EĞİTİM - 19 Haziran 2025 Perşembe 12:57

Karne öğrencilerin kimliği değildir

A
A
A
Karne öğrencilerin kimliği değildir

DENİZLİ (İHA) – Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, karnenin öğrencilerin kimliği olmadığına vurgu yaparak; "Bizim için önemli olan güçlü yönlerinizi fark edip geliştirmeniz ve kendinizi tanımanızdır" dedi.




2024-2025 eğitim öğretim döneminin tamamlanacak olması nedeniyle, yarın Denizli’deki okullarda karne sevinci yaşanacak. Kent genelinde bulunan 784 resmi ve özel eğitim kurumundaki 9 bin 773 sınıfta eğitim öğretim gören 192 bin 827 öğrenci ile 15 bin 461 öğretmen eğitim öğretim yılını tamamlayarak, yaz tatiline çıkacak.



2024-2025 eğitim öğretim yılının sona erecek olması nedeniyle bir açıklama yayımlayan Dr. Emre Çalışkan, karne öğrencilere seslenerek; "Geleceğinize ışık tutan bir yılı daha başarı, azim ve çalışkanlıkla tamamladınız. Değerli varlığınız, başarılı çalışmalarınız, hayatımıza umut ve neşe katan güzelliklerinizle bizleri çok mutlu ettiniz. Üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yaptığınızdan ve sorumluluklarınızı elinizden geldiğince yerine getirdiğinizden eminim. Okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm öğrencilerimizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Bir eğitimci ama en önemlisi bir baba olarak bilmenizi isterim ki aldığınız karneler sizin kimliğiniz değil. Sadece kendinizi geliştirmek, eksiklerinizi gidermek ve başarılarınızla gurur duymak için bir fırsattır. Eğitim- öğretim bunun için vardır. Bizim için önemli olan güçlü yönlerinizi fark edip geliştirmeniz ve kendinizi tanımanızdır. Unutmayın, kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Emek ister, gayret ister, istikrarlı çalışma ister. Bu nedenle tatil süresince okulda öğrendiklerinizi zaman zaman tekrar ederek, kitaplarla dostluğunuzu pekiştirerek, yeni bilgi ve becerilerle gelişmeye devam ederek öğrenme yolculuğunuzu sürdürmeniz çok önemlidir. Bu konuda Denizli İl Milli Eğitim ailesi olarak biz her şart ve zamanda, kıymetli paydaşlarımız ailelerinizin desteğiyle yanınızdayız. Sizler, içinde bulunduğumuz coğrafyanın umudu güçlü Türkiye’mizin yarınları, Türkiye Yüzyılının bugünden geleceği aydınlatan güneşisiniz. Sağlıklı, mutlu, başarılı ve hedeflerine ulaşan bireyler olmanız bizler için çok önemli. Bu nedenle tatilde iyice dinlenin, sevdiklerinizle güzel vakitler geçirin, sizi mutlu eden ve geliştiren etkinliklere katılarak kendinizi geliştirmeye devam edin. Bizler, daha iyi bir dönem için çalışmaya devam ediyor ve sizlere kavuşacağımız, okullarımızın çiçek bahçesine döneceği günü dört gözle bekliyor olacağız" ifadelerini kullandı.



Meslektaşlarına da özverili çalışmaları için teşekkür eden Çalışkan, "Sizler, ülkemizin yarınlarını inşa eden, evlatlarımızı bilgi ve sevgisine emanet ettiğimiz eğitimin kalbisiniz. Çocuklarımız için gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor ve hepinize şükranlarımı sunuyorum. Denizli’mizde imza attığımız her başarı ve proje sizler sayesinde hayata geçmiştir. Güzel Türkiye’mize, aziz milletimize sizlerin güçlü varlığıyla hizmet etmek büyük ayrıcalık. Denizli eğitim ailesinin bir üyesi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Fark oluşturan başarılara inanç ve çalışkanlığınızla adım atacağımız yeni eğitim-öğretim yılında buluşmak dileğiyle hepinize sağlıklı, huzurlu ve iyi tatiller diliyorum" dedi.



Velilerin eğitimin önemli bir parçası olduğunun altını çizen Çalışkan, "Velilerimiz, biz eğitimcilerin en kıymetli yol arkadaşlarısınız. Destek ve varlığınız eğitim için çok değerli. Gözbebeği evlatlarınızı yetiştirirken bizlerle dayanışma içinde olduğunuz için çok teşekkür ederim. En az çocuklarımız kadar sizler de tatili hak ettiniz" diye konuştu.



Karne öğrencilerin kimliği değildir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kar kalınlığı 1 metreyi aştı Bartın’da aniden bastıran kar ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, bir cenaze ise yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Bartın’da kent merkezinde, köylerinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar yağışı ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi ve yakın köylerde dolu ve karla karışık yağmur şeklideki yağışlarla, yollar kısa süreliğine beyaza büründü. Yağışların ardından açan güneş ile kar erirken yaşam normale döndü. İl merkezine, Ulus ilçesine bağlı yüksek belde ve köylerde ise yoğun kar yağışı ise etrafı beyaza bürüdü. Kar kalınlığı köylerde 25 santimetreyi, bazı bölgelerde ise 1 metreyi geçti. Cenazeyi güçlükle defnettiler Ulus ilçesine bağlı Hasanören köyünde ise bir cenaze, yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Cenaze öncesi karla kaplı yollar iş makineleri tarafından açılırken, devam eden yağış ve tipi nedeniyle yollar yeniden kapandı. Cenazeye katılmak isteyenlerin bazılarının araçları yolda kaldı. Köylülerin ve diğer sürücülerin yardımıyla vatandaşlar cenazeye katılabildi. Köy yolları kısa süreliğine ulaşıma kapandı Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kırsal bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarında ve köy içlerinde il özel idaresi ekipleri, iş makineleri yardımıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Karla ekiplerinin başarılı mücadelesi ile yollar yeniden ulaşıma açıldı Karayolları da zaman zaman ulaşıma kapanıyor Bartın-Zonguldak ve Bartın Karabük karayollarının yüksek kesimlerinde ise devam yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlanırken, zaman zaman ulaşıma kapanan karayollarında ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi
Malatya Malatya’da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı Malatya’da 11 binden fazla konut ve 128 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından başlatılan "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Son anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi. Malatya genelinde ise yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya’nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı’ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı. Hatay’da düzenlenen törene 55 bin 681 hak sahibi katılırken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende hazır bulundu.