SPOR - 23 Mart 2019 Cumartesi 14:59

Denizli Basket sezonda oynanan 20 maçı da kazanarak tarih yazdı

A
A
A
Denizli Basket sezonda oynanan 20 maçı da kazanarak tarih yazdı

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Türkiye Basketbol 2.

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Türkiye Basketbol 2.Ligi’nin son haftasında deplasmanda TED’e konuk oldu. Denizli Basket, rakibini 74-86 mağlup ederek 20’de 20 yaptı. Böylelikle Denizli Basket, normal sezonda oynanan 20 maçı da kazanarak tarih yazdı.


Türkiye Basketbol 2.Ligi’nde Denizli’yi temsil eden Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, emin adımlarla yoluna devam ediyor. Normal sezonun son maçında Tenis Eskrim Dağcılık ile deplasmanda karşılaşan Denizli Basket maçtan 74-86 galip ayrıldı. Bu sonuçlarla Denizli Basket, 27 Ekim 2018’de başlayan sezonu namağlup tamamlayarak Türkiye Basketbol liglerinde eşine ender rastlanacak bir başarıya imza attı. 20’de 20 yaparak normal sezonu tamamlayan Denizli Basket, şimdi de Play-Off heyecanı yaşayacak.


Maçın ilk düdüğüyle beraber iki takımda dikkatli bir oyun sergiledi. İlk periyodu Denizli Basket, 17-20 önde tamamladı.


Maçın 2. periyodunda iki takımda karşılıklı sayılar buldu. İlk yarı 41-41 skoruyla tamamlandı.


3. periyotta vites arttıran Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, rakibinin potasına 29 sayı atarken, kendi potasında 15 sayı gördü. Skor 56-70’e geldi.


Maçın son kısmında sahaya ağırlığını koyan lider, İstanbul temsilcisi rakibini 74-86 mağlup etti. Bu sonuçlarla Denizli Basket, ligde oynadığı 20 maçı da kazanarak normal sezonu yenilgisiz olarak tamamladı.



“Önümüzde artık Play-Off’lar var”


Basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı maç sonu açıklamalarda bulundu. Ateşdağlı, “Normal sezonun son maçını deplasmanda kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu maçta dikkatli bir oyun oynadık. Namağlup olarak geldik, öyle de bitirmek istiyorduk. Sahada güzel işler yaptık. 3. periyotta farkı açarak maçı kopardık. Rakibimizi de göstermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Ekim ayında başladığımız bu sezonu olabilecek en iyi şekilde tamamladığımızı düşünüyorum. Bir takımın oynadığı 20 maçı da kazanması her zaman yaşanacak bir şey değil. Zoru başardık. Kendi evimizde oynadığımız maçlarda da deplasmanda oynadığımız maçlarda da sahaya ağırlığını koyan, ne yapması gerektiğini bilen bir takım izledik. Göstermiş oldukları özveriden, mücadelen dolayı oyuncularımızı tebrik ediyorum. Önümüzde artık Play-Off’lar var. Buna göre hazırlıklarımızı yapacağız ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu güzel sezonu bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarımıza hediye ediyorum” diyerek konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’daki barajların doluluk oranları açıklandı Kütahya’daki barajların doluluk oranlarının yüzde 18-96 arasında değiştiği açıklandı. Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Mayıs 2024 tarihi itibariyle Kayaboğazı Barajında doluluk oranı geçen yıl yüzde 88 iken, bu yıl yüzde 96,4’e yükseldi. Çavdarhisar Barajında doluluk oranı geçen yıl yüzde 13,9 iken, bu yıl yüzde 73,3’e yükseldi. Kureyşler Barajında doluluk oranı geçen yıl yüzde 4 iken bu yıl yüzde 18 seviyesine yükseldi. Enne Barajında doluluk oranı, geçen yıl yüzde 51,4 iken bu yıl 90,9’a yükseldi. Beşkarış Barajında doluluk oranı geçen yıl yüzde 34,4 iken bu yıl 34,3 seviyesine düştü. Yapılan açıklamada, yağışların azlığı ve depolamalı tesislerde (baraj, gölet) yeterli su birikmemesinden dolayı, söz konusu durumun en az olumsuzlukla atlatılabilmesi için mevcut su durumuna göre hareket edilmesinin faydalı olacağının düşünüldüğü belirtildi. DSİ 3. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanı içerisinde yer alan Kütahya’daki göletlerin 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle doluluk oranlarının yüzde 18-96 arasında değiştiğine vurgu yapılan açıklamada, ”Baraj ve göletler ile ilgili her türlü rutin bakım ve onarım çalışmaları “İşletme ve Bakım Talimatı” doğrultusunda her yıl ve sulama sezonu içerisinde yapılmakta baraj ve göletlerdeki kapak yapılarının boyanması, çalışır halde olması için gerekli muayenelerinin yapılması sağlanmaktadır. Kurak geçen yıllarda barajlara yeterli su gelmemekte; bu da sulamada sıkıntılara neden olmaktadır. Çiftçilerimizin buna göre davranarak ürün planlamaları yapmaları, büyük çaplı ekim yapmamaları, su ihtiyacı fazla olan bitkilerin ekilmemesi veya ektirilmemesi gerekmektedir. Konunun tüm sulayıcılara ve su kullanıcı örgütlerine ekim öncesi gerekli duyurular Valilikler, Kaymakamlıklar, İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Belediye Başkanlıklarına, Ziraat Odalarına, Muhtarlıklara bildirilmektedir” ifadelerine yer verildi.
Samsun İngiliz çift, asırlık klasik otomobille dünyayı turluyor İngiliz Kidby çifti, 1924 model Bean marka klasik otomobilleri dünya turuna çıktı. Dünya turunda güzergahlarındaki 9. ülke olan Türkiye’ye gelen çift, mola verdikleri Samsun’da ilgi odağı oldu. Maceracı Langley Richard ve Beverley İrene Kidby çifti, 26 bin km’lik karayolu turunu tamamlamak için memleketleri İngiltere’den 100 yaşındaki klasik otomobilleri ile yollara düştü. Kidby çifti, 1927 yılında dünyayı ilk kez arabayla dolaşan Avusturyalı maceracı Francis Britles’in 26 bin km’lik güzergahını tamamlamak için çıktıkları dünya turunda Samsun’da mola verdi. 2 gün boyunca Samsun’u gezen çift, bugün dünya turuna devam etti. 29 Şubat’ta İngiltere’den yola çıkan Kidby çifti, 100 yıllık klasik otomobilleri ile sırasıyla Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, Avusturya, Hırvatistan, Bulgaristan’ı geçtikten sonra Türkiye’ye geldi. Uzun bir yolcuğun ardından Samsun’da 2 gün konaklayan çift, bu sabah son hazırlıklarını tamamlayarak tekrardan yola koyulmadan önce Türk vatandaşların dikkatini çekti. 