EKONOMİ - 01 Ekim 2017 Pazar 12:53

Trafik kazasında hayatını kaybeden gencin hayali yarım kalmadı

A
A
A
Trafik kazasında hayatını kaybeden gencin hayali yarım kalmadı

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Yeni Kaleiçi Çarşısı’nda ayakkabı imalatı yapan Recep Kaya, kardeşi Mustafa Kaya, Kemal Kaya ve enişteleri Mehmet Ali Alper, trafik kazasında hayatını kaybeden Fatih Mehmet Kaya’nın ihracat hayallerini sürdürüyor.

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Yeni Kaleiçi Çarşısı’nda ayakkabı imalatı yapan Recep Kaya, kardeşi Mustafa Kaya, Kemal Kaya ve enişteleri Mehmet Ali Alper, trafik kazasında hayatını kaybeden Fatih Mehmet Kaya’nın ihracat hayallerini sürdürüyor.


İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan 37 yaşındaki Fatih Mehmet Kaya’nın aile şirketi olan ayakkabı üretim firması için yaptığı görüşmelere Güney Kore’den cevap geldi. Yapılan görüşmeler sonrası ise yapılan anlaşmanın ilk ihracatı 2016 yılının Kasım aylarında gerçekleşti. Devam eden ihracat anlaşması sırasında Fatih Mehmet Kaya 27 Nisan 2017 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.


Aile büyükleri ise Fatih Mehmet Kaya’nın bu hayalini devam ettirmek için görüşmeleri sürdürdü ve ihracata devam ediyor. Fatih Mehmet Kaya’nın babası Recep Kaya oğlunun hayalini gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek “Kore’ye ihracat yapıyoruz. Kaliteli ayakkabıdan ödün vermediğimiz için, kalite ve el sanatı olan mallar, dünyanın her yanında tutulmaktadır. 31 yıllık bir firmayız. Dünyada kaliteli ayakkabıya ihtiyaç var meslektaşlarımdan da kaliteli ürün yapmalarını istiyorum. Rahmetli oğlum İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuydu. Modellerde, tasarımlarda, satış ayakkabılarında öne çıkan şeyleri görüyordu. Kardeşim Mustafa Kaya ile birlikte çalıştılar. Bağlantıyı rahmetli oğlum kurdu. Oğlumun hayallerini devam ettiriyoruz” dedi.


Yeğeni Fatih Mehmet Kaya’nın girişimci olması ve yabancı dil bilmesinin önemli olduğunu belirten amcası Mustafa Kaya ise, “Fatih yeğenim donanımlı kişiydi. İngilizce bilmesi, girişimci olması firmamızı belirli bir yol katetti. Onu kaybettik ama onun bıraktığı yerden onun istediği şekilde firmayı yükseltmek için elimizden geldiği kadar çalışacağız. Burası aile şirketi 2 abim, eniştem ile birlikte omuz omuza sırt sırta başaracağız. Zor günlerden geldik, iyi günler bizi bekliyor. Belirli bir kaliteyi yakaladık. Dünya markalarının mağazalarına koysak farklılık hissettirmeden o mağazalara koyduğumuzda satabileceğiz ürünlerimiz var” dedi.


Vefat eden yeğenlerinin girişimi ile Güney Kore’ye ihracatı sürdüren firma, ikinci sözleşmeye hazırlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Hurdaya dönen araçtan çıkan bebek ve çocuğa ’112 Acil Anne’ Antalya’da iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada hurdaya dönen araçta bulunan 4 kişilik aile kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza sonrası huysuzlanan 40 günlük bebek ile 3 yaşındaki ağabeyine sağlık görevlileri anne şefkati ile sakinleştirdi. Olay, dün öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi 1060 sokak üzerinde meydana geldi. Henüz 40 günlük olan bebeğini kontrol için hastaneye götürmek üzere eşi ve çocukları ile birlikte ikametinden yola çıkan Ali Rıza Sakarya (30) kontrolünde ki 46 D 1861 plakalı araç Yenigün Mahallesi 1060 sokak ile 1058/2 sokak kesişiminde Onur Otun’un yönetimindeki 07 BLY 899 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrularak kontrolden çıkan araç, sokak üzerinde ki bir sitenin duvarına çarparak durabildi. Yaralıları vatandaşlar çıkardı Çevredeki vatandaşların ihbarı ile olay yerine 112 Sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, araç içerisinde bulunan Ali Rıza Sakarya, Havva Sakarya ile birlikte çocukları Ahmet (3) ve henüz 40 günlük Yaren bebek vatandaşlar tarafından araçtan çıkartıldı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye götürüldü. Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi sırasında kaza nedeniyle korktuğu tahmin edilen ve huysuzlanan Yaren bebeği kadın 112 görevlisi anne şefkati ile sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra ambulansa alınan anne Havva Sakarya’nın sağlık görevlisine ilk sorusu küçük kızının sağlık durumu oldu. Sağlık görevlisi tarafından annesinin kucağına verilen ve anne kokusunu alarak sakinleşen minik Yaren, aynı ambulansta hastaneye götürüldü.
İzmir 5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu 5 yıldır kalbinde şiddetli çarpıntı şikayetine sahip 84 yaşındaki Serap Arak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde yapılan 3 boyutlu Ablasyon işlemi ile sağlığına kavuştu. Serap Arak, “Kalbimin sesi artık normale döndü. Kendimi çok iyi hissediyorum” dedi. Kalp ritim bozukluğu ve şiddetli çarpıntı şikayeti olan 84 yaşındaki Serap Arak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Doğduş ve ekibi tarafından yapılan müdahale ile sağlığına kavuştu. Serap Arak’ın, 3 boyutlu haritalama yöntemi ablasyon işlemi ile kalp ritmi düzenlendi ve çarpıntı şikayeti sona erdi. “Yoğun ilaç kullandı” İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Mustafa Doğduş, “Serap hanımın yaklaşık 5 yıldır çarpıntı şikayeti vardı. Çarpıntı şikayetlerinin artması sonucunda, merkezimize başvurdu. 5 yıl önce kendisine kalp ritim bozukluğu tanısı konmuştu. Serap hanımda iki farklı kalp ritim bozukluğu vardı. Bu iki tip bozukluk kalp yetmezliğini tetikleyebilirdi. Yoğun ilaç almak zorunda kaldı. Şikayetleri artmaya başlayınca, 3 boyutlu haritalama yöntemi ile ablasyon işlemi yapmaya karar verdik. Ablasyon işlemi, kateter adını verdiğimiz ince esnek kablo şeklinde malzemeler ile kalp içerisinde aritmiye neden olan hedefin bulunup yakılması işlemidir. Bu işlem sonrası hastamızın kalp ritmi düzeldi, çarpıntı şikayeti sona erdi. Şu an kendisini gayet iyi hissediyor” ifadelerini kullandı. “Kendimi iyi hissediyorum” 5 yılın sonunda kalbinin normal attığını hissettiğini söyleyen Serap Arak da “Şiddetli çarpıntım vardı. Biraz yol yürüsem nefes darlığı yaşıyordum. Sırt üstü yattığım zaman, kalbim çıkacak gibi hissediyordum. 5 yıldır bu şikayetleri yaşıyordum. İşlem sonrası, şimdi kendimi iyi hissediyorum. Kalbimin normal sesini 5 yıl sonunda duydum” dedi.