GENEL - 21 Temmuz 2018 Cumartesi 11:00

(Düzeltme) Antik havuzda şifa arıyorlar

A
A
A
(Düzeltme) Antik havuzda şifa arıyorlar

Denizli’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Pamukkale’de yer alan Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan antik havuza turistler akın ediyor.

Denizli’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Pamukkale’de yer alan Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan antik havuza turistler akın ediyor. Termal özelliği bulunan antik havuzda günde 2 bin 500 yerli ve yabancı turist şifa arıyor.


Yüzyıllardır sağlık merkezi olarak bilinen Pamukkale, günümüzde de bu özelliğini koruyor. 1988’den bu yana Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’de bulunan Hierapolis Antik kenti içerisindeki antik termal havuz, dünyanın her yerinden ziyaretçilerine yılın her döneminde sağlık hizmeti sunuyor. Yılın en yoğun günlerini yaşayan antik termal havuzda günde 2 bin 500 kişi şifa arıyor. Kışın 33, yazın ise 36 derece sıcaklık sunan termal havuz, insan sağlığına olan faydaları ve görünümüyle misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Ülkemizin tüm bölgeleri başta olmak üzer dünyanın her yerinden turistlerin akın ettiği havuza, özellikle Rus ve Uzak Doğulu turistler yoğun ilgi gösteriyor.


“Havuzu gelen ziyaretçi sayısı günlük 12 bine kadar çıkıyor”


Pamukkale İşletme Müdürü Kazım Tali, Hiarapolis Antik Havuzu’na günlük ortalama 2 bin 500 ziyaretçinin antik havuza girdiğini belirterek, “Antik havuz 6’ncı yüzyılın sonlarında depremlerden oluşmuş doğal bir havuz. Kuyun içerisindeki kalsiyum karbonat oranının yüksek olmasından dolayı travertenlerin oluşmasını sağlamış yüzyıllarca. Suyun kışın sıcaklığı 33 derece yaz döneminde ise bu sıcaklık 36 dereceye kadar çıkabilmektedir. Alana giriş sayısı özellikle yaz dönemlerinde günlük 8 bin ile 12 bin kişi arasında. Bu sayının yaklaşık yüzde 20’si havuza girmektedir, günde yaklaşık 2 bin-2 bin 500 kişi civarında bir ziyaretçi akını söz konusu” dedi.


“Geçtiğimiz yıllara göre 20-25’lere varan bir artış söz konusu”


