MAGAZİN - 08 Aralık 2024 Pazar 09:36

Ünlü sanatçı Güven Kıraç’tan Denizli Uluslararası Kısa Film Festivali’ne tam not

A
A
A
Ünlü sanatçı Güven Kıraç’tan Denizli Uluslararası Kısa Film Festivali’ne tam not

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Uluslararası Denizli Kısa Film Festivali’ne katılan sanatçı ve jüri üyeleri ile bir araya geldi. Festivale katılımın yoğunluğundan ve filmlerin kalitesinden övgüyle bahseden ünlü sanatçı Güven Kıraç, organizasyona tam not verdi.


Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Denizli Kısa Film Festivali kapsamında basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, ünlü sanatçı Güven Kıraç ile festivalin jüri üyeleri oyuncu Ece Özdikici, oyuncu ve yönetmen İskender Altın, oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu, oyuncu Sezin Bozacı, oyuncu Ufuk Kaplan, Prof. Dr. Zuhal Özel Sağlamtimur ve program sunucusu İpek Dağıstanlı katıldı. Başkan Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, ilkini düzenledikleri kısa film festivalini Denizli’nin çok sevdiğini belirterek 5 gün süren film gösterimlerinin yoğun ilgiyle izlendiğini söyledi.



Festival seneye daha kapsamlı yapılacak


Festivale emek veren yönetmen, senarist, oyuncu başta olmak üzere herkese teşekkür eden Başkan Çavuşoğlu, “2-6 Aralık arasında yaptığımız kısa film festivali ile birlikte Denizli halkının bu kadar büyük bir ilgisinin olacağını biz de tahmin etmiyorduk. Ama gerçekten hem organizasyondaki arkadaşlarımız hem de bu anlamda katkı koyan dostlarımızla gerçekten güzel bir süreci geçirdik” dedi. Başkan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Aslında sanatçının kendisini istediği gibi ifade edebildiği bir alanın her zaman olması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda bugün bu yolculuğumuza başladık. Bir dahaki seneye daha kapsamlı, daha geniş, herkesi kucaklayan, farklı renklerin çoğaldığı, belki de yılda iki defa yapabileceğimiz bir festival olmasını umut ediyoruz. Umarız öyle bir süreci beraber götürürüz. Şehrimize hayırlı olsun.”



Ünlü sanatçı Kıraç’tan festivale tam not


Esprileriyle salonu kahkahalara boğan sanatçı Güven Kıraç ise, festival davetine çok heyecan ve mutlulukla geldiğini belirterek, teşekkür etti. Kısa film yarışmalarına birçok yerde katıldığını, ancak Denizli’deki organizasyona yoğun ilginin kendisini de şaşırttığını anlatan Kıraç, “Sabah uçaktan indikten sonra şu saate kadarki yaptığım konuşmalar içerisinde festival salonlarındaki doluluk oranı, buradaki filmlere gösterilen ilgi, buradaki filmlerin kaliteleri ve standartlarının yüksekliği gerçekten bana çok büyük bir mutluluk verdi. Uzun yıllar sinemada çok aktif olarak görev aldım. Hala da almaya devam ediyorum. Sinema benim hayatımda önemli bir yer teşkil ediyor. 1997’de Masumiyet’le başlamış bir yolculukla birlikte bu yıl yaklaşık otuz küsur sene oldu. Sinema beni her zaman çok mutlu etti, etmeye de devam ediyor. Sinemanın o tatlı, ılık esintisi hep bir vesileyle sizi yakalar. Bir yerlerde yüzünüze yumuşak yumuşak o rüzgar vurur. Şimdi de bu rüzgar Denizli’den geldi. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Ünlü sanatçı Güven Kıraç’tan Denizli Uluslararası Kısa Film Festivali’ne tam not

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.