GÜNDEM - 26 Mart 2025 Çarşamba 16:07

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şükrü- Fatma Zeybekci Camisini ibadete açacak

A
A
A
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şükrü- Fatma Zeybekci Camisini ibadete açacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci tarafından anne ve babası adına yaptırılan Şükrü-Fatma Zeybekci Camisi, Cuma günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından ibadete açılacak.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, tarafından anne ve babası adına yaptırdığı Şükrü- Fatma Zeybekci Camisi, 28 Mart Cuma günü saat 12.00’de ibadete açılacak. Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi yanında 32 ay önce düzenlenen temel atma törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, caminin ibadete açılış törenine de katılacak. Cuma namazını kıldıracak. Aynı anda 1300 kişinin namaz kılabileceği şekilde Selçuklu Mimarisiyle yapımı tamamlanan caminin altında 410 kişilik konferans salonu yine hanımlara ve erkeklere ayrı olarak iki tane şark köşeleri ve fuaye alanları, ofisler ve kafeterya bulunuyor.



Açılışı yapılacak Şükrü- Fatma Zeybekci Camisinde inceleme yapan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, caminin projesin de engelli ve yaşlılarında göz önüne alındığını söyledi. Müftü Pamuklu, ‘Denizli’miz de sayısız hizmette imzası olan bakanımız Nihat Zeybekçi’nin anne ve babasının adına yaptırmış olduğu camimiz ‘Şükrü - Fatma Zeybekci Camisi’ 2022 yılı 6’ıncı ayın 8’inde temeli atıldı. 32 ay sonra bu hale geldi. Cuma günü Allah nasip ederse saat 12.00 de Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımlarıyla güzel bir açılış gerçekleştireceğiz. Cuma Namazımızı Diyanet İşleri başkanımız kıldıracak ve camimiz bu şekilde hizmete girmiş olacak. Bu vesileyle tüm Denizlili hemşerilerimizi cuma günü saat 12.00 de açılış programımıza bekliyoruz. Birlikte cumamızı kılalım açılışımızı beraber yapalım" dedi.



Ahşap ağırlıklı Selçuklu Mimarisiyle yapıldı


Camide tarz olarak Selçuklu Mimarisinin hâkim olduğunu, caminin iç kısmının ağırlıklı olarak ahşap malzemeden yapıldığını anlatan Müftü Pamuklu, "Camimizin içinde donatılar olarak, ser mahfili, üst tarafta hanımlar için, alt tarafta müezzin mahfilleri, mihrap, minber ve kürsü olarak tamamıyla Selçuklu tarzını hatırlatıyor. Camimizin iç mekânlarında mihrabın ön tarafında iki tane itikâf alanımız mevcut. Yine camimizin özellikle Denizli Dini yüksek ihtisas eğitim merkezimizin, avlusunun içinde olması hasebiyle bir uygulama camisidir. Denizli Dini İhtisas Merkezimizde akademi eğitimi alan geleceğin imamları, vaizleri, din görevlileri, müftüleri burada aynı zamanda tatbikat camisi olarak kullanacaklar. Bu cami bu anlamda da bizim için önemli. Caminin alt kısmında 410 kişilik konferans salonu, yine hanımlara ve erkeklere ayrı olarak iki tane şark köşeleri ve fuaye alanları, ofislerimiz be kafeteryamız mevcut. Müftülük olarak hizmetlerimizin kalitesini arttırmak için çok amaçlı rantabıl kullanabileceğimiz alanlarımız mevcut. Denizli’miz için güzel bir hizmet alanı oluşturuldu. Ben bu anlamda bakanımıza Denizli’mize kazandırmış olduğu bu güzel camimizden dolayı müteşekkirim Allahuteala onu sonu cennet oluncaya kadar hayırda yarışanlardan eylesin. Hiçbir şekilde masraftan kaçınılmadı. Başta bakanımız Nihat Zeybekçi’ye ve emeği geçen işçimizden, mimarımızdan, ustalarımızdan kalfalarımızdan hepsinden Allah razı olsun. Allah inşallah sadakai cariye olarak amel defterine kaydı ilhak eylesin. Denizli’miz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.