Havuza gelen ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıllara göre yüzde 25’lere varan bir artış olduğunu kaydeden Tali, “Birçok cilt rahatsızlığına kalp rahatsızlığına eklem rahatsızlıklarına çok iyi geldiği için insanların çok tercih ettiği özellikle Rus ziyaretçilerimizin tercih ettiği bir havuz. Geçen yıllara göre giriş sayılarımızda ciddi bir artış söz konusu. Özellikle 2016 ve 2017 sayıları ile kıyasladığımız zaman yüzde 20-25’lere varan bir artış söz konusu. Bu hem havuza giriş hem ören yerine giriş sayıları itibariyle böyle” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydınlı vatandaş: “Bu sıcağı yemeyen Egeli olmaz” AYDIN (İHA) – Aydın’da hava sıcaklıklarının bir anda artmasının ardından termometreler 41 dereceye ulaştı. Çocuklar süs havuzunda serinlerken bazı vatandaşlar ise ellerindeki su şişeleri ile sıcaktan etkilenmemeye çalıştı. Aydınlı Hüseyin Ertürk ise sıcak havayı esprili bir şekilde yorumlayıp, “Bu sıcağı yemeyen Egeli hatta Aydınlı olmaz” diye konuştu. Türkiye’nin en sıcak illeri arasında bulunan Aydın’da yaz sıcakları bir anda bastırdı. Efeler ilçesinde ani sıcaklık artışı ile birlikte termometrelerde sıcaklık değerleri arttı. Aydın Atatürk Kent Meydanı’ndaki termometre 41 dereceye ulaşırken, vatandaşlar ise sıcak havaya çözüm arayışına girdi. Sokak ve caddelerdeki vatandaşlar sıcaktan korunmak için gölge alanları tercih ederken, çocuklar ise kent meydanındaki süs havuzuna girerek serinledi. Bazı vatandaşlar ise çeşmelerden akan suyla, kimileri ise ellerindeki su şişeleri ile serinlemeye çalıştı. Parklardaki bankların da boş kalmasına neden olan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. “Bu sıcağı yemeyen Egeli olmaz” Yüksek hava sıcaklıklarının Aydın’ın sembolü olduğunu ifade eden Hüseyin Ertürk adlı vatandaş, "Havalar normal, iklim sıcaklığı. Mevsimler dolayısıyla meyve ve sebzelerin gelişmesi için bu sıcakların olması lazım. Aydın’ın sembolü bu sıcaklar. Sıcaksız Aydın’ın zevki olmaz. Bu sıcağı yemeyen Egeli hatta Aydınlı olmaz" diye konuştu. “Bu sıcak değil afet resmen” Hastaneye tedavi amaçlı geldiğini belirten Nejat Gezgin ise, "Havalar çok sıcak. Bu sıcak değil afet resmen. Nem yüksek. Başımızı, yüzümüzü yıkıyoruz. Şapka takıyoruz. Mendili ıslatıp kafamıza koyuyoruz. Başka türlü çaresi yok. Aşırı sıcak yani. Bu mevsimde bu kadar sıcak olmaması gerekiyordu. Ancak ağustos, temmuz aylarında olurdu ama haziranın hemen ilk günlerinde çok fazla sıcak. Allah yardımcımız olsun" dedi. “Bizim işler açıldı” Sıcak hava ile beraber su satışlarının arttığını ifade eden Ramazan Aslan, "Havalar bayağı sıcak, insanlar suya hücum ediyor desem yeridir aslında. Bu sıcaklar böyle devam ederse bizim işler de açılmış olur inşallah" şeklinde konuştu. “Su ile serinliyoruz” Meydanda şehir içi minibüslerin sefer sürelerini kontrol eden Nazmi Altınel ise "Aydın’da 3 aylık bir sıcağımız var. Termometreler 41’i gösteriyor ama maalesef 50 dereceleri hissediyoruz. Su ile serinliyoruz. Aydın’da yaşayanlar bilir. Klimasız yaşayamayız, susuz yaşayamayız Aydın’da" diyerek sıcakların bunalttığını ifade etti.
Edirne Edirne’de son 5 ayda 210 terör örgütü şüphelisi yakalandı Edirne Valisi Yunus Sezer, 2024 yılının son 5 ayında sınır hattında 210 terör örgütü şüphelisinin yakalandığını ve 213 gümrük kaçakçılığı olayında 678 milyon 140 bin lira değerinde gümrük kaçağı ticari eşyanın ele geçildiğini belirtti. Edirne Valisi Yunus Sezer, kentteki asayiş olaylarına yönelik düzenlediği toplantıda, sadece Mayıs ayında sınır kapılarında 641 kilo uyuşturucu yakalandığını ve 17 kişi tutuklandığını açıkladı. Güvenlik güçlerinin sınır kapılarında kaçakçılık ve zehir tacirlerine geçit vermediğini dile getiren Vali Sezer, son zamanlarda yakalamaların da arttığına dikkat çekti. 2024 yılının ilk 5 ayında 213 gümrük kaçakçılığı olayında 678 milyon 140 bin lira değerinde gümrük kaçağı ticari eşya bulunduğunu aktaran Vali Sezer, "Bu ticari eşyalardan özellikle altın, otomobil ve oto yedek parçasıyla beraber elektronik sigara yoğunluk arz ediyor. Uyuşturucuyla mücadelede de önemli yakalamalar gerçekleştiriliyor. Sadece Mayıs ayında sınır kapılarında 641 kilo uyuşturucu yakaladık. 17 kişi tutuklandı. Tüm personelimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. "Uyuşturucu tacirlerine geçit yok" 2024 yılının ilk 5 ayında 678 milyon 140 bin 583 TL değerinde 213 operasyonda altın, otomobil, oto parçası, elektronik sigara, makine aksamları, takviye edici ilaçlar ele geçirildiğini açıklayan Vali Sezer, uyuşturucu tacirlerine de nefes aldırmadıklarını söyledi. 