100 yıllık klasik otomobil herkeste merak uyandırırken, konakladıkları otel çalışanları ve çevre sakinleri maceracı çifti güzel bir şekilde uğurladı. 1927’deki otomobille yapılan ilk dünya turunu tekrarlıyorlar Klasik araçla yaptıkları dünya turu hakkında bilgi veren 70 yaşındaki Langley Richard Kidby, “İngiltere’den geliyoruz. Avrupa üzerinden İstanbul’a giriş yaptık. Oradan da Samsun’a geldik. Samsun’dan sonra Türkiye’den ayrılıp Avustralya’nın Melbourne şehrine doğru gideceğiz. Bu süreçte Hindistan, Pakistan, Myanmar gibi birçok ülkeye daha uğrayacağız. Dünya turumuzu tamamlayıp, Avusturya’ya geri döneceğiz. Amacımız, klasik araçla 1927’deki ilk dünya turunu aynı güzergah ve araçla tekrarlamak. Eşim ile birlikte dünyayı dolaşacağız ve sonrasında Avustralya’nın Melbourne şehrine ulaştıktan sonra yine aynı güzergah üzerinden Avusturya’ya dönerek dünya turunu tamamlayacağız” dedi. Langley Richard Kidby ve Beverley İrene Kidby çifti Türkiye’nin ardından İran, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Tayland ve Malezya’da da konaklayarak Avustralya-Melbourne ulaşacaklar. Çift, bir süre Avustralya’da kaldıktan sonra aynı güzergah üzerinden dünya turunu tamamlayacakları Avusturya’ya doğru yola çıkacaklar.
Ankara 5. İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı başvuruları başladı Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen 5. İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı başvuruları, 13 Mayıs’ta sona erecek. Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Sanayi Odası (ASO) Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM) iş birliğinde yürütülen "İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı" devam ediyor. Şimdiye kadar organize edilen ilk dört İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı kapsamında eğitimlere katılan toplamda 304 kursiyerin 220 tanesi aldıkları eğitimlere göre ilgili sanayi firmalarında istihdam edildi. Başarı ile tamamlanan programların ardından kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik kadın başvuru sahiplerine öncelik sağlanacağı, kursiyerlerin en az yarısının kadın kursiyerlerden oluşacağı İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programına başvurular açıldı. Program, CNC tezgah operatörlüğü, elektromekanik bakım ve montaj uzmanlığı, kaynak teknolojisi uzmanlığı, dikiş makinesi operatörlüğü, endüstriyel otomasyon ve teknolojisi bakım ve onarım uzmanlığı, CMM uzmanlığı ve GES bakım onarım uzmanlığı alanlarında eğitim verilerek kişilerin istihdam sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 18-35 yaş arası gençlerin hedef alındığı programda eğitimler, Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezi atölyelerinde haftada 5 gün, toplamda yaklaşık 200 saat sürecek. 20 Mayıs’ta başlayacak eğitimler, 9 Ağustos’ta sona erecek. İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programına başvurular, https://ankaraka.org.tr/ internet adresinden yapılacak. Bugün başlayan başvurular, 13 Mayıs’ta sona erecek.
Samsun İngiliz çift, asırlık klasik otomobille dünyayı turluyor İngiliz Kidby çifti, 1924 model Bean marka klasik otomobilleri dünya turuna çıktı. Dünya turunda güzergahlarındaki 9. ülke olan Türkiye’ye gelen çift, mola verdikleri Samsun’da ilgi odağı oldu. Maceracı Langley Richard ve Beverley İrene Kidby çifti, 26 bin km’lik karayolu turunu tamamlamak için memleketleri İngiltere’den 100 yaşındaki klasik otomobilleri ile yollara düştü. Kidby çifti, 1927 yılında dünyayı ilk kez arabayla dolaşan Avusturyalı maceracı Francis Britles’in 26 bin km’lik güzergahını tamamlamak için çıktıkları dünya turunda Samsun’da mola verdi. 2 gün boyunca Samsun’u gezen çift, bugün dünya turuna devam etti. 29 Şubat’ta İngiltere’den yola çıkan Kidby çifti, 100 yıllık klasik otomobilleri ile sırasıyla Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, Avusturya, Hırvatistan, Bulgaristan’ı geçtikten sonra Türkiye’ye geldi. Uzun bir yolcuğun ardından Samsun’da 2 gün konaklayan çift, bu sabah son hazırlıklarını tamamlayarak tekrardan yola koyulmadan önce Türk vatandaşların dikkatini çekti. 