POLİTİKA - 01 Şubat 2026 Pazar 13:39

CHP Genel Başkanı Özel: "Bunların kötü sözlerine kulağımızı tıkıyoruz, milletimizin gözünün içine bakıyoruz"

A
A
A
CHP Genel Başkanı Özel: "Bunların kötü sözlerine kulağımızı tıkıyoruz, milletimizin gözünün içine bakıyoruz"

Çorum’un Mecitözü ilçesinde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bunların kötü sözlerine kulağımızı tıkıyoruz, milletimizin gözünün içine bakıyoruz. En sonunda gönül kıranlar değil, gönül yapanlar kazanacak" dedi.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çorum’un Mecitözü ilçesinde açılan Hitit Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı. CHP’li belediyelerin engellendiğini iddia eden Özel, "Şaka değil, belediye başkanlarımız ve belediyeyi yöneten bütün bürokratlar neredeyse, en önemli, en kritik noktadaki arkadaşlarımız cezaevine konulmuşken, ’CHP çalışamasın’, ’hizmet edemesin’, ’CHP’yi felç edelim ki milletin gönlüne girmesinler’, ’bir kez daha bizi yenmesinler, gelecek seçimlerde iktidar olmasınlar’ diye bu kötülükler yapılırken bu hizmet yapılıyor" diye konuştu.



"Bütün gençlerin gözü yurt dışında"


Mecitözü’nün nüfusunun AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren yarı yarıya azaldığını savunan Özel, "Emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2 çeyrek altın almaz, asgari üretli 7 çeyrek altın alıyordu, şimdi 3 çeyrek altın almaz. Çiftçi, 1 kilo buğday satıyordu, 6 kilo mazot alıyordu. Şimdi 1 kilo buğday 1 litre mazotu zor alıyor. Esnaf desen, çiftçide olmayınca, emeklide, emekçide olmayınca esnaf sürünüyor. Bütün gençlerin gözü yurt dışında. Mecitözü’nde olan İstanbul’a gitmek istiyor, İstanbul’da olan Avrupa’ya gitmek istiyor. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı Mecitözü’ne iyi gelmemiş. Nüfus 26 binden 13 bine düşmüş. ’Neden bu olmuş’ dedim, baktım, 6 tane banka şube kapatmış. Adliye kapatmış, pancar dairesi kapanmış, Telekom kapanmış, Tapu Dairesi kapanmış, askerlik şubesi kapanmış, Orman İşletmesi kapatılmış, cezaevi kapatılmış, Beke Kaplıcası 25 yıldır kapalı bekliyormuş. Sayın Erdoğan iyi gelmediği gibi iktidarı da Mecitözü’ne iyi gelmemiş. Bu kadar Cumhuriyet kurumunun, eserinin, devlet dairesinin olmadığı yerde, bankanın kaçıp gittiği yerde, askerlik şubesinin, adliyenin gittiği yerde tabii ki nüfus artmaz" dedi.



"Anahtarını vermeden boş senede imza istiyorlar"


