GENEL - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:19

Böyle vicdansızlık görülmedi: Mezarı balyozla yıktılar

A
A
A
Böyle vicdansızlık görülmedi: Mezarı balyozla yıktılar

Denizli’de mezarlığa giren şahıslar 2018’de ölen bir kadının mezarını balyozla tahrip ederek, yıktılar.

Denizli’de mezarlığa giren şahıslar 2018’de ölen bir kadının mezarını balyozla tahrip ederek, yıktılar. Yaşananlara tepki gösteren kadının oğlu ise olayın faillerinin bir an önce bulunmasını istedi.


Edinilen bilgilere göre, olay Pamukkale ilçesi Çakmak Mezarlığında meydana geldi. Geçtiğimiz 14 Mayıs ta yaşanan olayda mezarlığa giren kimliği belirsiz kişiler 2018 yılında yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı vefat eden Hatice Elmas isimli kadının mezarını balyozla tahrip edip yıktı. Mezar taşını kırarak, mezarın çevresini de yıkan şahıslar ardından kaçtı.


Mezarı yapan işçilerin durumu kendilerine bildirdiklerini ve mezarlığa gittiklerinde şok manzara ile karşılaştıklarını kaydeden kadının oğlu Veli Elmas, bu yapılanın insanlığa sığmadığını ifade etti. Elmas “12 Mayıs’ta buranın mezar işlerini bitirmiştik. Hem anneme hem de babamın yeri belli olsun diye yeni mezar yaptırdık. Birkaç gün önce faili meçhul kişi veya kişiler tarafından saldırıya uğramış, taşları kırılmış mezarın baş tarafı parçalanmış. Bunu da bize bildiren mezarı yapan arkadaş söyleyerek, haber verdi. Buraya geldiğinde mezar taşının olmadığını görünce bir şey olduğunu anlıyor. Baktığı zaman da buraların parçalandığını görüyor. Muhtemelen çekiç ya da balyoz gibi ağır bir cisimle yapılmış bu olay. Hangi ruh hali ile hangi vicdanla, hangi insanlık namına yaptıysa artık ciddi zararlar vermiş. Bugün tekrar tadilatını yaptırarak onarımını gerçekleştirdik. İnşallah tekrar bu olaylar yaşanmaz. Buradaki en büyük sıkıntı veya bunu yapan arkadaşın en büyük rahatlığı şu olsa gerek, bu mezarlıkta herhangi bir güvenlik kamerası yok. Buradan yetkililerden istediğimiz ivedilikle mezarlığın belli başlı noktalarına gerek güvenlik kamerası yerleştirilip güvenlik önlemi alınsın” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.