ÇEVRE - 23 Temmuz 2021 Cuma 08:25

Çameli’nin doğan kliması ziyaretçilere huzur veriyor

A
A
A
Çameli’nin doğan kliması ziyaretçilere huzur veriyor

Modern hayatın gürültüsünden uzaklaşarak doğayla iç içe kamp yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Çameli’de bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Modern hayatın gürültüsünden uzaklaşarak doğayla iç içe kamp yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Çameli’de bayram yoğunluğu yaşanıyor. Hava sıcaklığının 4O derecelerin üzerinde seyrettiği ülke genelinde, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler ilçeye akın etti.



Denizli’nin Çameli ilçesi eşsiz doğası, gölü, mesire alanları ve alabalık tesisleriyle yerli turistlerin dikkatini çekiyor. Çameli, bayram tatilinde de en fazla tercih edilen turizm merkezleri arasında yer aldı. Pandemi sonrası yaylalarda izole olanlar, bağ ve bahçe işlerini yapıp, salgının stresinden uzaklaşmaya çalışıyor. Hava sıcaklığının bayramda gündüzleri 24-30 derece, geceleri ise 12 derecenin altına düştüğü ilçe serinlik arayanların gözdesi oldu.



Doğanın güzelliklerini görmek için bölgeye geliyorlar


Çam, ardıç, sedir ağaçları ve meyve bahçelerinin yer aldığı doğa harikası Çameli yaylaları, her mevsim ayrı güzelliğiyle dikkati çekiyor


İlçeyi çok beğendiğini dile getiren Mehmet Şimşek, "Çameli’ye geldik, ardından İlçenin güzelliklerini doğasını ve Kanyonlarını gezdik. Nem yok, çok güzel bir serinlik var. Kanyonlardan geçerken suyun sesi bizi tedavi ediyor. Herkesin buraya gelip dolaşmasını tavsiye ediyorum” dedi.



“Yaylalar bizim için vazgeçilmez bir mekan"