CHP’li belediyelerin hizmetlerinden bahseden Özel, deprem konutlarıyla ilgili iktidarı eleştirerek, "Türkiye genelinde kreş sayımız 800’e ulaştı. Recep Tayyip Erdoğan seçimleri kazansaydı olmayacak 800 kreşte bu ülkenin yoksul ailelerin çocukları kreşe gidiyor. 77 tane öğrenci yurdu yaptı, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler. 165, 116’ncısı burada açılacak kent lokantası var. 4 kap sıcak yemeği yarım tas çorba fiyatına veriyor. Yurt genelinde 160 tane halk marketimiz, halk mandıramız, halk ekmeğimiz var. Burada mandıra ürünleri, et, kıyma yarı fiyatına satılıyor. Bunları belediyelerimizin gücünün yettiği imkanları nispetinde her yerde yapmaya çalışıyoruz. Ama bir yandan da karalama kampanyasıyla Recep Tayyip Erdoğan gidiyor, ’taş üstüne taş koymadılar’ diyor. Bunların deprem bölgesine ’1 yılda yapacağız’ deyip, 1 yıl sonunda sadece yüzde 2’sini yaptıkları, 2 yılda yüzde 30’unu yaptıkları, nihayet 3 yılın sonunda devletin bütün imkanlarıyla yüzde 70’e ulaştıkları deprem konutları var. Anahtarını vermeden boş senede imza istiyorlar. Afet Kanunu ’faiz yasak’ diyor, faiz hanesini boş bırakmış, oraya çizgi çekene anahtarını vermiyorlar. Bir de çıkmış, ’Cumhuriyet Halk Partisi taş üstüne taş koymuş mu’ diyor. Tayyip bey, taş üstüne taş koymadan bu Hitit Kültür Merkezi nasıl olacak? Bu Hitit Kültür Merkezini görmeyen, Allah’ın gücüne gider taş olursun. ’Taş üstüne taş koymadın’ dersen bu eserin karşısında taşa dönersin. ’İnsanın bir kez ters gitmesin işi, muhallebi yerken kırılır dişi’. Şimdi bunlar ilk zamanda ne yapsalar övüyor, ’ne yapsak yarıyor, Allah’ım verdikçe veriyor’ diyorlardı. Şimdi millet bunların gerçek yüzünü gördü, hasetliklerini, fenalıklarını gördü. Millet gördü ki adam 20 bin lira emekliye maaş veriyor, kendi 20 milyon liralık, yani bin emeklinin aldığı maaşı koluna saat diye takmış. Biz diyoruz ’emekliye 28 bin verelim’, ’hayır’ diye oy kullanıyor, kolunda bin emeklinin alacağı maaş kadar saat var. Millet bunların ne olduğunu gördü. Öyle bir noktaya geliyor ki bu insanlar kendi açken, yoksulken sarayda yaşayanları, şatafat içinde yaşayanları, kendine hizmet edenleri hapse atanları ve hasetlik yapanları gördü" şeklinde konuştu.



"Biz tökezlemeye kalkalım, millet kolumuzdan ayağa kaldırıyor"


Her türlü engellemelere rağmen çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Özel, "Bunlar karaladıkça Allah yardım ediyor, bunlar kötüledikçe millet takdir ediyor. Bunlar yalana boğulmuş. Türkiye’de dört bir yanda belediyeler çırpınıyor, kentsel dönüşüm yapıyor. Bunlar imzayı atmaz, izin vermez, kaynak oluşturmaz. İstanbul’da, ’yarısı senden, yarısı benden’ der. Yalova Belediyesi ’bize de yap’ der, yapmaz, çünkü CHP’li belediye. Her türlü zorluğu çıkartıyorlar. Bunlar çelme taktıkça, biz tökezlemeye kalkalım, millet kolumuzdan ayağa kaldırıyor. Omuz omuzayız, kol kolayız, el eleyiz, gönül gönüleyiz. İnsan bir düşünür, ’bu belediyelerin çoğu bendeydi, ne oldu da Cumhuriyet Halk Partisi ayağa kalktı, yüzde 65’i kazandı, 411 belediye kazandı, bir sene sonra ölçtürdüm, millet bunları takdir ediyor’ der" ifadelerini kullandı.


Özel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Bunların kötü sözlerine kulağımızı tıkıyoruz, milletimizin gözünün içine bakıyoruz. En sonunda gönül kıranlar değil, gönül yapanlar kazanacak. Kalbi taşlaşanlar, bu kadar hizmeti gördüğü halde ’taş üstüne taş koymuyorlar’ yalanına sığınanlar değil, kalbinde insan sevgisi ve millete hizmet aşkı olanlar kazanacak. Biz kazanacağız, siz kazanacaksınız."



