KÜLTÜR SANAT - 25 Kasım 2024 Pazartesi 11:06

Denizli Büyükşehirden öğretmenlere özel konser ve defile

A
A
A
Denizli Büyükşehirden öğretmenlere özel konser ve defile

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutulmaz bir konser ve defile düzenledi. Cumhuriyet temalı defile büyük beğeni toplarken, öğretmenler 90’lı yıllara damga vuran efsane şarkıları hep bir ağızdan söyledi. Programda konuşan ve öğretmenlerin önemini dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Cumhuriyet’in gelecek nesillere aktarılmasının en büyük mimarı sizlersiniz” dedi.



24 Kasım Öğretmenler Günü’nü birbirinden güzel etkinlik ve programla kutlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, unutulmaz bir konser ve defile düzenledi. Programda ilk olarak Zekiye Yaşar’ın hazırladığı Cumhuriyet Defilesi düzenlendi. Kızılcabölük kumaşından dokunan Cumhuriyet temalı kıyafetlerin beğeniye sunulduğu defilede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin dokunduğu elbise dikkat çekti. Cumhuriyet dönemi, zeybek ve modern dans gösterileriyle renklendirilen defile izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.



Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Denizli İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, ilçe belediye başkanları, davetliler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



90’lı yılların efsane şarkıları öğretmenler için söylendi


Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kent Orkestrası Öğretmenler Günü Konseri gerçekleştirdi. Şef Orhan Dikici yönetiminde, Hakan Eyiden’in solistliğinde düzenlenen konserde 90’lı yıllara damga vuran efsane şarkılar seslendirildi. Öğretmenlerin dillere pelesenk olan şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiği konser unutulamaz anlara sahne oldu. Başkan Çavuşoğlu gecenin sonunda defileyi hazırlayan Zekiye Yaşar ile şef Orhan Dikici ve solist Hakan Eyiden’e plaket takdim etti.



“Bizlere doğruyu, güzeli, aydınlığı, paylaşmayı ve dayanışmayı öğreten öğretmenlerimiz, iyi ki varsınız”


Başkan Çavuşoğlu, gecede yaptığı konuşmada defile ve konser için emek veren herkese teşekkür ederek, “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, kendisi için değil halkı ve gelecek nesiller için mücadele eden, bizlere doğruyu, güzeli, aydınlığı, paylaşmayı ve dayanışmayı öğreten öğretmenlerimiz, iyi ki varsınız. Bu gece sizlerle beraber olmak bizim için mutlulukların en büyüğü” dedi.



“Cumhuriyet’in gelecek nesillere aktarılmasının en büyük mimarı sizlersiniz”


Babasının da bir öğretmen olduğunu açıklayan Çavuşoğlu, “Bir kişinin dahi hayatını değiştirebilmenin en önemli örneği olan öğretmen bir babanın evladı olmak gerçekten büyük bir gurur kaynağı. Ve biz inanıyoruz ki, her türlü yokluğa ve zorluğa rağmen yeniden küllerinden doğmuş bir Cumhuriyet’in gelecek nesillere aktarılmasının en büyük mimarı sizlersiniz. Bir kez daha Öğretmenler Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.



Denizli Büyükşehirden öğretmenlere özel konser ve defile

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Makineleşen insan eleştirisi tuvale yansıdı: "Transhüman-izm" Samsun’da açıldı Teknolojinin insanı dönüştüren değil, dönüştürülmüş bir varlığa indirgeyen yönüne dikkat çeken çarpıcı bir sergi Samsun’da sanatseverlerle buluştu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Güney’in "Transhüman-izm" adlı resim sergisi açıldı. Sergi, teknolojinin kendisinden çok, kullanım amacı ve arkasındaki ideolojik yönelimlerin insanı nasıl makineleştirdiğini eleştirel bir bakışla sorguluyor. Kontrolsüz dijitalleşme ve popüler kültürün, insan kimliğini adeta programlanmış bir robota dönüştürdüğüne vurgu yapılan sergide toplam 29 eser yer alıyor. Serginin 10 gün boyunca açık olacağını belirten Doç. Dr. Engin Güney, günümüzdeki teknolojik dönüşümün paradoksal bir noktaya ulaştığını ifade ederek, "Makine insansılaştırılırken insan makineleşiyor. Sanal olan gerçekmiş gibi sunulurken, gerçek olan da giderek sanallaştırılıyor. Doğal olanın tahrip edildiği bu süreçte insan, vicdan ve merhamet gibi öz değerlerinden uzaklaştırılıyor" dedi. "Transhüman-izm" başlığındaki ‘izm’ ifadesinin bilinçli olarak ayrıldığını dile getiren Güney, bu tercihle değişimin ideolojik boyutuna dikkat çekmek istediğini söyledi. Teknolojinin faydalarının yanı sıra bağımlılık üretme ve çıkar odaklı kullanım risklerine de işaret eden Güney, dijital oyunlar, sosyal medya, yapay zeka ve sanal gerçeklik uygulamalarının yanlış kullanımının insan üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Serginin iki bölümden oluştuğunu belirten Güney, ilk bölümde "dijitopik" yaşam modelinin eleştirildiğini, ikinci bölümde ise renk ve doku üzerinden geleceğe dair alternatif bir yaşam önerisi sunduğunu ifade etti. İnsan davranışlarına dair karamsar bir tablo gördüğünü söyleyen Güney, bu tablonun ancak ortak bir bilinçle değiştirilebileceğini vurguladı. Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
İstanbul Beylikdüzü’nde tır kazasında faciadan dönüldü İstanbul Beylikdüzü’nde arıza nedeniyle duraklayan tır yokuş aşağı kaydı. Muhtemel bir faciayı önlemek için aracı 10 metrelik uçuruma yönlendirip, aşağı atlayan şoför hafif şekilde yaralandı. Kaza, saat 17.00 sıralarında Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi Kavaklı Caddesi’nde yaşandı. İddiaya göre, arıza nedeniyle sağ şeritte duraklayan tır kendiliğinden hareket etti. Hareket eden araç, sol şeritte seyreden başka bir tıra çarptı. Şoför, daha büyük bir facianın önüne geçmek için aracı yolun yanındaki 10 metrelik uçuruma doğru yönlendirerek, araçtan aşağı atladı. Hafif yaralanan şoför, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. "Kahramanlık yapmış, kendini feda ederek tırı uçuruma yönlendirdi" Kazaya ilişkin konuşan esnaf Lokman Kondi, "Bizim 200-300 metre ileride dükkanımız var. Çok büyük bir gürültüye koştuk. Ben dedim her halde bina çöktü. O kadar gürültülü bir ses geldi ki, buradan 200 metre ilerideki toprak titredi. İnsanların koştuğunu görünce biz de yardım için koştuk. Tır şoförü araç kaymaya başlayınca kendisin kurtarmak için aşağıya atlamış. Ayağını burkmuş ama ucuz atlatmış. Burada yoğun bir trafik var, aşağıya gitse daha büyük bir facia olabilirdi. Aslında şoför kendisine göre bir kahramanlık yapmış. Bu bölgeden kendisini buraya atmış. Allah razı olsun, duyarlı vatandaşmış. Kendini feda ederek aracı uçuruma yönlendirmiş" dedi. Polis ekipleri ise kazayla ilgili inceleme başlattı.