ASAYİŞ - 14 Nisan 2025 Pazartesi 15:21

Miras kavgasında kardeşini ve yengesini öldüren ağabey adliyeye sevk edildi

A
A
A
Miras kavgasında kardeşini ve yengesini öldüren ağabey adliyeye sevk edildi

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürdükten sonra kaçtığı ormanlık alanda jandarma tarafından İHA ve iz takip köpekleriyle yakalanan zanlı, adliyeye sevk edildi.


Olay, dün Acıpayam ilçesi Çiftlik Mahallesi’nde meydana geldi. İki kardeş arasında miras paylaşımı nedeniyle başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Şerif Ali Acar (55) ile kardeşi Süreyya Acar (50) arasında sokakta başlayan tartışmaya Süreyya Acar’ın eşi Zennur Acar da dahil oldu. Tartışma sırasında öfkelenen ağabey, evine giderek tüfeğini aldı. O sırada Süreyya Acar ve Zennur Acar da 20 KS 492 plakalı araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşmak istedi. Tüfeğini alarak tekrar olay yerine gelen Şerif Ali Acar, kardeşi Süreyya Acar ile yengesi Zennur Acar’a tüfekle ateş etti. Acar çifti hayatını kaybederken, ağabey olay yerinden kaçtı. Tüfek seslerini duyan çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, 2 çocukları olduğu öğrenilen Süreyya ve Zennur Acar’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Sağlık ekipleri, 2 çocukları olduğu öğrenilen Süreyya ve Zennur Acar’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.


Otomobilde hayatını kaybeden karı koca, olay yeri incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinden kaçan ağabey Şerif Ali Acar’ın ormanlık alanda saklandığını belirleyen jandarma ekipleri, geniş çaplı bir araştırma başlattı. Cinayet zanlısının yakalanması için başlatılan çalışmalara, jandarmanın dedektifleri olan JASAT timleri, jandarma asayiş komandoları ve çok sayıda jandarma ekibi katıldı. Havanın kararmasına rağmen aralıksız olarak sürdürülen çalışmalar sonucunda havadan İnsansız Hava Aracı (İHA) ve iz takip köpekleriyle yeri tespit edilen zanlı, ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı.


Jandarmadaki sorguları tamamlanan Şerif Ali Acar, Acıpayam Adliyesine sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlının yakınları da adliyede hazır bulundu. Zanlının savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.


Öte yandan, miras kavgasında hayatlarını kaybeden Süreyya Acar ve eşi Zennur Acar’ın cenazelerinin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilecekleri bildirildi.



