POLİTİKA - 26 Aralık 2025 Cuma 10:24

Tavas Belediyesi dayanışma aracı hizmete başladı

A
A
A
Tavas Belediyesi dayanışma aracı hizmete başladı

Tavas Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak ve giyim yardımlarını daha düzenli ve erişilebilir kılmak amacıyla Dayanışma midibüsünü hizmete soktu.



Tavas’ta yaşayan tüm ihtiyaç sahibi aileleri ulaşarak erzak ve giyim yardımını daha kapsamlı yapmayı planlayan Tavas Belediyesi Dayanışma Aracı hizmete başladı. Hayırsever vatandaşların ve Tavas Belediyesinin destekleriyle hizmet verecek olan araç Tavas’ın tüm mahallerini dolaşarak tüm ihtiyaç sahibi aileleri ulaşım sağlayacak.



Kimsenin kendini yalnız hissetmedi bir Tavas inşa etmek için çalıştıklarını vurgulayan Tavas belediye Başkanı Kadir Tatık, yaptığı açıklamada, "Tavas Belediyesi Dayanışma Aracı, ilçemizin tüm mahallelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak ve giyim desteğini daha düzenli, erişilebilir ve gizlilik esasına uygun şekilde ulaştırmak amacıyla hizmet vermeye başlıyor. Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda; yalnızca altyapı ve üstyapı hizmetleriyle değil, insanı merkeze alan uygulamalarla da vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Hiç kimsenin kendini yalnız hissetmediği, paylaşmanın ve dayanışmanın güçlendiği bir Tavas için çalışıyoruz. Bu dayanışma ağı, hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle her geçen gün daha da büyüyecek. Yapılan her bağış; bir evde sofraya, bir ailede umuda, bir çocukta gülümsemeye dönüşecek. Küçük bir destek, büyük bir iyiliğin parçası olacaktır. Bu projeye destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, detaylı bilgi almak ve katkıda bulunmak için belediyemizle iletişime geçebilirler" ifadelerine yer verdi.



Tavas Belediyesi dayanışma aracı hizmete başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenler Belediyesi "The Message: Kainat Ayetlerinin Sanatla Tefsiri" sergisine ev sahipliği yapıyor Esenler Belediyesi, sanatçı Muhammet Hamdi Kasapoğlu’nun 35 ayetten ilham alarak hazırladığı "The Message: Kainat Ayetlerinin Sanatla Tefsiri" sergisine ev sahipliği yapıyor. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde kapılarını açan sergi, 4 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek. Esenler Belediyesi, sanatçı Muhammet Hamdi Kasapoğlu’nun toplamda 35 ayetten ilhamla hazırladığı "The Message: Kainat Ayetlerinin Sanatla Tefsiri" sergisini sanatseverlerin ilgisine sunuyor. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış programına, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cerrahoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı. Kur’an-ı Kerim’de kainatın yaradılışına işaret eden ayetler, ebru, resim ve talik hat sanatıyla yorumlanarak sanatseverlerle buluştu. Sergide, 33 eser ilk kez görücüye çıktı. "İnsanlara mesaj vermek istedim" Sanatçı Muhammet Hamdi Kasapoğlu, 10 yıldır ebru, minyatür ve hat sanatıyla uğraştığını ve insanlara mesaj vermek için farklı çalışmalar yaptığını söyleyerek sergideki çalışmalarının mesajın arayışıyla ilgili olduğunu ve çok etkilendiği iki ayetin kendisini bu projeyi yapmaya mecbur kıldığını söyledi. Kasapoğlu, "Kur’an’ın bu mesajları son 200 yıldır kapalı kaldı. İnsanlık Kuran’a, dua kitabı, ilahi bir metin olarak bakmaya başladı. O yüzden Müslümanlar dünyada acziyet yaşıyor. Gençlerimize, Kuran’ın bu dünyaya yönelik yüzünü, evrene, aleme, insana yönelik yüzünü, ebru, minyatür ve hat sanatıyla bir araya getirip 35 parçalık bir koleksiyonla anlattık" dedi. "İnsanın secdeye kapanası geliyor" Kasapoğlu konuşmasının devamında, sergideki çalışmalarının 2 buçuk yılda tamamlandığının ve sergisinin yurt dışında da sergilenmesini arzu ettiğini belirterek, "Buradaki mesaj bizi çok heyecanlandırıyor ve tüylerimizi diken diken ediyor. Öyle ayetler var ki mesela okuduğumda secdeye kapandım. Allah âleme, evrene tecelli edip emir veriyor. İnsanın secdeye kapanası geliyor. Günlerce zihnimizi meşgul eden, rüyalarımıza giren hikayeler var burada. Haliyle bu ayetlerle insanları buluşturmanın derdi ve heyecanı bir araya geldiğinde bu tarif edilemez bir şey" şeklinde konuştu.
Elazığ FÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde İşbirliği" protokolü imzalandı. Fırat Üniversitesi ile Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, eğitim alanında iş birliğini güçlendirmeye yönelik "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalandı. Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında karşılıklı olarak hazırlanan protokolü; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin imzaladı. Protokol kapsamında, Fırat Üniversitesi ile kent l sınırları içerisinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında, başta eğitim niteliğinin artırılması olmak üzere, tarafların uygun gördüğü tüm alanlarda planlı ve sürdürülebilir çalışmalar yürütülmesi amaçlanıyor. 10 maddeden oluşan protokol çerçevesinde; bilimsel araştırma, yayın ve proje çalışmaları, veli eğitimleri, öğrenci ve öğretmen adaylarının sosyal, kariyer ve mesleki gelişimleri ile akademik çalışmalar başta olmak üzere birçok alanda karşılıklı iş birliği yapılması hedefleniyor. Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, imzalanan protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını dileyerek, üniversite olarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla, aynı zamanda tüm paydaşlarla iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade etti. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin ise müdürlük olarak her alanda Fırat Üniversitesi’nin yanında olduklarını belirterek, protokolün eğitim camiasına önemli katkılar sunacağına inandığını söyledi.