KÜLTÜR SANAT - 04 Ağustos 2025 Pazartesi 13:23

Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfından anne ve çocuklarına özel etkinlikler

A
A
A
Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfından anne ve çocuklarına özel etkinlikler

Denizli’de Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, yaz tatilini verimli ve eğlenceli geçirmek isteyen çocuklar için anne-çocuk temalı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.



Denizli’de faaliyet gösteren Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, yaz tatili boyunca çocuklara özel atölye ve etkinlik programlarını sürdürüyor. Vakıf, bu kapsamda "Anne Çocuk Film Gösterimi" etkinliğiyle minik misafirlerine keyifli bir sinema deneyimi yaşattı. Etkinlikte çocuklar anneleriyle birlikte sevilen animasyon filmi "Kral Şakir"i izleme fırsatı buldu. 80 kişilik salonda düzenlenen gösterime ilgi yoğun olurken, çocuklara patlamış mısır da ikram edildi.



Etkinlik hakkında bilgi veren Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yöneticisi Sema Yılmaztürk, "Geçmiş yıllarda da çocuk sineması etkinlikleri gerçekleştirmiştik. Bu yıl da yaz boyunca çeşitli film gösterimleri ve atölyeler düzenlemeye devam edeceğiz. Yaz programı sadece sinema gösterimleriyle sınırlı değil. Geçtiğimiz ay anne-çocuk mozaik atölyesi de gerçekleştirmiştik. Pazartesi günü de ‘Anne Çocuk Maske Boyama Atölyesi’ planlıyor. Ayrıca ağustos ayında satranç etkinliği ile çocukların zihinsel gelişimini destekleyeceğiz. Kütüphanemizin kapıları da Denizli halkına açık. Tüm halkımızı kütüphanemizi kullanmaya, çocuklarımızı da bu eğitici ve eğlenceli etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum" dedi.



Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfından anne ve çocuklarına özel etkinlikler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya CHP Genel Başkanı Özel: "Muhalefet çivi çakma makamı değildir, çiviyi kimin çakacağına millet karar verir" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yılında Malatya’da çeşitli ziyaret ve programlara katıldı. Malatya’da çeşitli temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nikah Sarayı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılan yatırımların temel atma törenine katıldı. 6 Şubat’ta büyük bir acıya tanıklık edildiğini ifade eden Özel, "6 Şubat depremi şüphesiz dünya afetler tarihine geçecek bir depremdir. Asrın felaketi denmesi boşuna değildir. Bu depreme hazırlıksız yakalandığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Bu, devletin ve milletin ortak bir kusurudur" dedi. "Hükümet mazeretsiz şekilde hazırlıksız yakalandı" 21 yıldır iktidarda olan hükümetin depremde yaşanan hasardan sorumlu olduğunu dile getiren Özel, 1999 depremlerinin ardından toplanan deprem vergilerini gündeme getirdi. Bugüne kadar yaklaşık 41 milyar dolar deprem vergisi toplandığını belirten Özel, "İmar aflarından 26 milyar dolar, özelleştirmelerden ise 65 milyar dolar gelir elde edilmiş. Toplamda 132 milyar dolar kaynak var. Depremden önce bu kaynaklarla yıkıp yeniden yapılabilirdi. Depreme hazırlanmak için her şey varmış ama maalesef hükümet, mazeretsiz şekilde memleketi hazırlıksız yakalamış" ifadelerini kullandı. "Muhalefet çivi çakma makamı değildir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik eleştirilerine de değinen Özel, "Cumhurbaşkanı, ‘Muhalefet deprem bölgesine bir çivi bile çakmadı’ diyor. Muhalefet çivi çakma makamı değildir. Çiviyi kimin çakacağına millet karar verir. Muhalefetin görevi, o çivinin düzgün çakılıp çakılmadığını denetlemektir" şeklinde konuştu. CHP’li belediyelerin deprem bölgesine yaptığı yardımlar Deprem yardımlarının AFAD bünyesinde toplandığını hatırlatan Özel, CHP’li belediyelerin katkılarına ilişkin şu bilgileri paylaşarak, "AFAD kayıtlarına göre CHP’li belediyeler tarafından 10 deprem iline 9 bin araç gönderildi. 28 bin 521 personel görev aldı, 7 bin 200 tır sevk edildi. Sadece Malatya’ya 668 araç, bin 487 personel ulaştı. 661 tır malzeme dağıtıldı ve 13 mobil mutfak kuruldu" dedi. Özel, konuşmasının devamında mücbir sebep haline değinerek, esnafın siftah yapamadan dükkan kapattığını ifade etti. Depremzedelerin konut teslimi sırasında boş senet imzalamak zorunda bırakıldığını öne süren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a deprem konutlarının ücretsiz verilmesi çağrısında bulundu.