GÜNDEM - 07 Şubat 2025 Cuma 15:45

Başkan Aşgın’a yalnız bırakmadığı Afşin’de fahri hemşehrilik beratı verildi

A
A
A
Başkan Aşgın’a yalnız bırakmadığı Afşin’de fahri hemşehrilik beratı verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afşin’deki depremzedeleri yalnız bırakmayan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim’a ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan depremlerin yıldönümünde fahri hemşehrilik belgesi verildi.


Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yıldönümü dolayısıyla Çorum Belediyesi’nin kardeş şehri olan Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gitti. Ziyaret çerçevesinde, Belediye Başkanı Aşgın, sabahın ilk saatlerinde Afşin Asri Mezarlığında bulunan Deprem Şehitliğinde depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevenleriyle bir araya gelerek dualar etti.


Asri Mezarlık’ta gerçekleştirilen programa Afşin Kaymakamı Muammer Sarıdoğan,Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç,İlçe Jandarma Komutanı J.Yarbay Özgür Gümüşay,Emniyet Müdürü Abdullah Topal, İlçe Müftüsü Fatih Gökçek ile kurum amirleri katıldı. Kaymakam Sarıdoğan ve beraberinde ki heyet kabirlere karanfil bırakarak ailelerin acısını paylaştılar ve başsağlığı dileğinde bulundular.


Tüm gün boyunca Afşin’de anma programına katılan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve belediye ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller ve vefat eden vatandaşlar için camilerde 6 Şubat’ın ikinci yılında okunan duaların ardından camiye gelenlere ikramlarda bulundu. Cami cemaati ve vatandaşlara sıcak çorba, Çorum leblebisi, tatlı ve çörek ikramında bulunuldu.



Fahri hemşehri beratı verildi


Afşin’e deprem sürecinde Afşin’e destek sağlayan ve kardeş belediye olarak ilan eden Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a fahri hemşerilik beratı verildi. Beratı alan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, duygu dolu bir konuşma yaptı. Depremin olduğu gün ve sonrasında yaşananları anlatan Başkan Aşgın, ilk ekip olarak Afşin’e ulaştıklarını belirten Aşgın, "Depremin ilk saatlerinde ekiplerimizi hemen yola çıkardık. Afşin’e vardığımızda yıkımın büyüklüğünü gördük. O günden bu yana Çorum-Afşin kardeşliği güçlenerek devam etti. Depremin ikinci günü bir vatandaşımız bize dönüp, ‘Başkanım, şu gördüğünüz apartmanın tamamı bana aitti. Şimdi ise bir ateşin etrafında ısınıyorum.’ dedi. O an anladık ki mal, mülk, dünya geçici ama insanlık ve kardeşlik kalıcıdır. Çorum olarak, Afşin’in yanında olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.


Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç ise konuşmasında depremde yaşanan acıları dile getirerek, "Depremde kaybettiğimiz sevdiklerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Çorum, ilk günden itibaren yanımızda oldu. Çorum Caddesi’nin ismi burada oldukça, bu dostluk da ilelebet sürecektir. Belediye olarak, devletimizle birlikte Afşin’in yeniden inşası için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerine yer verdi.


Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a fahri hemşehrilik beratının verildiği programda Afşin ve Çorum arasındaki güçlü bağın bir simgesi olarak, ilçede Çorum Caddesi’nin açılışının ilerleyen süreçte gerçekleştirileceği belirtildi.



Başkan Aşgın’a yalnız bırakmadığı Afşin’de fahri hemşehrilik beratı verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Gökyüzünü uçurtmalar renklendirdi Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kıranköy Mahallesi’nde bu yıl 21’incisi düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği ve Köy Hayrı, binlerce kişinin katılımıyla coşku içerisinde kutlandı. Gördes’in Kıranköy Mahallesi Davulcukıran mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe Gördes Kaymakamı Sercan Sakarya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Çetin, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, İlçe Emniyet Amiri Serdar Kılıç, kamu kurum amirleri, Gördesli yazar Ahmet Büke, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kıranköy Mahalle Muhtarı Zeynel Demir yaptığı konuşmada, uçurtma şenliğinin 21 yıl önce merhum Hüseyin Ataman tarafından başlatıldığını belirterek, "Bu güzel geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Destek veren başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu, Gördes Belediye Başkanımız İbrahim Büke ve tüm mahalle halkımıza teşekkür ediyorum" dedi. Etkinlik kapsamında vatandaşlara pilav, kuru fasulye, ayran ve irmik helvası ikram edildi. Şenlikte yöresel kıyafetlerle halk oyunları gösterileri sergilenirken, yerel sanatçıların seslendirdiği türküler de vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Programın ilerleyen saatlerinde sahne alan sanatçı Uğur Önür, söylediği türkülerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Festival sonunda uçurtma yarışmalarında dereceye giren katılımcılara plaket ve çeşitli ödüller verildi. Renkli görüntülere sahne olan festival, vatandaşların memnuniyetiyle sona erdi.
Aydın Aydın Valisi Varol’un Anneler Günü mesajı Aydın Valisi Dr. Osman Varol Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Varol, "Sevgi, şefkat ve merhametin dünyadaki en anlamlı yansıması, hayat boyu ilk öğretmenimiz, sığınağımız ve sönmeyen kandilimiz olan kıymetli annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi. Aydın Valisi Dr. Osman Varol Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bizler, ’Cennet, anaların ayakları altındadır’ buyruğunu baş tacı eden, anneyi sadece bir aile ferdi değil, toplumun temeli ve medeniyetin kurucusu gören bir inanç ve köklü bir kültürün mirasçılarıyız. Annelerimiz; iyiliği, dürüstlüğü ve güzel ahlakı bizzat yaşayarak öğreten, evlatlarını yarınlara hazırlarken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, varlıklarıyla hayatımızı anlamlandıran hazinelerimizdir. Toplumun huzuru, aile kurumunun sağlamlığı ve güçlü nesillerin yetişmesi noktasında annelerimizin üstlendiği sorumluluk her türlü takdirin üzerindedir. İstiklal ve istikbal mücadelesiyle yoğrulmuş bu mukaddes topraklarda, bin yıldır başı dik ve onurlu bir şekilde yaşamamız; vatanına sevdalı, milli ve manevi değerlerine bağlı evlatlar yetiştiren annelerimiz sayesindedir. ’Dünyada paha biçilemeyen tek duygu anne sevgisidir; zira o, hiçbir karşılık beklemeden sunulan yegane şifadır.’ Bu anlamlı gün vesilesiyle; Başta, vatanımızın bekası ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için en değerli varlıklarını toprağa veren, metanetleriyle bizlere rehber olan şehit annelerimiz olmak üzere; ömrünü ailesine ve evlatlarına vakfeden, sevgisi okyanuslar kadar engin tüm annelerimiz ile yüreğinde anne şefkati taşıyan tüm kadınların Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; sevgi, sabır ve fedakârlıklarıyla milletimizin geleceğine ışık tutan annelerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum" ifadelerine yer verdi.