YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:33

VAROL`DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

A
A
A
VAROL`DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

DENİZLİ (İHA)-Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, bugünün bayram havasında kutlanmasının imkansız hale getirildiğini belirtti.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Gazetecilik mesleğinin en zor dönemlerinden geçtiğini vurgulayan Varol, bu zorluğu en çok çekenlerin de çalışan gazeteciler olduğunu söyledi. Varol, "10 Ocak tarihi biz gazeteciler için en güçlü yasal kazanımlarını elde edildiği 212 Sayılı Basın Kanunu’nun devreye girdiği gündür. Bu kanunla elde edilen kazanımlar, 1961 yılından bu yana ne yazık ki kuşa döndürülmüştür. Gazetecilerin ne sendikası kalmış, ne yıpranma payı, ne de sosyal güvencesi. Bu açıdan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir bayram havasında kutlamamız imkansız hale getirilmiştir. Her şeye rağmen bugünün anımsanması ve gelecek günler için umut vermesi amacıyla tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Varol, ayrıca 1 Ekim 2008’den itibaren kaldırılan gazetecilerin yıpranma payı hakkının tekrar verilmesini istediklerini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir