KÜLTÜR SANAT - 20 Ocak 2026 Salı 11:07

Tavaslı çocuklar yarıyıl şenliğinde eğlenecek

A
A
A
Tavaslı çocuklar yarıyıl şenliğinde eğlenecek

Denizli Tavas’ta yarıyıl tatili coşkusu çocuk şenliğiyle yaşanacak. Minikler tiyatrodan planeteryuma, eğlence dolu etkinliklerle unutulmaz bir akşam geçirecek.



Çocukların yarıyıl tatilini keyifli ve eğlence dolu geçirmeleri amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tavas Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği, 23 Ocak Cuma günü Tavas’ta gerçekleştirilecek.


Tavas Kapalı Spor Salonu’nda saat 19.00 - 22.00 arasında yapılacak olan şenlikte çocuklar için birbirinden renkli ve eğlenceli etkinlikler hazırlandı. Program kapsamında çocuk tiyatrosu, palyaço ve maskot gösterileri, planeteryum, yüz boyama etkinlikleri ile pamuk şeker ve popcorn ikramları yer alacak.



Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, şenliğe tüm çocukları ve ailelerini davet ederek, "Minik kalpler için dopdolu bir eğlence programıyla buluşuyoruz. Çocuk tiyatrosu, palyaço ve maskotlar, planeteryum, yüz boyama, pamuk şeker, popcorn ve daha birçok sürpriz etkinlikle çocuklarımız unutulmaz bir akşam yaşayacak. Tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi yarıyıl tatilinin keyfini birlikte çıkarmaya davet ediyoruz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.