Miras kavgasında kardeşini ve yengesini öldüren ağabey adliyeye sevk edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kahraman öğretmen okulunda gözyaşları ile anıldı Aydın Bozdoğan ilçesinde Yazıkent Mürşide Akçay İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda, öğrencilerini kurtarmak isterken hayatını kaybeden kahraman öğretmen Mürşide Akçay, vefatının yıl dönümünde dualarla anılırken, programa katılanlar ve öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı. Programa ilce Kaymakamı Yunus Emre Polat, Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, protokol üyeleri, meclis üyeleri, mahalle muhtarı, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğretmen adına lokma hayrı yapılırken, günün anlam ve önemi de yapılan konuşmalarla vurgulandı. Okul gezisinde yaşanan kazada öğrencilerini kurtarmak isterken kamyonun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ve son sözleri "Ben sizin anne babanıza ne cevap vereceğim" olan kahraman öğretmen Mürşide Akçay’ı anma programı duygusal anlara sahne oldu. "Hayatıyla öğretmenliği anlattı" Yazıkent Mürşide Akçay okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yusuf Yılmaz, programda yaptığı konuşmasında Mürşide Akçay’ın sadece bir öğretmen değil, sorumluluk ve öğrenci sevgisinin sembolü olduğunu ifade ederek "Öğretmenlik mesleği gerçekten çok farklı değerlere sahip olmayı gerektiren bir meslektir. Öğretmenimiz Mürşide Akçay’ın hayat hikayesini incelediğimizde öğretmenlerin sahip olması gereken en önemli vasıflardan birisi olan sorumluluk ve öğrencilerine sevginin timsali olmuş bir insan. 1948 yılında o zamanki ismi ile İnebolu köyünün ilkokuluna atanmış. Yaşanan kaza ise 1952 yılında gerçekleşmiş. Aslında Mürşide öğretmenimiz kazadan sağ kurtulmuş, ancak kendisine emanet edilen çocukların durumunu görünce öğrencilerini kurtarmak için çabalarken kamyonun üzerine devrilmesi sonucunda hayatını kaybetmiştir. Ne söylesek ne anlatsak nasıl bir öğretmen olunması gerektiğini kendini öğrencilerine siper ederek göstermiştir. Kendisini rahmet ve minnetle yad ediyoruz mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun" "Fedakarlığın adı Mürşide Akçay" Bozdoğan Belediye Meclis Üyesi ve okulun eski öğrencilerinden Harun Yağcıoğlu ise konuşmasında, Mürşide Akçay’ın öğrencileri için canını feda eden bir kahraman olduğunu belirtti. Yağcıoğlu, "Mürşide Akçay, adı gibi yol gösteren bir öğretmendi. Onun şahsında tüm fedakar öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Görev şehidi olarak kabul edilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. O anları gözyaşlarıyla anlattılar Olayın tanıkları Nazlı Ayas ve Burhan Sarıoğlu da yaşananları yıllar sonra gözyaşlarıyla anlattı. Baraj gezisi için kamyona bindiklerini belirten tanıklar, aracın yokuşta fren tutmaması sonucu devrildiğini, öğrencilerin etrafa savrulduğunu söyledi. Mürşide Akçay’ın öğrencileri kurtarmaya çalıştığı sırada kamyonun tekrar devrilmesiyle altında kalarak hayatını kaybettiğini belirtti. Akçay’ın son sözlerinin ise "Ben sizin anne babanıza ne cevap vereceğim" olduğu ifade edildi. Program boyunca duygusal anlar yaşanırken, öğrenciler ve katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.
İstanbul Tuzla Belediyesi yağışa karşı sahada: 100 personel ve 40 araçla kesintisiz müdahale İstanbul’u etkisi altına alan şiddetli yağış, Tuzla’yı da olumsuz etkiledi. Tuzla Belediyesi, itfaiye ve emniyet birimleriyle 7 gün 24 saat esasına göre sahada çalışıyor. Yaklaşık 100 personel ve 40 araçla su baskınlarına ve riskli bölgelere müdahale eden ekipler, olumsuz hava şartlarına karşı yoğun mesai harcıyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada, mazgal ve kanal temizliği ile altyapı kontrollerinin ilçe genelinde aralıksız sürdürüldüğü belirtilirken, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ekiplerin kesintisiz görev yaptığı vurgulandı. Tuzla Kaymakamlığı İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi verilerine göre, sabah saatlerinden itibaren emniyet, itfaiye, muhtarlıklar ve belediyeye toplam 89 su baskını ve yol ihbarı ile 1 ağaç devrilmesi bildirildi. İhbarların önemli bir kısmına müdahale edilirken, ekiplerin sahadaki çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 100 personel ile 40 araç ile müdahale ediliyor İlçede yürütülen çalışmalara itfaiye, emniyet ve belediye birimlerinden yaklaşık 100 personel ile 40 araç katılıyor. Ekipler, su tahliye çalışmaları, tıkanan hatların açılması ve riskli bölgelerde önlem alma faaliyetlerine devam ediyor. Yetkililer, yağışların devam edebileceği uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Acil durumlarda belediyenin iletişim merkezi üzerinden destek talep edilebileceği hatırlatıldı. Bazı sosyal tesis ve işletme hizmetlerine ara verildi Öte yandan, olumsuz hava şartları nedeniyle Tarihi Çeşme Meydan Kahvecisi, Sahil Büfe, Tuzla Mekan İskele, Yakamoz Balık Ekmek ve Tuzla Mekan Palmiye Restoran olmak üzere sahil hattındaki bazı sosyal tesis ve işletmelerin bir gün süreyle hizmete ara verdiği bildirildi. Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, vatandaşların güvenliğinin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, hava şartlarının normale dönmesiyle hizmetlerin yeniden başlayacağını belirtti.
İstanbul 30 Mart Sıfır Atık Günü’nde Esenyurtlu çocuklara çevre bilinci aşılandı Esenyurt Belediyesi, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde öğrencileri geri dönüşüm tesisiyle buluşturdu. Geri dönüşümün aşamalarını öğrenerek çevre bilinci kazanan çocuklar, etkinliğin devamında ağaç dikerek doğaya katkı sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçede çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediyesi, bu kez öğrencilerle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sebahattin Zaim İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, düzenlenen etkinlikte Efsun Geri Dönüşüm Tesisi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, burada geri dönüşümün aşamalarını yerinde gözlemleyerek atıkların nasıl yeniden ham maddeye dönüştürüldüğünü öğrendi. Merak ettikleri soruları uzmanlara yönelten öğrenciler, çevreye duyarlı bireyler olma yolunda önemli kazanımlar elde etti. Ağaçlar toprakla buluştu Programın devamında Vadi Esenyurt Şehir Parkı’nda ağaç dikimi gerçekleştirildi. Öğrenciler diktikleri ağaçlara can suyu vererek doğaya katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı. Etkinlikte ayrıca geri dönüşüm temalı şarkılar seslendirilerek çevre bilincine dikkat çekildi. Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Nurhan Demir öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. "Çocuklarımız doğaya kalıcı bir katkı sundular" Sınıf öğretmeni Ayşegül Demirdağ, öğrencileriyle birlikte böyle anlamlı bir programda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çocuklarımız geri dönüşüm konusunda çok değerli bilgiler edindi. Ağaç dikme etkinliğiyle de doğaya kalıcı bir katkı sundular. Daha yeşil bir gelecek için bu tür çalışmalar çok kıymetli. Bu etkinliği düzenleyen Esenyurt Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. "Herkes atıklarını ayrıştırmalı" Öğrencilerden Asel Şahin ise etkinlikten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek geri dönüşümün önemine dikkat çekerken Ali Deniz Tatar da geri dönüşümün alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, herkesin atıklarını ayrıştırması gerektiğini söyledi.