ASAYİŞ - 08 Şubat 2025 Cumartesi 11:54

Ülke genelinde 60 suçtan 68 yılla aranan 3 hükümlü Denizli’de yakalandı

A
A
A
Ülke genelinde 60 suçtan 68 yılla aranan 3 hükümlü Denizli’de yakalandı

Denizli’de jandarma ekiplerinin aranan şahıslara yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda ülke genelinde karıştıkları 60 ayrı suçtan 68 yıl kesin hapis cezasıyla aranan 3 hükümlü yakalandı. Tutuklanan 38 yaşındaki kadının, 123 ayrı suç kaydının bulunması hayrete düşürdü.


Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarmamım dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) aranan şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarına yenilerini ekledi. JASAT, Pamukkale ve Serinhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince müşterek yapılan başarılı operasyon sonucunda ülke genelinde karıştıkları suçlardan dolayı kesinleşmiş hapis cezasıyla aramam üç hükümlü, kaçmalarına fırsat verilmeden yakalandı.



Kadın suç makinesi jandarmadan kaçamadı


Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu 2022 yılından Ankara, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Muğla, Antalya, Kırşehir, Sakarya, Çanakkale, Aydın, Isparta, Bakıkesir, Bursa, Düzce, Kahramanmaraş, Kütahya, Kayseri, Manisa, Giresun, Kırıkkale, Konya, Denizli, Trabzon, Uşak, Rize ve Hatay olmak üzere 26 ilde karıştığı dolandırıcılık olaylarından dolayı aranan 38 yaşındaki Arzu B. yakalandı. 123 ayrı suç kaydı mevcut olan kadının, 49 suçtan 32 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu belirlendi.


2021 yılından bugüne Denizli, Aydın, Balıkesir, Bilecik ve İstanbul illerinde karıştığı suçlardan dolayı aranan 39 yaşındaki Mehmet Ali K. gözaltına alındı. 10 ayrı suçtan aranan hükümlünün kesinleşmiş toplam 5 yıl 7 ay hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.


Çalışmalar kapsamında birden fazla kişi tarafından birlikte yağma suçundan hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 36 yaşındaki Ramazan O.’da jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Hükümlünün 17 suç kaydı daha ortaya çıktı.


Jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen aranan üç hükümlü, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.



