YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 12:33

BAŞKAN ZOLAN`DAN PİLATES KURSUNA KATILANLARA ZİYARET

A
A
A
BAŞKAN ZOLAN`DAN PİLATES KURSUNA KATILANLARA ZİYARET

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, açmış oldukları ücretsiz pilates kurslarına katılanları ziyaret etti.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ’Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında açılan ücretsiz pilates kursuna katılan kadınları ziyaret etti. İncilipınar Spor Salonu’nda kursiyerler ile bir araya gelen Başkan Zolan’a kadınlar kurs nedeniyle teşekkür etti. Kursa gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Zolan, "Sağlık yoksa hayatta hiçbir şeyin önemi yok. Sağlıklı bir yaşamın yolu ise spordan geçiyor. Spor yapmak isteyen herkese ise her türlü imkanı sağlamaya hazırız" dedi.
Denizli Belediyesi’nin ’Ailemi Seviyorum’ projesi kapsamında kadınlara yönelik başlattığı pilates kursları Merkez Spor Salonu ve İncilipınar Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. 850 kursiyerin katılım gösterdiği kurslar yaklaşık 4 ay sürecek. Kurslar 30 kişilik gruplar halinde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere öğleden önce 2, öğleden sonra 2 grup halinde gerçekleştiriliyor. Kursa katılanların tamamının kurs öncesi vücut kitle ölçüm analizleri yapılırken periyodik olarak bu analiz tekrarlanarak kişiye özel çalışma programı yapılıyor. Konusunda deneyimli ve eğitim yeterliliği bulunan uzmanlar eşliğinde verilen kurslara katılanların eşofman takımları ile kullanacakları tüm malzemeler ise Denizli Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Doğal grip ilacı: ’Zahter çayı’ Kış aylarının gelmesiyle birlikte Doğu Anadolu Bölgesinde (Dağ kekiği) olarak bilinen, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olan kışlık zahter çayına ilgi arttı. Gaziantep’te soğuk havalarda hasta olan ya da hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar, çareyi aktarlarda buluyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanırken kimyasal ilaçlara alternatif olarak bitkisel çözümleri tercih eden vatandaşlar, kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alan ve doğal ilaç olarak bilinen zahter çayına ilgi gösteriyor. Zahter otunun kilogram fiyatı 500 TL çay hali ise bardağı 20 TL’den müşterilere sunuluyor. "Zahter antibiyotik özelliğe sahiptir" Bölge halkının zahtere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Sedat Turan, kış aylarında birçok hastalığa iyi geldiğini de söyleyerek, "Kışlık zahter dediğimiz çayı biz sadece kışın değil de yazın da çok tüketiriz. Zahteri önce sıcak suda soğuk suyla ıslarız. Soğuk suyla ısladıktan sonra çay süzeğine koyarız. Sonra süzeği bardağın üzerine koyup o şekilde üzerinden sıcak su geçiririz. Gaziantep halkı zahtere biraz daha hakim olduğu için burada daha çok zahter tüketilir. Mesela hatmi çiçeği, ıhlamur haricinde zahtere daha çok yönelir. Bakteri kırıcıdır, soğuk algınlığına iyi gelir, bağışlık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırır, mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Onun haricinde kanda enfeksiyon varsa onu temizler. Baya bir antibiyotik özelliğe sahiptir" dedi. "Bir tutam zahterden bir 5-6 çay bardak çay çıkarabilirsiniz" Zahter çayının ot olarak ta çay olarak ta uygun fiyata müşterilere sunulduğunu ifade eden Turan, "Bir tutam zahterden nereden baksan bir 5-6 çay bardağı çıkarabilirsiniz. Yani şunu tek seferde kullanmanıza gerek yok. 100 gramını 50 liradan satıyoruz. Kilosu 500 liraya geliyor. Zaten alanlar da en fazla 200 gram 300 gram şeklinde alıyorlar. Çok almanıza gerek yok. Bardakla içildiğinde bizim burada çay ocakları 10 TL’ye satıyorlar. Kafeler 20-25 liraya falan satıyorlar. Öyle çok pahalı bir içecek değil" ifadelerini kullandı. "Hastalıklarımızı atlatmak için zahter çayını sık sık tüketiyoruz" Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribi daha çabuk atlatmak için zahter çayını tükettiklerini söyleyen Harun Alptekin, "Özellikle hasta olduğumuz zamanlarda bize iyi geldiğini düşündüğümüz zahter çayını sık sık tüketiyoruz. Amacımız daha çabuk hastalıklarımızı atlatmak ve tamamen doğal olan bu zahter çayını tüketip metabolizmamızı daha da güçlendirmek. Zahter çayının çeşit çeşit faydaları da bulunuyor. Ben sık sık tüketiyorum. İçine limon da sıkarak vitamin oranını da arttırdığımı düşünüyorum. Herkese zahter çayını içmelerini öneriyorum" diye konuştu.