CHP Genel Başkanı Özel: "Bunların kötü sözlerine kulağımızı tıkıyoruz, milletimizin gözünün içine bakıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Uzmanlar: "Bayramda ikramları olabildiğince hafif tutun" Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü, yaptığı paylaşımda bayramda yapılan ikramlara dikkat çekerek, "Yapılan ikramlar gün içerisinde kan şekerinin yüksek seyretmesine neden olabilir" ifadesini kullandı. Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, Diyetisyen Melike Karataş, bayram gelenekleri ve Erzurum’un kültüründe. misafire şeker, çikolata ile birlikte karbonhidrat, yağ ve şeker oranı yüksek su böreği, baklava gibi ikramlar sunulmasının vazgeçilmezlerden olduğunu anlatarak, "Ancak bu ikramların ziyaret edilen her evde sunulması ve tüketilmesi gün içerisinde kan şekerinin yüksek seyretmesine sebep olabilir. Gün boyu tekrar eden bu beslenme döngüsüyle özellikle çocuklar, yaşlılar ya da diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon (yüksek kan basıncı) gibi hastalığı bulunanlar için sağlık sorunları yaşama riski artar. Bunun önüne geçmek için ikramlıklar hazırlanırken şerbetli yerine sütlü tatlı hazırlanması; porsiyonların küçük tutulması; sebzeli veya yoğurtlu salataların (kabak tarator, yoğurtlu kereviz salatası, pancar salatası vb.) ikramlıklara eklenmesi; içecek olarak şekeri yüksek meyve suları yerine ayran ya da şekersiz açık çay, şekersiz Türk kahvesi gibi içeceklerin tercih edilmesi daha iyi olacaktır" dedi. Su içmek ihmal edilmemeli Erzurum için yine kültürel alışkanlıklar ve iklim şartları göz önünde bulundurulduğunda Ramazan ayı içerisinde iftar sonrası çayın çok önemli bir yer kapladığının görüldüğünü vurgulayan Karataş, "Hatta çoğu zaman çay içme alışkanlığı su tüketiminin önüne geçer. Bu alışkanlık Bayram’da da devam eder. Her ne kadar sağlıklı bireyler için günlük 6-8 çay bardağına kadar az demli çayın sağlık üzerine olumlu etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olsa da içilen çayın demli olması, miktarının 6-8 çay bardağından fazla olması ya da su tüketiminin önüne geçmesi sağlık açısından riskler oluşturur. Su tüketiminin az olması, vücudun susuz kalmasına yol açabilir ya da bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına sebep olabilir. Bu sebeple su tüketimi ihmal edilmemeli, günlük olarak en az 2-2,5 litre su içilmelidir" şeklinde konuştu. Hareketin artırılması hedeflenmeli! Bayram nedeniyle değişen beslenme düzeninin yol açabileceği hazımsızlığa dikkat çeken Karataş, "Bağırsak hareketlerinin azalması ya da kan şekeri yükselmesi gibi olumsuz durumlarla mücadelede etkili yöntemlerden biri de hareketin artırılmasıdır. Bayram dolasıyla yapılacak ziyaretler aktif bir gün geçirmek için fırsat olabilir. Bunu sağlamak adına ziyaretler esnasında yürüme mesafesinde olan yerlere araç yerine yürüyerek gitmek, günlük hareketi artırmaya yardımcı olur. Hatta gün içerisinde zaman ayrılarak 30 dakikalık bir yürüyüş planlanabilir. Hayatın her alanında önemli bir yere sahip olan sağlıklı ve dengeli beslenme bir yaşam tarzı hali olmalıdır. Bununla birlikte böyle özel zamanlarda doğru beslenme sağlık için daha da önem arz edebilmektedir" diye konuştu.