Ülke genelinde 60 suçtan 68 yılla aranan 3 hükümlü Denizli’de yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gerçeğini aratmayan sahte ihbar ile Polis Teşkilatı’nın 181. Yıl dönümü kutlandı Bursa’nın İnegöl ilçesinde 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü kapsamında mahalle sakinleri, polis ekiplerine unutulmaz bir sürpriz hazırladı. Gerçeğini aratmayan "kavga ihbarı" ile olay yerine çağrılan ekipler, karşılarında konfeti, meşale ve pastalı kutlama bulunca şaşkınlık yaşadı. Sürpriz anlar böyle görüntülendi. İnegöl Fatih Mahallesi Muhtarı Eser Yusufoğlu ile İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları öncülüğünde hazırlanan sürprizde, mahalle sakinleri önce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kavga ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri olay yerine yaklaştığında, mahalle sakinleri rol gereği birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırıyormuş gibi yaptı. Kavgayı ayırmak için müdahale eden polis ekipleri, bir anda konfeti ve meşalelerle karşılandı. Ardından getirilen pasta ile polislerin 181. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Pastayı üfleyen ekipler, duygu dolu anlar yaşarken mahalle sakinlerine teşekkür etti. Fatih Mahallesi Muhtarı Eser Yusufoğlu yaptığı açıklamada, "Bugün polis teşkilatımızın 181. kuruluş yıl dönümü. Biz de amirlerimize küçük bir şaka yapalım dedik. Ne mutlu bizlere ki böyle güzel polislere sahibiz. İnşallah her zaman şaka niyetli polislerimizi çağırırız. Hepsinden Allah razı olsun." dedi. İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları ise, "Polis teşkilatımızın yıldönümünü kutluyorum. Her şartta güvenliğimizi sağlıyorlar. Ahıska Derneği olarak tüm polislerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı. Polis memuru da mahalle sakinlerinin hazırladığı sürpriz için teşekkür ederek, "Mahallemizin yapmış olduğu 10 Nisan kutlaması ile ilgili sayın muhtarımıza ve mahalle halkına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Her zaman bu şekilde güzel kutlamalarla karşılaşmak ümidiyle" dedi. Hazırlanan sürpriz kutlama, hem polis ekiplerinin hem de mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü.
Manisa Manisa’da zirai don nöbeti MANİSA (İHA) – Manisa’nın Demirci ilçesinde hava sıcaklıklarının eksi 3 dereceye kadar düşmesiyle birlikte badem üreticileri, ürünlerini korumak için bahçelerinde "zirai don nöbeti" tutmaya başladı. Çiftçiler, saman balyaları ve badem kabuklarını yakarak dumanlama yöntemiyle ağaçlarını don tehlikesine karşı korumaya çalışıyor. Demirci ilçesinde özellikle 900 rakımın üzerindeki ve 1000 metreye yakın bölgelerde bulunan badem bahçelerinde, ağaçların çiçeklenme ve filizlenme döneminde zarar görmemesi için üreticiler yoğun mesai harcıyor. Meteoroloji verilerine göre 11 Nisan tarihine kadar sürmesi beklenen soğuk hava dalgasına karşı çiftçiler, akşam saatlerinden itibaren bahçelerinde dumanlama çalışmalarına başlıyor. Gece boyunca süren bu çalışmalar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt da zirai donla mücadele eden üreticileri yalnız bırakmayarak gece saatlerinde bahçeleri ziyaret etti. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şenyurt, üreticilere teknik destek sağlayıp alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. "Dumanlı koruma" ile ürünlerini kurtarmaya çalışıyorlar Oyukarkası mevkisinde bulunan ve 250 dönümlük alanda 5 bin badem ağacıyla üretim yapılan Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nde de yoğun bir mücadele yürütülüyor. Gece saatlerinde sıcaklığın eksi 3 dereceye kadar düştüğü bölgede üreticiler, yaktıkları materyallerden çıkan yoğun duman sayesinde bahçe içerisindeki sıcaklığı sıfır derece civarında tutarak filizlerin donmasını önlemeye çalışıyor. Çiftlik yöneticisi İsmail Hakkı Sular, geçen yıl zirai don nedeniyle ürün alamadıklarını belirterek, "5000 badem ağacımız var. Bu yıl tedbirlerimizi artırdık. En kolay yöntem dumanlama. Kendi ürünümüz olan badem kabuklarını yakıyoruz, çünkü daha uzun süre duman sağlıyor. Sigortamızı yaptırdık ama mücadeleyi bırakmıyoruz" dedi. "Erken uyarıları dikkate aldık" Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt ise geçen yıl yaşanan don olayını hatırlatarak, bu yıl da benzer risklerin bulunduğunu ifade etti. Şenyurt, "Bakanlığımız geçtiğimiz yıl çiftçilerimize destek vermişti. Bu yıl da meteorolojik verilere göre zirai don riski var. Biz de üreticilerimizi önceden uyardık ve sahada çalışmaları takip ediyoruz. İlçemizde 14 bin dekar badem üretim alanı bulunuyor. Meyve veren yaklaşık 200 bin, gelişim aşamasında ise 400 bin badem ağacı var. Bu sezon 500 ton rekolte bekliyoruz" diye konuştu. Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği Ziraat Mühendisi Muharrem Çaka da erken uyarı sistemlerini dikkate alarak önlem aldıklarını belirterek, "Önümüzdeki iki gece sıcaklığın eksi 3 dereceye düşmesi bekleniyor. Dumanlama yöntemiyle bahçemizde yaklaşık 2 derecelik bir sıcaklık artışı sağlayarak bademlerimizi korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Zirai don riskinin devam ettiği Demirci’de çiftçiler, ürünlerini korumak için gece boyunca nöbet tutmaya devam ediyor.