GENEL - 29 Ekim 2018 Pazartesi 18:50

Denizli protokolü hava taksiyle Cumhuriyet uçuşu yaptı

A
A
A
Denizli protokolü hava taksiyle Cumhuriyet uçuşu yaptı

Denizli Valisi Hasan Karahan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin ilk hava taksisiyle Cumhuriyet uçuşu gerçekleştirdi.

Denizli Valisi Hasan Karahan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin ilk hava taksisiyle Cumhuriyet uçuşu gerçekleştirdi.


Denizlili girişimci Hüseyin Ümit Ercan’ın planlayıp hayata geçirdiği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteklediği projenin açılışına katılan heyet, önce hava taksinin açılışını yaptı ardından da deneme uçuşları gerçekleştirdi. Vali Karahan ve Başkan Zolan, hava taksiye binerek pilot eşliğinde Pamukkale travertenlerini ve Hierapolis Antik Kenti’ni havadan izledi. Gyrocopter adı verilen hava taksi, Denizli’nin turistik yerlerinin yanı sıra çevre illere de seyahat hizmeti sağlayacak



“4 mevsim turizm vizyonuyla çalışıyoruz”


İç bölgelere turizmi çekmek ve buralarda turizmi daha da geliştirmek için çalıştıklarını belirten GEKA Genel Sekreter Vekili Özgün Akdoğan, 4 mevsim turizm ilkesi ve vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Projenin bu vizyonla destekledikleri projelerden biri olduğunu ifade eden Akdoğan, “Geçtiğimiz yıl da burada balon turizmiyle ilgili bir projemizin açılışını yapmıştık. Kalkınma ajansımız, Denizli’ye ve Pamukkale’ye özel bir önem vermekte, buranın potansiyeli çok yüksek. Bölgemize ve Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



“Havacılığa bir katkısı olsun istedik”


Denizlili girişimci Hüseyin Ümit Ercan, 4 yıllık bir mücadelenin sonucunda bu günlere geldiğini söyledi. Amaçlarının Pamukkale’ye gelen turistlerin burada kalmalarını sağlayacak bir aktivite sunmak ve yakın bölgelere çok hafif hava araçlarıyla havadan ulaşımın imkanını sağlamak olduğunu aktaran Ercan, amaçlarının bir bir gerçekleşmeye başladığını kaydetti. Ülkenin farklı yerlerinden havacıların kendilerini aradığını ve hava taksi konusunda bilgi aldıklarının aktaran Ercan, “Gaziantep’ten, Ankara’dan, Trabzon’dan, Sapanca’dan ve Antalya’dan ‘Oluyor mu, nasıl yapılabilir?’ diye soruyorlar. Bunun sayısı artacak, bu kaçınılmaz bir durum. Bugün Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümünde açılışımızda Valimiz ve belediye başkanımızla Cumhuriyet uçuşları yapmaktayız. İnşallah devamı gelir, havacılığa bir katkısı olsun” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepeli ayakkabı boyacısı bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu Maltepe’de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Alaattin Şahin bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. 50 yaşındaki sporcu Türkiye’yi Slovakya’da düzenlenen şampiyonada temsil edecek. Maltepe’de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki Alaattin Şahin bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. 15 yıldır bilek güreşiyle ilgilenen Şahin, boya sandığıyla sokak sokak gezdiği Maltepe’nin her yerinde bilek güreşi yapıyor. Slovakya’da Grand Master turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek olan Şahin, dünya şampiyonasına gitmek için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti. “Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’ya gidiyorum” Maltepe’de 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Alaattin Şahin, “1996 yılında yaşadığım bnir rahatsızlık nedeniyle fabrikadan ayrılarak ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Sandık sırtımda gezdiğim zamanlar kahvehanelerde bilek güreşi de yapardım. Kimse beni yenemezdi. İçlerinden sadece bir kişi yenebildi. O da o dönem bu sporda dünya ikincisi olan Akbaba isimli bir sporcuydu. Sonraki yıllarda azmettim, onu da yendim. Yıllar içerisinde katıldığım organizasyonlarda birçok derece aldım. Yarın Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’da düzenlenen Grand Master turnuvasına katılacağım. Turnuvaya katılabilmek için yakın çevremden borç para almak zorunda kaldım. Birkaç ay sonra da dünya şampiyonası var. Bu noktada desteğe ihtiyacım olacak” diye konuştu.
Kayseri KAYÜ öğrencileri TAREM’de pratik yapıyor Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından hayata geçirilen Zincidere’deki Talas Restorasyon Eğitim Merkezi’nde (TAREM) bir yandan meslek sahibi olmak isteyenler kursiyer olarak eğitim görürken, diğer yandan da üniversiteli gençler bölüm dersleri alıyor. Merkeze gelen KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri TAREM’de demir, ahşap ve taş atölyelerinde uygulamalı ders gördü. Kısa süre önce Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa arasında imzalanan protokolle ilk adımı atılan TAREM’de eğitim faaliyetleri sürüyor. Bölgede taş, ahşap ve demir (ferforje) ustalığının yeniden canlanması amacıyla okula dönüştürülen tarihi binada kursiyerlerin dışında şimdi de KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri hem teorik hem de pratik eğitim aldı. Öte yandan TAREM’de ikinci eğitim dönemi için geri sayım devam ediyor. Bu çerçevede istekliler, 10 Mayıs’a kadar kayıt başvurusu yapabilecek. Oluşturulan atölyelerin yanı sıra pratik eğitim için hazırlanan bölümlerle TAREM, önemli bir mesleki kazanım merkezine dönüşmüş durumda. Yapılan bu merkezle birlikte şehrin unutulmaya yüz tutan geleneksel zanaat ve el sanatları gelecek kuşakları aktarılırken, bununla birlikte merkezden eğitim alan kursiyerler gerek yurt içinde gerekse uluslararası restorasyon işlerinde görev alabilecek. Merkezin mimari restorasyon ahşap, demir ve taş atölyesi ikinci dönem sertifikalı eğitim programlarına kayıtlar 10 Mayıs’ta sona erecek. 13 Mayıs-30 Haziran arasındaki ikinci dönem eğitim programına kayıt yaptırmak isteyenler www.kaysem.kayseri.edu.tr adresinden veya 0352 432 3838-42340 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.