2024 yılının ilk 5 ayında 825 milyon 34 bin 484 TL değerinde çok sayıda uyuşturucu ele geçirdiklerinin altını çizen Vali Sezer, uyuşturucuyla mücadelenin aralıksız süreceğini söyledi. "Trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalar yapılıyor" Araç ve yolcu trafiğinin artmasıyla birlikte yollarda kazaların önlenmesine yönelik de tedbirlerin alınması gerektiğine değinen Vali Sezer, trafik kazalarının yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere birçok noktada kavşak iyileştirmesi, trafik işaretleri ve ışıklandırmalar gibi çalışmalar yapıldığını aktardı. Motosikletli trafik kazalarında bir artış söz konusu olduğuna değinen Vali Sezer, ölümlü kazaların motosiklet kullanan sürücülerden kaynaklandığını aktardı. Araç sürücüleri ve yolculara dikkat etmeleri çağrısında bulunan Vali Sezer, Özellikle de motosiklet kullananların muhakkak kask takması ve koruyucu kıyafetlerini kullanmalarının çok önemli olduğunu ifade etti. Uygulama noktalarında kontrolleri 2 kat artırdıklarını vurgulayan Vali Sezer, Geçen yıl 5 aylık dönemde 36 bin araç kontrolü varken, bu yıl 67 bin araç kontrolü gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bursa Başkan Şadi Özdemir’den öğrencilere sınav morali Üniversite öğrencilerine günde iki defa çorba ikramında bulunan Nilüfer Belediyesi, sınav dönemlerinde de Nilüfer Gençlik Evi’nde yemek ikramında bulunuyor. Bu stresli dönemde öğrencileri yalnız bırakmayan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, çorba ve soğuk sandviç ikram ederek, başarılar diledi. Nilüfer Belediyesi’nin her sınav döneminde öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını desteklemek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla sürdürdüğü ücretsiz yemek ikramı bu dönem de sürüyor. Öğrencilerin yoğun olduğu Görükle’deki Nilüfer Gençlik Evi’nde yapılan ikramlar saat 16.00’da başlıyor. Sınav takviminin sonuna kadar devam edecek hizmette hafta içi soğuk sandviç ve çorba, hafta sonu ise pilav ve ayran veriliyor. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de bir gününü öğrencilere ayırarak onları Nilüfer Gençlik Evi’nde ziyaret etti. Sınav döneminde yoğun bir şekilde ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Başkan Şadi Özdemir, sorun ve isteklerini dinledi. Başkan Şadi Özdemir, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi ve her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Başkan Şadi Özdemir, daha sonra çorba ve soğuk sandviç ikramında bulundu. Başkan Şadi Özdemir, doldurduğu çorba kaseleri tek tek öğrencilere vererek, “Afiyet olsun” dedi. Sınav dönemi yemek ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayan üniversite öğrencileri ise verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Başkan Şadi Özdemir, gençlerin ekonomik sıkıntı nedeniyle sağlıklı beslenemediklerini belirterek, “Gençlerimizin hem sağlıklı, hem de ekonomik şartlarda yemek yiyebilmeleri için en yakın zamanda kent lokantalarını hizmete açacağız. Gençlerin eğitimlerini sürdürürken sağlıklı beslensin, yemek konusunu dert edinmesin istiyoruz” dedi. Ücretsiz çorba devam ediyor Nilüfer Belediyesi eğitim dönemi boyunca her gün öğrencilere iki ayrı nokta daha çorba ikramında bulunuyor. Hafta içi her gün sabahları saat 08.00’de Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsü’nde, akşamları da saat 16.00’da Görükle Bahriye Üçok Caddesi’nde çorba ikram ediliyor. Bu hizmet, üniversitenin akademik takvimin tamamlanmasıyla sona eriyor.
Muğla Belediye anaokullarında mezuniyet heyecanı Bodrum Belediye AŞ bünyesinde hizmet veren Özel Bodrum Konacık Anaokulu ve Özel Bodrum Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Anaokulu’ndan 60 öğrenci mezun oldu. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sonunda mezun olan öğrenciler için Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Mezuniyet törenine Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Çelikkan, Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı. Özel Bodrum Konacık Anaokulu Arılar sınıfı ile Özel Bodrum Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Anaokulu Kırmızı ve Turuncu sınıflarından mezun olan 60 öğrencinin dans ve koro gösterilerini velileri ve yakınları beğeniyle izledi. Etkinlikte konuşan Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu Bodrum Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söylerken şunlara değindi: “Toplumun tüm kesimlerine temas eden ve fayda sağlayan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Her Çocuk Eğitimi Hak Eder Projesi kapsamında; Bodrum’da nüfus artışından dolayı okul öncesi eğitim kurumlarının yetersizliğini yeterli seviyeye getirmek, ailelerin çocuklarını güvenilir bir eğitim kurumlarına emanet edebilmesini kolaylaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan mahallelere anaokulları açıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede yetişmelerini sağlamak ve aile ekonomisine katkı sağlamak adına 5 mahallede başlattığımız anaokullarını 11 mahalle merkezine yaymayı hedefliyoruz. Özverili çalışmalarından dolayı anaokullarımızda çalışan, ilkeli ve kaliteli eğitim veren tüm eğitimcilerimize gönülden teşekkür ediyor, geleceğimizin biricik ışığı çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bundan sonra da onların geleceği için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” Bodrum Belediye A.Ş. Anaokulları Koordinatörü Deniz Delibaş Turgay Bodrum Belediye Anaokullarının 3. yıl mezunları oldukları bilgisini paylaşırken, “Sizleri hedef ve hayallerinize uğurladığımız bu dönemde okul öncesi eğitiminizin en yakın tanıklarından biri olarak burada bulunmaktan onur duyuyorum. Beni ve sizleri bu zorlu yolda yalnız bırakmayan, desteklerini bizden esirgemeyen değerli velilerimize ve kıymetli yol arkadaşlarım öğretmenlerime sizlerin huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi. Mezuniyet gösterisi, öğrenci andının sonrası minik öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.