POLİTİKA - 05 Ocak 2026 Pazartesi 12:51

Denizli AK Parti’nin üye sayısı 131 bin 917’ye ulaştı

A
A
A
Denizli AK Parti’nin üye sayısı 131 bin 917’ye ulaştı

Yargıtay Başkanlığı tarafından 2 Ocak 2026 tarihinde açıklanan verilerde AK Parti Türkiye genelinde üye sayısında 11,5 milyonu aştı. Denizli’de ise 2025 yılında 9 bin 831 üyenin katılması ile 131 bin 917 üyeye ulaştı.



Yargıtay Başkanlığı tarafından 2 Ocak 2026 tarihinde açıklanan verilerde AK Parti Türkiye genelinde üye sayısında 11,5 milyonu aştı. Denizli’de ise 2025 yılında 9 bin 831 üyenin katılması ile 131 bin 917 üyeye ulaştı. Çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Yeni üyeyle sağlanan bu devasa büyümenin en güçlü kalelerinden biri de şüphesiz Ege’nin parlayan yıldızı Denizli olmuştur" dedi.



"Büyümenin en güçlü kalelerinden biri de şüphesiz Ege’nin parlayan yıldızı Denizli olmuştur"


Açıklanan son verilere göre açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Yargıtay Başkanlığı tarafından 2 Ocak 2026 tarihinde açıklanan veriler, AK Parti’mizin Türkiye genelinde 11,5 milyonu aşan üye sayısıyla milletimizin tek umudu ve en güçlü siyasi kalesi olduğunu bir kez daha tescillemiştir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye genelinde 664 bini aşkın yeni üyeyle sağlanan bu devasa büyümenin en güçlü kalelerinden biri de şüphesiz Ege’nin parlayan yıldızı Denizli olmuştur" dedi.



"Şehrimizdeki üye sayımız, hemşehrilerimizin büyük teveccühüyle 131 bin 917’ye ulaşmıştır"


Denizli’de 131 bin 917 üyeye ulaştığını belirten Başkan Subaşıoğlu, "Denizli İl Başkanlığı olarak, "Durmak yok, yola devam" şiarıyla gece gündüz demeden yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Gururla ifade etmek isterim ki; şehrimizdeki üye sayımız, hemşehrilerimizin büyük teveccühüyle 131 bin 917’ye ulaşmıştır. 2025 yılında aramıza katılan 9 bin 831 yeni üyemiz Denizli’nin AK Parti vizyonuna, hizmet siyasetine ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine olan sarsılmaz inancının somut bir nişanesidir" diye konuştu.



Denizli’de çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Başkan Subaşıoğlu, "Bu başarı sadece sayısal bir istatistik değil; kadın kollarımızdan gençlik kollarımıza, mahalle temsilcilerimizden sandık kurulu üyelerimize kadar tüm teşkilatımızın alın teridir. Biz siyaseti kapalı kapılar ardında değil; pazarda, tarlada, sanayide ve her bir hemşehrimizin sofrasında yapıyoruz. Denizli’de kapısını çalmadığımız ev, elini sıkmadığımız esnaf bırakmamak adına yürüttüğümüz saha çalışmaları, bu artışın asıl kaynağıdır. Denizli’de sağladığımız bu büyüme ivmesi, Türkiye genelindeki rekor artışın en önemli bileşenlerinden biridir. Biz, "Biz Büyük Bir Aileyiz" diyerek kucakladığımız her yeni üyemizle, sadece partimizi değil, Türkiye’nin geleceğini de büyütüyoruz. Milletimizin beklentilerini doğrudan sahadan okuyan, çözüm üreten ve halkın iradesini karar süreçlerinin merkezine koyan anlayışımızla Denizli’de hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, partimize yeni katılan tüm kardeşlerime "Büyük Ailemize Hoş Geldiniz" diyor; bu başarıda emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza ve bizlere güvenini esirgemeyen Denizli halkına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Niğde Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi değişti. Kararname kapsamında Niğde Valisi Cahit Çelik Bingöl Valiliği’ne atanırken, Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu. Niğde Valiliği’ne atanan Nedim Akmeşe kimdir ? Nedim Akmeşe, 1980 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Sinop’un Gerze ilçesinde, orta öğrenimini Samsun’da tamamlayan Akmeşe, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak, 2005 yılında Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kamu görevleri kapsamında Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapan Akmeşe, 2006-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla gönderildiği İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 2008 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanan Akmeşe, ardından Elazığ’ın Ağın ve Van’ın Gevaş ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanan Akmeşe, 2017 yılında Daire Başkanı, 2019-2023 yılları arasında ise Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Akmeşe, 17 Ekim 2023 tarihli ve 2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Nedim Akmeşe, iyi derecede İngilizce bilmektedir.