İlk defa Çameli’ye geldiğini kaydeden Nurcan Yaman ise, “Burası çok güzel. Yeşili doğası her şeyi ile çok farklı bir yer. Yaylalar bizim için vazgeçilmez bir mekan. Ben buraya virüsten kaçarak geldim. Burada tarlada bağda bahçede vakit geçiriyoruz. Binaların arasında sıkışmıyoruz. Herkes sahil bölgesine gidiyor sıcaklardan kaçmak isteyenler ise Çameli ilçesine geliyor. Buranın doğal kliması insana huzur veriyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar, muhtarlarla bir araya geldi Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Yaşamak ve Yaşatmak için’ diyerek yola çıktığı yeni dönemde vatandaşların huzurunu ve refah seviyesini daha da yükseltmek için yeni projelere odaklandıklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, 31 Mart Yerel Seçimlerden sonra Kocasinan’ın 88 mahallesinde göreve başlayan muhtarlarla bir araya geldi. Belediye hizmet binası seminer salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Mahalle Muhtarlıklarına yeni seçilen ve güven tazeleyen muhtarlara yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve Kocasinan’da yaşamaktan mutlu olabilmeleri için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, “Muhtarlıklar bizim için çok önemlidir. Bir mahallenin neye ihtiyaç duyduğunu, ne istediğini, ne gibi sorunları olduğunu en iyi bilecek kişi, o mahallenin muhtarıdır. Mahalle sakinlerimizle belediyelerimiz arasında köprü oluşturan Muhtarlarımız vatandaşların isteklerini ve taleplerini bize aktarıyorlar. Bizde hızlı bir şekilde bölgenin ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Böylelikle hem mahallede yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyeti artıyor hem de bölgeye doğru hizmeti götürmüş oluyoruz. Bu noktada hem sizlerin görüşlerini, hem de mahallenizdeki sakinlerden sizlere gelen talepleri de bizlerle paylaşmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı. Her fırsatta muhtarlarla bir araya gelerek, mahallelerin sıkıntılarını çözmeye gayret ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “İstişareler neticesinde 44 merkez 44 kırsal olmak üzere toplam 88 mahallemizi 8 bölgeye ayırarak muhtarlarımızla daha sık bir araya geleceğiz. Hem daha fazla zaman ayırabilme hem de birbiriyle komşu mahallelerin ihtiyaç ve talepleri ortak olduğu için toplantılar daha verimli olacak. Hangi mahallemizde ne sorun varsa orada yapılması gereken konularda çözümler üretiyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile mahallelerimiz daha da değerleniyor ve daha da kıymetli hale geliyor. Mahallelerimize ihtiyaç duyulan diğer hizmetleri de program dahilinde yapacağız” diye konuştu. Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay ise Kocasinan Belediyesi’nin hizmetlerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, muhtarlara başarılar diledi. Samimi bir havada gerçekleşen toplantı, mahalle muhtarlarının kendilerini tanıtma ve isteklerini iletmesiyle sona erdi.
Mersin Mersin’de ortalığı savaş alanına çeviren kaza kamerada Mersin’de otomobilin kırmızı ışıkta geçip yayalara çarpması sonucu genç bir kadının hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde hızla gelen otomobilin önce yayalara, ardından da ağaca çarpıp takla atarak alev aldığı anlar yer aldı. Edinilen bilgiye göre, kaza sabah saat 07.20 sıralarında merkez Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi GMK Bulvarı Demirtaş Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre, A.D. idaresindeki 33 ARD 405 plakalı otomobil, kavşakta kırmızı ışıkta geçtiği sırada sürücüsünün kontrolünden çıktı. Yoldan çıkan otomobil, yayalara ve ağaca çarptı. Ağacın devrildiği, takla atan otomobilde yangının çıktığı kazada ortalık adeta savaş alanına döndü. Kazada yaya Sultan Sedef (32) hayatını kaybederken, sürücü ile birlikte 3 kişi de yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri ağacı keserek bir yaralıyı kurtardı. Yaralılar ambulanslarla şehirdeki hastanelere sevk edildi. Feci kaza saniye saniye kaydedildi Kazayla ilgili soruşturma sürerken, güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıya görüntülerde, ışık ihlali yapan otomobilin kavşaktan dönen başka bir araca çarpmamak için ani haraket yapması sonucu yoldan çıkarak yayalara ve ağaca çarpıp ters döndüğü anlar yer aldı. Görüntülerde hayatını kaybeden kadın ile çöp konteynerinin metrelerce savrulması da dikkat çekerken, takla atan aracın alev aldığı görüldü.
Eskişehir Minik izciler çalışmalarını sürdürüyor Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İklim İzcileri programına katılan çocuklar, izciliği ve doğayı öğrenmeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında, çocuklara doğa, çevre ve iklim değişikliği bilinci aşılamak amacıyla başlatılan “İklim İzcileri” programı sürüyor. Çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği programda, izcilik eğitimi de veriliyor. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimde mart ve nisan ayı çalışmaları verimli bir şekilde geçti. Programa katılan çocuklar izcilik faaliyetleri, oyunlar, marşlar ile çalışmaları keyifli bir şekilde sürdürürken, aynı zamanda çevre ile ilgili de önemli çalışmalarda yer aldı. Program ile birlikte geri dönüşümü öğrenen çocuklar, mart ayında atık kağıtlardan yeni kağıt yapımını yerinde görmek ve süreci yaparak, yaşayarak öğrenmek için Tepebaşı Belediyesi Atık Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi’ni ziyaret eden izciler, kendi kağıtlarını yaptılar ve sanatçıların dönüştürülmüş kağıtlar üzerinde çalışmalarının yer aldığı ‘Geri Dönüşüm Oluşum’ sergisini gezdi. 22 Mart Dünya Su Gününde suyun önemi, su ayak izi, su tasarrufu konularının ele alındığı sunumlar, videolar ve oyunlar ile izcilere suyun hayatımızdaki önemi anlatılırken, konuyla ilgili velilere de ulaştırılması için kitapçıklar dağıtıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında ise Tepebaşı Belediyesi’nin çocuk şenliğine katılan izciler hem eğlendi hem de öğrendiklerini pekiştirdi. Program hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların, 0 (222) 211 40 00 / 3353 numaralı telefonlardan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabildiği aktarıldı.