EKONOMİ - 20 Haziran 2025 Cuma 12:50

Denizli OSB’de Endüstride Buhar Sistemleri semineri verildi

A
A
A
Denizli OSB’de Endüstride Buhar Sistemleri semineri verildi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ve Erhas Mühendislik işbirliği ile "Endüstride Buhar Sistemleri" konulu seminer OSB Konferans Salonu’nda gerçekleşti.



Bölgede yer alan firmaların temsilcilerinin ve sanayicilerin katılım gösterdiği seminerde Erhas Mühendislik firmasından Makine Mühendisleri Ahmet Demirakça ve Ali Berk Kaya, katılımcılara gerçekleştirdikleri sunumlarla endüstride buhar sistemlerine dair kapsamlı bilgiler paylaştı.


Seminer kapsamında; buhar tesisatlarının tasarımı, verimlilik artırıcı uygulamalar, bakım süreçleri ve enerji tasarrufu gibi konular ele alınırken, katılımcılara sektörel bilgi birikimini artırma imkânı sunuldu. Seminer boyunca hem teknik detaylara hem de uygulama örneklerine yer verilerek, katılımcıların sahada karşılaştıkları sorunlara yönelik çözümler aktarıldı.



Alanında uzman mühendislerin sunumlarıyla zenginleşen etkinlik, aynı zamanda firmalar arasında teknik bilgi paylaşımını da teşvik etti.



Denizli OSB’de Endüstride Buhar Sistemleri semineri verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi. Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti. Silahlı kavgaya dönüştü Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı. Komşular kavgaya karıştı Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.