YEREL HABERLER - 21 Şubat 2017 Salı 19:52

Denizli Büyükşehir’den 97 amatör spor kulübüne 900 bin TL destek

A
A
A
Denizli Büyükşehir’den 97 amatör spor kulübüne 900 bin TL destek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin amatör spor kulüplerini desteklemek amacıyla düzenlediği toplam 900 bin TL’lik maddi destek programı yapılan finalle sona erdi.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin gençlerin sporda daha fazla gelişmesini sağlamak amacıyla amatör spor kulüplerine yönelik başlattığı 900 bin TL’lik maddi destek programının finali yapıldı. Merkezefendi, Pamukkale, Honaz, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini kapsayan final ile Denizli genelinde toplam 299 kategoride 97 amatör spor kulübüne 900 bin TL’lik maddi destek programı tamamlandı. Bir düğün salonunda gerçekleşen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, davetliler ve amatör spor kulübü temsilci ve sporcuları katıldı.
Büyükşehir Belediyesinin 27 branşta spor yapma imkanı sunduğunu belirten Zolan, Denizli’yi amatör sporların başkenti yapma hedefinde olduklarını ifade etti.
Denizli’de yüzmeyi öğretme hedefinde olduklarını aktaran Başkan Zolan, sayısı bir olan kapalı yüzme havuzu yılsonuna kadar 10’a ulaşma hedefinde olduklarını kaydetti.
Başkan Zolan, “Kayhan Kapalı Yüzme Havuzunu inşa ettik ve Denizli’de yaşayan herkese yüzme öğretmeye başladık. Baktık kapasiteyi kaldırmıyor, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu’na başladık. İnşallah kısa sürede hizmete alacağız. Şu an Anafartalar ve Dokuzkavaklar bölgesindeki kapalı yüzme havuzu inşaatlarımız devam ediyor, 5-6 ay içinde oradaki tesisimizi de tamamlayacağız. Yine Çakmak bölgesinde de kapalı yüzme havuzu inşa ediyoruz. Sadece şehrin merkezi yetmez dedik. Honaz, Çivril ve Acıpayam’da da kapalı yüzme havuzu inşa edeceğiz. Bununla beraber yaptığımız halı sahalar var. Her beldede halı saha yapıyoruz. Toplam 50 saha yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Herkes her yerde spor yapsın mazereti olmasın istiyoruz. Artık her yerde spor yapma imkanı sunuyoruz. Tabi bunu siz isterseniz yaşatır ve büyütürüz.”
Başkan Zolan, daha sonra 5 ilçede 206 kategoride faaliyet gösteren 55 amatör spor kulübüne toplam 532 bin 500 TL değerindeki çeklerini verdi. Final ile toplam 299 kategoride 97 amatör spor kulübüne 900 bin TL’lik maddi destek programı tamamlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "KALKAN-23 operasyonlarında 63 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik jandarma tarafından 4 ilde düzenlenen "KALKAN-23" operasyonlarında 63 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Organizatörlerden 38’i tutuklandı. 14’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı. Bu kapsamda, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla, Van, Çanakkale ve Şırnak’ta il jandarma komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu "KALKAN-23" operasyonlarının düzenlendiğini belirten Yerlikaya, şunları kaydetti: "Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 29 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 18’i tutuklandı, 5‘i hakkında adli kontrol kararı verildi. Van İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 14 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 9’u tutuklandı, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi ve 125 düzensiz göçmen yakalandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, 10’u tutuklandı. Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 1’i tutuklandı, 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.