100 yıllık klasik otomobil herkeste merak uyandırırken, konakladıkları otel çalışanları ve çevre sakinleri maceracı çifti güzel bir şekilde uğurladı. 1927’deki otomobille yapılan ilk dünya turunu tekrarlıyorlar Klasik araçla yaptıkları dünya turu hakkında bilgi veren 70 yaşındaki Langley Richard Kidby, “İngiltere’den geliyoruz. Avrupa üzerinden İstanbul’a giriş yaptık. Oradan da Samsun’a geldik. Samsun’dan sonra Türkiye’den ayrılıp Avustralya’nın Melbourne şehrine doğru gideceğiz. Bu süreçte Hindistan, Pakistan, Myanmar gibi birçok ülkeye daha uğrayacağız. Dünya turumuzu tamamlayıp, Avusturya’ya geri döneceğiz. Amacımız, klasik araçla 1927’deki ilk dünya turunu aynı güzergah ve araçla tekrarlamak. Eşim ile birlikte dünyayı dolaşacağız ve sonrasında Avustralya’nın Melbourne şehrine ulaştıktan sonra yine aynı güzergah üzerinden Avusturya’ya dönerek dünya turunu tamamlayacağız” dedi. Langley Richard Kidby ve Beverley İrene Kidby çifti Türkiye’nin ardından İran, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Tayland ve Malezya’da da konaklayarak Avustralya-Melbourne ulaşacaklar. Çift, bir süre Avustralya’da kaldıktan sonra aynı güzergah üzerinden dünya turunu tamamlayacakları Avusturya’ya doğru yola çıkacaklar.
Çorum Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nden iş birliği Çorum Hitit Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında gerçekleştirilen görüşmelerde iş birliğinin arttırılması için istaşarelerde bulunuldu. Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini geliştirmek üzere toplandı. Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren görüşmelerde, ihtisaslaşma çalışmaları, Performans Odaklı Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi tanıtımı, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketleri faaliyetleri, eğitim ve akreditasyon sürecine dair konular masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, her üniversitenin özgün yapısı olduğunu dile getirerek aynı konularda aynı zorluklarla karşılaşan kurumların bunları müzakere etmesi ve karşılaşmış oldukları sorunlar için ortak çözümler üretmesi ve deneyimleri paylaşması gerektiğine dikkat çekti. Üniversitelerde personelin ortaya koymuş olduğu bir başarıyı, diğer üniversitelerin de tekrar etmesi, tecrübenin paylaşılmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Topal, bu deneyimlerin paylaşımının hem zaman hem de maddi kayıptan kurtaran bir çalışma olduğunu söyledi. Kastamonu Üniversitesi olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Rektör Topal, bu süreçte personelin konuya dikkatli yaklaşarak hakim olması gerektiğinin altını çizdi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Hitit Üniversitesi olarak şu ana kadar biriktirmiş oldukları eğitim, üretim ve diğer kapasitelerin beraberinde eksiklikleri de fırsata dönüştürerek özgün ve kaliteli standartlara ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğini ifade ederek bu noktada farklı üniversiteler ile bilgi paylaşımlarına önem verdiklerini belirtti. Hitit Üniversitesinin kullandığı sistemlerin teknoloji ile entegre olduğunu ifade eden Rektör Öztürk, Türkiye’nin dünyada dijital uygulamalarda ilk 10’da olduğunu dile getirerek bu kullanımı verilerle düzenleyerek ölçülebilir bir performans yönetimi ve ondan önce de stratejik yönetim planı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Her birimin özgün olduğunu söyleyen Rektör Öztürk, her birime uygun bir şekilde stratejik yönetim ve bütçe planlanmasından insan kaynaklarına kadar gelecek 10 yılın bütçe uygulamalarında bir projeksiyon gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Öztürk, Performans Odaklı Stratejik Planlama ve Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) Sistemi tanıtımını gerçekleştirdi. Toplantılarda her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği imkanlarını artırmak için atılabilecek adımları tartışmak üzere bir dizi oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda, mevcut iş birliği alanları ele alınarak ortak projelere dair fikir alışverişi yapıldı.