GENEL - 14 Ekim 2012 Pazar 14:34

GELENEKSEL SPOR OYUNLARINA MUHTEŞEM GALA

A
A
A
GELENEKSEL SPOR OYUNLARINA MUHTEŞEM GALA

Denizli Belediyesi`nin düzenlediği Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali için muhteşem bir gala düzenlendi.
Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi`ndeki festivalin gala programına, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Tekin, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival coşkusunu yaşamak isteyen vatandaşlar 5 bin kişilik tribünü doldurunca binlerce kişi alt bölümlerde festivali izledi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada festivalin Denizli için çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Denizli`nin spor alanında da iddialı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu:
``Denizli`deki tüm festivaller bizim için önemlidir ancak Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü bu festivalle çocuklarımıza, gençlerimize ata sporlarımızı öğretip onların nesiller boyu bilinmesine vesile oluyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, hem ata sporlarını öğreniyor hem de spora olan ilgileri artıyor.``
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, medeniyetler çatışmasının dile geldiği bu dönemde festivalin daha da anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi: ``Bir yanda medeniyetler çatışması deniliyor biz de medeniyet ittifakı diyoruz. Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan başta olmak üzere festivale emek harcayanlar tüm dünyaya ittifakın sporla olabileceğini gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum."
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Tekin ise projeyi duyduğunda heyecanlandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: ``Düşüncelerimde yanıldığımı bu kalabalığı görünce anladım. İyi ki kompleksi Denizli`de yapılmasına karar vermişiz. Bu tablo dünyanın dört bir tarafına barış ve kardeşliği gösteriyor.``
Konuşmaların ardından atlı süvariler, cirit takımı oyuncuları, sumocular ve diğer gruplar, protokolün önünden geçerek vatandaşları selamladı. Festival, lazer ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir