POLİTİKA - 18 Mart 2024 Pazartesi 17:36

Başkan Doğan; “Kreşler bizim gözde projemiz”

A
A
A
Başkan Doğan; “Kreşler bizim gözde projemiz”

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, yeni dönemde kreş sayılarının artacağının müjdesini vererek, “Kreşler bizim gözde projemiz” dedi.



Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için ilçeye kreşler açan Şeniz Doğan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde birçok bölgeye hitap edecek kreşleri inşa edeceklerini söyledi. Sevindik Mahallesi’ne ve Muratdede Mahallesi’ne kazandırılan kreşler ile miniklerin kaliteli eğitim alması, kadınların iş hayatına katılımının kolaylaşması ve ailelerin bütçelerine katkı sağlanıyor. İlçenin farklı bölgelerine yapılacak olan kreşler, çalışan ebeveynlerin çocuklarını güvenli bir şekilde bırakabilecekleri bir ortam sunacak. Uzman personel tarafından verilecek olan dersler ile çocuklar, eğitici ve eğlenceli vakit geçirme imkanı bulacak.



Çalışmalarına devam edeceklerini belirten Doğan, “Bizim gözde projemiz kreşlerimiz. Merkezefendimize kreşler açtık. Attığımız bu yeni adımlarla ilçemizdeki ailelere daha fazla destek sağlayarak onların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkı sağlayacağız. Merkezefendi’de eğitimde fırsat eşitliği olacak ve kadınlar işsiz kalmayacak. Bu bilinçle ilçemizde yeni kreşler açmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Başkan Doğan; “Kreşler bizim gözde projemiz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bayram süresince 5 bin 214 güvenlik personeli görev yapacak Uşak Valisi Serdar Kartal, Ankara-Uşak kara yolunda bulunan Şehit Abdullah Bıyık Uygulama Noktası’nı ziyaret ederek yürütülen denetimleri yerinde inceledi. Uşak Valisi Serdar Kartal, Kurban Bayramı öncesinde Ankara-Uşak kara yolunda bulunan Şehit Abdullah Bıyık Uygulama Noktası’nı ziyaret ederek yürütülen denetimleri yerinde inceledi. Ziyarette İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Özgür Kılıç’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kartal, görev başındaki güvenlik personeline kolaylıklar diledi. Denetim noktası sırasında polis ekiplerince durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcularla sohbet eden Kartal, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekti. Araçlarda bulunan çocuklarla da yakından ilgilenen Kartal, çeşitli oyuncaklar hediye etti. Burada açıklamalarda bulunan Vali Kartal, "İlimiz genelinde, 22 Mayıs-1 Haziran 2026 tarihleri arasında 835 uygulama noktasında 1.663 ekibimiz, 56 hava aracımız ve toplam 5.214 emniyet ve jandarma personelimiz görev yapmaktadır. Ayrıca bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunun azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’ten 1 Haziran 2026 Pazartesi günü saat 01.00’e kadar D-300 Karayolu İzmir-Ankara istikameti ve bağlantı yollarında, Uşak ili sınırları içinde kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların seyri yasaklanmıştır. Ancak yaş sebze meyve, canlı hayvan, et ve süt ürünleri, bozulabilir ve dondurulmuş gıdalar, ilaç, tıbbi malzeme, akaryakıt, hayvan yemi, posta ve süreli yayın gibi ürünleri taşıyan araçların, mümkün olması halinde alternatif güzergahları kullanmaları, zorunlu durumlarda ise ana arterlerde en kısa süreyle seyretmeleri kaydıyla geçişlerine izin verilecektir." dedi.
Gaziantep Otomobile çarpan sebze yüklü tır viyadükten aşağı uçtu: 3 ölü, 3 yaralı Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Nurdağı Başpınar Viyadüğü’nde otomobile arkadan çarpan sebze yüklü tır, yaklaşık 30 metreden aşağı uçtu. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Nurdağı Başpınar Viyadüğü üzeri Gaziantep istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, içerisinde 4 kişinin bulunduğu İslam Görgülü (23) idaresindeki 33 BBP 313 plakalı sebze yüklü tır, önünde seyir halinde olan Ahmet Ç. kontrolündeki 46 LD 335 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kaza sonrası kontrolden çıkarak savrulan tır, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki viyadükten aşağı uçarak ters döndü. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Olay yerine gelen ekiplerin kontrollerinde viyadükten aşağı uçan tırda bulunan sürücü İslam Görgülü ile Abdurrahman Bölüş (64) ve Mevlüt Görgülü’nün (37) hayatını kaybettiği, Gurbet B.’nin (60) ise ağır yaralandığı, otomobildeki 2 kişinin ise hafif yaralandığı belirlendi. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu belirtildi. Kazada hayatını kaybeden ve Mersin’den Şanlıurfa Siverek’e gittikleri öğrenilen 3 kişinin cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Trafik akışının kontrollü sağlandığı otoyoldaki kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Ordu Ordu’da 24 saatte 214 heyelan meydana geldi Ordu’da son günlerde etkisini artıran yağışlar nedeniyle 24 saatte 214 heyelan meydana geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, il genelinde çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Son 24 saat içerisinde 214 heyelanın meydana geldiği Ordu’da, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olan Büyükşehir Belediyesi, ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürdü. İş makineleri ve saha ekipleri birçok noktada yol açma, temizleme çalışması gerçekleştirirken alanda güvenlik önlemleri de aldı. Şiddetli yağışların etkisini artırdığı kentte 2026 yılı içerisinde yaklaşık 1200 noktada heyelan meydana geldi. Yağışların devam ettiğini ve Büyükşehir Belediyesinin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda olduğunu ifade eden Başkan Güler, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Başkan Güler, "İlimiz genelinde bir süredir etkisini sürdüren yoğun ve afet niteliğindeki yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde dere yataklarında su seviyeleri yükselmiş; taşkın ve heyelan gibi olumsuzluklar meydana gelmiştir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle sahada teyakkuz halinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Meydana gelen olumsuzluklara ilgili birimlerimiz tarafından anında müdahale edilmekte, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır" ifadelerine yer verdi. Açıklamasında meteorolojik verilere göre yağışların ilerleyen günlerde de etkisini sürdürebileceğine dikkat çeken Başkan Güler, özellikle kırsal ve heyelan riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Malatya Malatya Tarım Platformu’ndan MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret Malatya Tarım Platformu Başkanı ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, beraberindeki Genç Girişimci Grubu üyeleriyle birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Yeniden başkanlığa seçilen Keskin’i tebrik eden Akın, yeni dönemin esnaf camiasına hayırlı olmasını diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya’nın kalkınması için sahadaki tüm paydaşlarla uyum içinde çalışmaya önem verdiklerini belirtti. Keskin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sahada aktif olarak çalışma yapan değerli kardeşim İhsan Akın’ın beraberinde genç kardeşlerimizle birlikte gerçekleştirdiği ziyaret için teşekkür ediyorum. Genç girişimcilerimizin kurumsal olarak bir arada olması ve Malatya’da bu yönde bir hareketliliğin olması bölgemiz için önemli bir noktadır. Malatya’mız için istişare içinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hepimizin gayesi Malatya’ya, Malatyalılara ve ülkemize hizmet etmektir." Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın ise Şevket Keskin’in esnaf camiası için yürüttüğü çalışmaların önemine değinerek, yeniden güven tazelemesinden dolayı tebriklerini iletti. Akın, "Malatya’nın yerel dinamikleri arasındaki bu birliktelik, şehrimizin ticari ve tarımsal geleceği için kritik bir öneme sahiptir. MESOB Başkanımız Sayın Şevket Keskin’e yeni döneminde başarılar diliyoruz" dedi. Görüşmede ayrıca, Malatya ekonomisinin lokomotifi olan tarım ve esnaf sektörlerinin ortak projelerde buluşması ve genç girişimcilerin bu süreçlere aktif katılımı üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.