ASAYİŞ - 14 Haziran 2024 Cuma 22:21

Denizli’nin 5 ilçesinde yangınlar kontrol altına alındı, 2 ilçede çalışmalar sürüyor

A
A
A
Denizli’nin 5 ilçesinde yangınlar kontrol altına alındı, 2 ilçede çalışmalar sürüyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin 7 ilçesinde 6’sı yıldırım düşmesi olmak üzere 10 ayrı orman yangını çıktı. Acıpayam, Çal, Honaz, Pamukkale ve Tavas’taki yangınlar kontrol altına alınırken, Babadağ ile Kale’de ise çalışmalar devam ediyor.


Denizli’de bugün öğle saatlerinde Babadağ ilçesine bağlı Mollaahmet, Yeniköy ve Kelleci mahallelerinde, Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi, Kale ilçesi Köprübaşı mevkii, Pamukkale ilçesine bağlı Cankurtaran Mahallesi’ndeki ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu, Çal’a bağlı Akkent, Acıpayam’a bağlı Kelekçi, Honaz’a bağlı Kocadere ve Pamukkale’ye bağlı Kınıklı mahallelerinde ise henüz belirlenemeyen nedenlerle orman yangınları çıktı.



Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çevre illerden de gelen takviye ekiplerin müdahale ettiği yangınlardan Acıpayam, Çal, Honaz, Pamukkale ve Tavas’taki yangınlar kontrol altına alındı. Bu 5 ilçede soğutma çalışmaları devam ederken, Babadağ ve Kale’deki yangınlara ise karadan çok sayıda ekiple müdahale devam ediliyor. Babadağ’a bağlı Mollaahmetler Mahallesi’nin tedbir amaçlı boşaltıldığı yangınların en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için devletin tüm imkanları seferber edildi.



Denizli’nin 5 ilçesinde yangınlar kontrol altına alındı, 2 ilçede çalışmalar sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.