EĞİTİM - 11 Şubat 2026 Çarşamba 14:18

Denizli gençlere dijital eğitim desteği

A
A
A
Denizli gençlere dijital eğitim desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçirdiği online eğitim sistemini, aylık olarak düzenlenecek ücretsiz ödüllü online deneme sınavlarıyla bir üst seviyeye taşıyor.


Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve öğrencilerin akademik başarılarını artırmak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, online eğitim platformu üzerinden gerçekleştirilecek olan "Aylık Online Deneme Sınavları" projesi ile öğrencilerin sınav pratiği kazanarak sınav kaygılarını en aza indirmeleri ve akademik gelişim süreçlerinin düzenli bir şekilde izlenmesi hedefleniyor.



Detaylı analiz ve sürekli takip


Sistemle ilgili tüm teknik süreçlerin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından yürütüleceği program sayesinde öğrenciler, ders ve konu bazında güçlü oldukları alanlar ile gelişim göstermeleri gereken noktaları profesyonel bir veri analiziyle tespit edebilecekler. Deneme sınavları sonrasında sunulan detaylı sonuç ekranı ile her öğrenci, doğru ve yanlış analizlerine anlık olarak erişebilecek, genel başarı sıralamasını görebilecek ve aylık performans gelişimini karşılaştırmalı grafikler üzerinden takip edebilecek.



Başarılı öğrenciler ödüllendirilecek


Eğitim sürecini daha motive edici bir hale getirmek amacıyla, sınavlarda başarı gösteren öğrenciler ödüllendirilecek. Yapılan planlama doğrultusunda, deneme sınavlarında birinci olan öğrencilere bluetooth kulaklık, ikinci olanlara kırtasiye çeki ve üçüncü olanlara ise sinema bileti hediye edilecek.


Online eğitim sistemine dahil olmak, başvuru süreçleri ve sınavlar hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler ve aileleri, 0258 280 26 68 - 0258 280 25 88 iletişim numaraları üzerinden yetkililere ulaşarak bilgi alabilir. Kayıt işlemlerinin 20 Şubat 2026 Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapılması gerektiği hatırlatıldı. TYT deneme sınavı 21 Şubat 2026 saat 10.00’da, AYT ve LGS deneme sınavları 22 Şubat 2026 saat 10.00 gerçekleştirilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Define bulmak için girdikleri sarnıçta mahsur kalan 3 kişi, 4 saatte kurtarıldı Karaman’da 3 kişi define bulmak amacıyla girdikleri sarnıçta halatın kopması sonucu mahsur kaldı. 25 metre derinliğindeki sarnıçta mahsur kalan şahıslar, ekiplerin 4 saatlik çalışması sonucu sağ salim kurtarılmalarının ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. Olay, akşam saatlerinde merkeze bağlı Madenşehri köyünün bulunduğu Karadağ’ın Karanlıkdere mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sit alanı olan bölgede devriye görevi yapan jandarma ekibi, sarnıç içerisinde şahıslar olduğunu fark etti. Bunun üzerine sarnıcı kontrol eden ekip, İ.K., E.E. ve N.Ş. isimli şahısların define aramak amacıyla girdikleri sarnıçta halatın kopması sonucu mahsur kaldıklarını belirledi. "4 saatte kurtarıldılar" Şahısların mahsur kaldıkları sarnıçtan kurtarılabilmesi için olay yerine AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edilirken, tedbir amaçlı 112 Acil Sağlık ekibi de bölgeye yönlendirildi. Yaklaşık 4 saat süren koordineli çalışma sonucu 3 kişi mahsur kaldıkları sarnıçtan halatlar yardımıyla çıkarıldı. Hazır bekleyen ambulansta kontrolden geçirilen şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Daha sonra şahıslar ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Öte yandan kurtarma çalışmalarını İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Saygılı ve AFAD Karaman İl Müdürü Cengiz Çavuş da takip etti.