Bursa Bursa’da bayram yoğunluğunu fırsat bilen 2 kadın 16 bin liralık ürün çaldı Bursa’da bir giyim mağazasında yaşanan hırsızlık olayı "bu kadarına da pes" dedirtti. Bayram alışverişi nedeniyle oluşan yoğunluğu fırsat bilen iki kadın, mağazadan yaklaşık 16 bin TL değerinde ürünü çalarak kayıplara karıştı. O anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Olay Bursa’nın Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Giyim mağazasını yeni devralan iş yeri sahibi Melih Bülbül’ün iddiasına göre, komşu esnaf daha önce kendisini bölgede yaşanan hırsızlık olaylarına karşı uyarmıştı. Ancak uyarıdan kısa süre sonra mağaza da hırsızların hedefi oldu. İddiaya göre iki kadın şüpheli, müşteri gibi mağazaya girerek bir süre içeride dolaştı. Bayram yoğunluğu nedeniyle çalışanların başka müşterilerle ilgilenmesini fırsat bilen şüpheliler, seçtikleri ürünleri fark ettirmeden mağaza dışına çıkarmaya başladı. Ürünleri dışarı taşıyan şüphelilerin daha sonra poşetlere koyarak uzaklaştıkları öğrenildi. Durum iş yerinin güvenlik kameralarını izleyen iş yeri sahibinin babası tarafından fark edildi. Hemen mağaza çalışanlarına haber verilse de yoğunluk nedeniyle geç fark edilen olayda şüpheliler çoktan kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alırken, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Yaşanan olaya tepki gösteren iş yeri sahibi Melih Bülbül, "Burayı yeni devraldığımızda komşular hırsızlık olaylarının çok olduğunu söylemişti. Biz de dikkatli oluruz dedik ama ilk ayımızda başımıza geldi. Ramazan ayında olması bizi ayrıca üzdü. Emek veriyoruz, mücadele ediyoruz. İnşallah bir an önce yakalanırlar" dedi. İş yeri sahibi, benzer durumların yaşanmaması için şüphelilerin bir an önce yakalanmasını beklediklerini söyledi.
Bingöl Bingöl’de bayram namazı kılındı Bingöl’de Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlar sabahın erken saatlerinde camilere akın ederek bayram namazını eda etti. Bingöl’de Ramazan Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. İl genelindeki camilerde yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar saf tutarak bayram namazını kıldı. Namaz öncesinde camilerde hutbe verilerek bayramın anlam ve önemine dikkat çekildi. Verilen hutbede birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının önemine vurgu yapıldı. Kılınan bayram namazının ardından cemaat hep birlikte dua etti. Duaların ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaşarak Ramazan Bayramı’nın coşkusunu paylaştı. Solhan Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Bingöl, bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek, "Güzel bir Ramazan ayını geçirdik. Ramazan ayı oruç ayı, bereket ayı, Kur’an ayı bizi nuruyla nurlandıran Cenab-ı Allah’a hamdü senalar olsun. Bugün Müslümanlar olarak iki tane bayramı, iki tane sevinci yaşıyoruz. Birincisi oruçlarımızı güzel bir şekilde tutup Cenab-ı Hak bizlere bu ibadet fırsatını verdi. Cenab-ı Hakk’a hamdolsun. İkincisi de bugün Ramazan Bayramını idrak ediyoruz. Bu sevinç ve mutlulukla beraber dünyadaki Müslüman kardeşlerimize de bugün ellerin semaya kaldırıldığı, dillerin duaya durduğu bir anda kardeşlerimizin kurtuluşu için de dua etme günüdür. Bugün birlik beraberlik, kardeşlik günüdür. Bugün merhamet günüdür. Bugün anne babaların elini öpüp onların hayır dualarını alma günüdür. Bugün Müslümanların birbirlerini sevme, Müslümanların birbirleriyle daha fazla yardımlaşmada bulunmanın başlangıç günüdür. Bugün ikinci bayramı bir arada yaşıyoruz. Birincisi Ramazan Bayramı, ikincisi de cuma da bir bayramdır ve bu ikisi bir arada da yaşadığımız için daha da mutluyuz" dedi. Bayramın ilk saatlerinde şehir genelinde manevi bir atmosfer hakim oldu.