EĞİTİM - 22 Haziran 2021 Salı 12:01

Denizli’de 26 halk kütüphanesinde 384 bin 345 kitap mevcut

A
A
A
Denizli’de 26 halk kütüphanesinde 384 bin 345 kitap mevcut

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2020 yılında Denizli’deki 26 halk kütüphanesinde toplam 384 bin 345 kitap bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2020 yılında Denizli’deki 26 halk kütüphanesinde toplam 384 bin 345 kitap bulunuyor.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı Kütüphane İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre; “Denizli’de bulunan 26 Halk Kütüphanesinde 384 bin 345 kitap bulunmaktadır. Bu kitaplar türlerine göre incelendiğinde ilk üç sırayı yüzde 47,5 ile 182 bin 541 kitabın edebiyat ve retorik, yüzde 19,1 ile 73 bin 421 kitap sosyal bilimler ve yüzde 10,7 ile 41 bin 256 kitap coğrafya, tarih ve yardımcı disiplinler konulu kitaplar oluşturmuştur” dedi.



Kütüphanelere kayıtlı üye sayısı 63 bin 484 oldu


2020 yılında halk kütüphanelerine kayıtlı üye sayısı 63 bin 484, yararlanan kişi sayısı ise 184 bin 519 oldu. Halk kütüphaneleri tarafından kullanıcılara ödünç verilen materyal sayısı 100 bin 762 oldu.



Denizli’de 442 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi var


Denizli’de bulunan 442 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesinin 260’ı resmi okullarda, 102’si özel okullarda ve 80’i özel kurslardaki kütüphanelerden oluşuyor. Örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanelerinde 379 bin 484 kitap bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Festivalin son gününde Ispartalılar şarkıcı Altay’la doyasıya eğlendi Uluslararası Isparta Gül Festivali 3 gün boyunca dolu dolu yaşandı. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken, festivalin kapanışı Altay konseriyle oldu. Konserde konuşan Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık” dedi. Uluslararası Isparta Gül Festivali 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken kapanışı ise sanatçı Altay ile yapıldı. Isparta Meydan AVM’de binlerce kişiye konser veren Altay, enerjisiyle alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Konserin bitiminde alana gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen tarafından Altay’a gül tablosu ve gül ürünleri hediye edildi. Festivalin kapanışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 3 gün boyunca dolu dolu festival coşkusunun yaşandığını söyledi. Altay’ın da mükemmel bir sahne performansı olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mızın çok değerli marka ürünü olan gül adına yaptığımız festivalimizi tamamladık. Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Dünya gülyağı ihtiyacını karşılayan iliz. Bu bizim için çok değerli ve önemli. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık. Altay kardeşimizde bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadı, bugünkü konseriyle programımızı taçlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Altay da Başkan Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’le bir ağabey, bir abla kardeşliği olduğunu ifade ederek, “Kendilerini bir ağabey, bir abla gibi seviyorum. Kalpleri o kadar temiz ki, insanlara o kadar çok faydalı oluyorlar ki bunu ben biliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başdeğirmen çifti sanatçı Altay’a gül tablosu, çiçek ve gül ürünleri hediye etti.