Kültür merkezi gibi hizmet verecek


Yapımı tamamlanan ve Cuma günü ibadete açılacak olan caminin üst katında ibadet edilirken alt katının da kültür merkezi şeklinde hizmet vereceğini anlatan Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok ise "Diyanet Akademisi Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin Camisi inşallah 28 Mart’ta hizmete açılacak. Bu vesileyle caminin yapımını üstlenen bakanımız Nihat Zeybekci’ye çok teşekkür ederiz. Şükrü - Fatma Zeybekçi adına yapılan bu camimizin en iyi şekilde vatandaşımıza hizmet edecektir. Çünkü camimizin özellikle iç kısmının dışında alt alanında 410 kişilik konferans salonu, fuaye alanları, dinlenme salonları ve çok amaçlı salonlar bulunmaktadır. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımızın kısa süreli ve uzun süreli eğitimlerine de camimizin konferans ve fuaye alanları katkı sağlayacak. Hac seminerleri gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu kısa süreli seminerler ve kursiyerlerimizin bir tatbikat camisi olarak hizmet verecek. Caminin yapımını üstlenen Nihat Zeybekci bakanımıza teşekkür ediyoruz. Herkesi Cuma günü açılışımıza bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şükrü- Fatma Zeybekci Camisini ibadete açacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da genç kadının ölümüyle ilgili eşi tutuklandı Antalya’da 25 yaşındaki genç kadının silahla göğsünden vurulmuş halde evde ölü bulunduğu olayla ilgili gözaltına alınan eşi tutuklandı. 29 Mart’ta akşam saatlerinde Kepez ilçesi Şelale Mahallesi 7509 Sokak üzerinde bulunan müstakil bir ikamette meydana gelen olayda, bir kişinin silahla kendisini yaraladığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri silahla göğsünden vurulan kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede isminin Vahda Şevvah (25) olduğu öğrenilen kadının göğsünden ateşli silahtan çıkan kurşun neticesi hayatını kaybetmesine rağmen olay yerinde ateşli silah ve kovana rastlamadı. Eşi tutuklandı Vahda Şevvah’ın cansız bedeni Olay Yeri İnceleme ve savcılık incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, genç kadının eşi Halil Barhou ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Olay yerinde silah ve boş kovan bulunmaması nedeniyle "cinayet" şüphesiyle teknik inceleme ve genç kadının eşi Halil Barhou’nun emniyette verdiği ifade sonucunca 9 kişi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin yer göstermesi sonucu olay yerinde bulunamayan tabanca ikamete yakın bir noktada seralık alanda bulundu. 3 gün süren ifade işlemlerinin ardından Vahda Şevvah’ın eşi Halil Barhou’nun da aralarında bulunduğu 10 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilerek sevk edildiği adliyede hakim karşısına çıktı. Nöbetçi hakimlik tarafından Vahda Şevval’in eşi Halil Barhou tutuklanırken, diğer şüpheliler ise yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Beşiktaş’taki gece kulübü yangınında hayatını kaybeden 29 kişi anıldı Beşiktaş Gayrettepe’de 2 Nisan 2024 tarihinde gece kulübünün tadilatı sırasında çıkan yangında hayatını kaybeden 29 kişi, facianın yıl dönümünde aileleri ve yakınları tarafından anıldı. Beşiktaş Gayrettepe’de 2 Nisan 2024’te gece kulübünün tadilatı sırasında çıkan yangında 29 kişinin yaşamını yitirmişti. Facianın gerçekleştiği yerde hayatını kaybedenlerin yakınları yürüyüş gerçekleştirerek, karanfiller ile yakınlarını andı, gözyaşı dökerek dua etti. Aileler adına bir konuşma yapan Zülfiye Dolu, "2 Nisan 2024’te Gayrettepe’de bulunan kulüpte yürütülen tadilat sırasında çıkan yangında 29 sevdiğimiz yaşamını yitirdi. Aradan iki yıl geçti. Ancak bizim için takvim yalnızca zaman değil, eksilmeyen acıyı, bilmeyen özlemi ve hala karşılık bulmamış adalet talebini de gösteriyor. Bugün burada hayatını kaybeden 29 canımızı anmak, onların adını ve hatırasını yaşatmak, yaşananların üzerine örtülmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha söylemek için bir aradayız" dedi. Dolu, "Bu önlenebilir olduğu halde önlenmeyen gerekli tedbirler alınmadığı için meydana gelen, sorunların yükümlülüklerin yerini getirmemesi sonucu ortaya çıkan bir işçi katliamıydı. Ruhsatsız tadilatın sürdürülmesi, iş güvenliği önlemlerin alınmaması, çalışma koşullarının denetlenmemesi ve açık tehlikelere rağmen işçilerin çalıştırılmaya devam edilmesi 29 işçinin yaşamına mal oldu. Bu nedenle burada yaşanılan tesadüf, dikkatsizlik ya da sıradan bir ihmal olarak adlandırmak, gerçeği örtmek olur" ifadelerini kullandı.