KÜLTÜR SANAT - 21 Haziran 2023 Çarşamba 10:21

Sanat ve tarih Laodikya’da buluşacak

A
A
A
Sanat ve tarih Laodikya’da buluşacak

Denizli’de restorasyonu tamamlanan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne alacak.

Denizli’de restorasyonu tamamlanan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne alacak. Laodikya Batı Tiyatrosu’nda düzenlenecek ücretsiz konsere tüm Denizlililerin davetli olduğu belirtildi.



Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye’de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği ve “Laodikya Batı Tiyatrosu Sizi Çağırıyor” projesi ile restorasyonunu tamamladığı 2200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu tarihi bir günü daha yaşayacak. Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne alacak. Geçtiğimiz Nisan ayında Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizlililerle buluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı Başkan Zolan, Laodikya Antik Kenti’nde restore ettikleri Batı Tiyatrosu’nda konser vermeye davet etmişti. Bu çerçevede 23 Haziran Cuma saat 21.00’de gerçekleşecek ücretsiz konsere tüm tüm Denizlililerin davetli olduğu kaydedildi. Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği, soprano Görkem Ezgi Yıldırım ile tenor Mert Süngü’nün etkileyici sesleriyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Denizlililere adeta müzik ziyafeti yaşatacak.



Ulaşım için ücretsiz otobüsler kaldırılacak


Bu özel organizasyona katılım için saat 17.30’dan itibaren Laodikya’ya girişlerin ücretsiz olacağı belirtildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için saat 17:30’dan itibaren yarım saat aralıklarla saat 20.00’a dek KYK önü, Valilik önü, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki Zafer Gazozları önü ve Adalet Parkı’ndan ücretsiz otobüsler ile ulaşım desteği sağlayacak.



Başkan Zolan’dan konsere davet


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Batı Tiyatrosu’nun ayağa kalkmasında çok büyük katkı sağladıklarını ve bu 2200 yıllık tarihi yapının sanatla buluşması adına Büyükşehir Belediyesi olarak etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Zolan, “ 2200 yıllık antik eserimizi ülkemizin en önemli sanat organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Sanat, kültür ve tarih dolu bir programa şahit olmak isteyen tüm sanatseverlerimizi ve hemşehrilerimi bu özel geceye bekliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da beklenen sarı kodlu sağanak başladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından pazar günü için yapılan sağanak gece saatleri itibariyle başladı. İstanbul’da sabaha karşı beklenen sağanak etkisini göstermeye başladı. İstanbul Valiliği tarafından su baskınlarına ve kuvvetli yağışa dikkat çekilerek sarı kodlu uyarı verilmişti. Gün içinde aralıklarla etkisini gösteren yağmur gece saatlerinde sağanak olarak şiddetini artırdı. Sağanak şeklinde ve gök gürültülü başlayan yağmur vatandaşları da zor durumda bıraktı. Taksim’de vatandaşların yürümekte zorlandığı ve açık olan dükkanlara sığınmak zorunda kaldığı görüldü. Şiddetli yağmur araçlara da zorluk çıkardı. Sağanağın özellikle sabah ve öğlen saatlerinde etkisini artırarak göstermesi bekleniyor. Valilik açıklama yapmıştı 7 Aralık Pazar günü için uyarı yayınlayan İstanbul Valiliği, beklenen kuvvetli yağışla birlikte kentte sel, su baskını, ani akıntılar ve trafikte aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı. Vatandaşların tedbirli olmaları, toplu taşıma ve ulaşım planlamalarını hava durumuna göre yapmalarını istedi. Yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, 7 Aralık Pazar günü İstanbul’da sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.
Kayseri Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası ekipler tarafından alkolmetre üfletilmek istenen sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkarırken, kendisini görüntüleyen basın mensubuna da engel olmaya çalıştı. Yapılan kontrollerde sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı Doktor Sami İpek Caddesi kesişiminde bulunan kavşakta meydana gelen trafik kazasında, Y.B. yönetimindeki, 06 ADZ 744 plakalı otomobille E.T. yönetimindeki 38 T 0338 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kazada ticari taksi şoförü E.T. ile otomobilde bulunan bir yolcu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 2 kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza sonrası polis ekipleri tarafından alkol kontrolü yapılmak istenen Y.B. haber için olay yerine gelen gazetecinin görüntü alması halinde alkolmetreyi üflemeyeceğini söyleyerek, ekiplere zorluk çıkardı. Y.B. kendisini görüntüleyen gazeteciye engel olmaya çalıştı. Ekipler tarafından güçlükle ikna edilen Y.B. 1.42 promil alkollü çıktı. Y.B.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı. Kazaya karışan otomobil ve ticari taksi çekiciyle kaldırıldı. Arkadaşları yaralanan taksiciler tepki gösterdi Öte yandan kazada yaralanan Y.B.’nin beraber çalıştığı arkadaşları olay yerine geldi. Kazayla alakalı konuşan taksi şoförleri, arkadaşlarının gece saatlerinde ekmeğini kazanmak için çalıştığını söyleyerek, alkollü şekilde araç başına geçen bir sürücü yüzünden arkadaşlarının yaralandığını ifade ederek, tepki gösterdi. Taksiciler kimsenin alkol alarak, direksiyon başına geçmemesi gerektiğini dile getirdi.