Mart 2012 Cumartesi 19:48

ÇORUM`DA LEBLEBİCİLER KOOPERATİFLEŞİYOR

A
A
A
ÇORUM`DA LEBLEBİCİLER KOOPERATİFLEŞİYOR

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından Çorum Leblebisi`nin geleceğinin güvence altına alınması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında leblebici esnafının bir çatı altında örgütlenerek kooperatif kurması kararlaştırıldı.
Kooperatif kurulması kapsamında Çorum`da ve Osmancık ilçesinde faaliyet gösteren leblebi esnafının katılımıyla TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, leblebi üretimi, pazarlama, markalaşma, sermaye, hammadde ve usta sıkıntısı gibi sorunların yanı sıra leblebici esnafının bir kooperatif çatısı altında bir araya gelmesi konusunda yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Türkiye`de leblebi üretiminin en köklü geçmişe sahip olduğu yerleşim yerlerinin başında Çorum`un geldiğini kaydederek, "Leblebiden biriktirdiği sıcak parayla sanayiye alanında büyüyen Çorum için leblebiye sahip çıkmamız ve bu alandaki unvanımızı korumamız gerektiğine düşünüyorum. Bu nedenle herkes elini taşın altına koymalı ve gerekenleri yapmalıyız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz bu işe öncü olduk ama ilgili kurumlar ve sizler olarak hep birlikte bu
işin üstesinden geleceğiz. İlk toplantımızın ardından geçen süre zarfında çeşitli çalışmalar yaptık ve sona geldik. Bugün birliktelik konusunda ilk adımı atıyoruz" dedi.
Toplantıda katılımcıların leblebi üretimi, pazarlama, tanıtım, sermaye, hammadde ve usta sıkıntısı gibi başlıca sorunları hakkında görüş ve önerileri alındı. Program sonunda bir kooperatif kurularak leblebici esnafının bir çatı altında örgütlenmesi, bu alanda yaşanan sorunların çözülmesi için girişimlerde bulunulması ve sektörün geleceğinin güvence altına alınarak Çorum Leblebisi`nin korunması kararı alındı.
Kurulacak olan kooperatife leblebici esnafı, bin TL katılım payı ödeyerek kooperatife üye olabilecek ve yönetimi oluşturacaklar. Kooperatife üye olmak isteyenler 9 Nisan 2012 Pazartesi gününe kadar TSO`ya kayıtlarını yaptırmalı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir